Marija Švajner: Samotni bralec

Znamka: Naša številka: 682142

Marija Švajner: Samotni bralec

Mladinski roman Samotni bralec, izpostavlja fanta v puberteti, iskanju sebe in svoje identitete. Celoten opis

20

20 €

Naša številka: 682142

Predstavitev

Opis artikla

V mladinskem romanu Samotni bralec Marija Švajncer kot povezovalni člen med raznolikimi zgodbami izpostavlja fanta v puberteti, ki se v iskanju sebe, svoje identitete in tudi razumevanja okolice, mame in prijateljev zateka v zgodbe, ki jih prebira, in skuša v njih najti odgovore, ki mu jih zastavlja njegovo vsakdanje „komplicirano“ življenje.

Fantovo dojemanje sveta, avtorica inovativno predstavlja skozi esejistično razlago znanih in manj znanih literarnih in filozofskih del. Le-te skozi kratek vsebinski prikaz prepleta z razmišljanji mladega akterja, ki se z njimi strinja ali pa tudi ne, in skuša razumeti ravnanje junakov in razmišljanje avtorjev teh del.

Tako se v romanu prepletajo zahtevna dela svetovne filozofije in literature z nekaterimi kanonskimi deli mladinske književnosti. Samotni bralec je sugestivno mladinsko literarno delo, namenjeno t.i. dobrim bralcem zadnje triade osnovne šole, še bolj srednješolcem, nič manj pa tudi odraslim bralcem, ki se jim skozi avtoričino pripoved izjemno doživeto razpira svet mladostnika in branja.

Podrobnosti:

  • originalni naziv: Samotni bralec
  • prevajalec: /
  • dimenzije: Mehka vezava, 14,5 × 20,5 cm, 200 strani.
  • jezik: slovenski

Tehnične podrobnosti

Parametri artikla %1% %2%

Zvrst romani
Založnik Avrora As
Vezanje mehka
Leto izdaje 2014
ISBN 9789612550769
Število strani 200