Margriet de Moor: Slikar in dekle, trda

Margriet de Moor: Slikar in dekle, trda

Številka: 637690
Trgovina in umetnost cvetita, Amsterdam privablja popotnike z vseh koncev sveta, mestna uprava vzbuja strahospoštovanje. Mestna hiša na Damu, ki je danes znana kot palača za kraljeve sprejeme, je bila pravkar dograjena in velja za čudež arhitekture in hram demokracije, obenem pa je to tudi kraj pravice in z njenim kršenjem povezanih grozot. Celoten opis
24 €
Vključno z DDV
21,72 €
Dostava Mimovrste

Pri dobavitelju

28.6. predviden osebni prevzem
Prevzemna mesta
 
30.6. predvidena dostava na dom
 

Številka: 637690

Predstavitev

velemestnem vrvežu 17. stoletja avtorica Margriet de Moor spremlja dva protagonista: Rembrandta van Rijna in Elsje Christiaens. Usoda svetovno znanega slikarja, ki je pravkar vdrugo ovdovel, in usoda mlade Danke, ki je pripotovala v Amsterdam, da bi našla svojo sestro, sta ovekovečeni v Rembrandtovi sliki Elsje Christiaens na vislicah, ki je navdihnila to pisanje. Zaslišanje, obsodba in usmrtitev v Mestni hiši so tragični vozel romana, ki se razpleta na ozadju živo naslikane tapiserije zlate dobe v zgodovini Nizozemske.


Margriet de Moor (1941), vsestransko nadarjena umetnica, je leta 1988 izdala svoj knjižni prvenec, zbirko kratkih zgodb Op de rug gezien (S hrbtne strani), leta 1991 pa svoj prvi roman Eerst grijs dan wit dan blauw (Najprej sivo, potem belo, potem modro). Za slednjega je prejela osrednje literarno odlikovanje na Nizozemskem, nagrado AKO. Vse od vstopa na literarno prizorišče je deležna pozornosti kritikov in javnosti, odmevni pa so tudi njeni eseji. Njeni romani so prevedeni v skoraj vse svetovne jezike, slovenski bralci pa smo jo doslej poznali po delih Egiptovski vojvoda in Virtuoz. Slednji je izšel ob avtoričinem obisku Slovenije v okviru Ljubljane – Svetovne prestolnice knjige leta 2010.

  • ISBN 9789612425968
  • prevajalec Tanja Mlaker
  • založba Študentska založba
  • leto izdaje 2013
  • dimenzije 14,5 × 21 cm
  • strani 255
  • vezava trda
  • jezik slovenščina