Helena Henschen: V senci zločina

Znamka: Naša številka: 1313189

Helena Henschen: V senci zločina

Roman V senci zločina temelji na resničnem dogodku, ki se je zgodil 7. marca 1932 v Stockholmu. Celoten opis

27

27 € vključno z DDV

Naša številka: 1313189

Predstavitev

Opis artikla

Helena Henschen: V senci zločina

Pisateljičin stric, tedaj 23-letni Fredrik von Sydow, z železno palico brutalno do smrti pretepe svojega očeta Hjalmarja von Sydowa ter njegovi hišni pomočnici.

Nato se z ženo odpeljeta v Uppsalo, kjer si v hotelu privoščita šampanjec, kaviar in ostrige. Ko ju dohiti policija, je že prepozno – Fredrik z revolverjem ubije še svojo mlado ženo, na koncu pa sodi sebi. Z morilcem umre tudi uganka, toda Fredrik za sabo le pusti nekaj napol jasnih sledi, odprtih za interpretacije.

Dogodek je globoko zaznamoval pisateljičino družino, pretresel pa je tudi celotno Švedsko, saj je bil Hjalmar von Sydow spoštovan parlamentarec, politik in direktor Švedskega združenja delodajalcev. V pisateljičini družini je dogodek postal tabu, o katerem nihče nikoli ni spregovoril. Helena Henschen v svojem romanu poskuša razumeti ta tabu ter vzrok za okrutno dejanje. Knjiga je mešanica zgodovinskih dejstev in fikcije.

O AVTORICI:

Helena Henschen (1940–2011) se je rodila v Stockholmu, kjer je vse svoje poklicno življenje delala kot grafična oblikovalka. Bila je tudi ena izmed ustanoviteljic modne znamke Mah-Jong. Kot pisateljica je debitirala pozno, leta 2004, z romanom V senci zločina, za katerega je leta 2009 prejela nagrado Evropske unije. Umrla je nepričakovano, leta 2011, sredi pisanja svojega tretjega romana. Napisala in ilustrirala je tudi nekaj knjig za otroke.

Lastnosti knjige:

  • Jezik: slovenski
  • Založnik: Beletrina
  • Vezava: trda
  • Število strani: 203
  • Leto izdaje: 2018
  • Prevajalka: Mita Gustinčič Pahor
  • Dimenzije: 14×17×2cm

Tehnične podrobnosti

Parametri artikla %1% %2%

Zvrst romani
Založnik Avrora As
Vezanje trda
Leto izdaje 2018
ISBN 9789612843892
Število strani 203