Ane Riel: Smola, mehka vezava

Ane Riel: Smola, mehka vezava

Številka: 2819741
Večkrat nagrajena mednarodna uspešnica! Smola, napet in ganljiv roman, je zgodba o tem, kaj se lahko zgodi, če imaš nekoga preveč rad – ko človeku, da bi ga obvaroval, povzročiš nepopravljivo škodo. Roman ‚Smola‘ govori o nekonvencionalnem, težkem otroštvu, ki pa na svoj način porodi prav posebno moč. Celoten opis
12,99 €
Vključno z DDV
Dostava Mimovrste

Pri dobavitelju

9.8. predviden osebni prevzem
Prevzemna mesta
 
11.8. predvidena dostava na dom
 

Številka: 2819741

Predstavitev

Ane Riel: Smola

Za Horderjeve ljubezen ne pozna meja. Mirno živijo svoje življenje na majhnem otoku Glava, obdani z jelkami. A življenje Jensa Horderja se odvija vse prej kot mirno: več zaporednih izgub ga sčasoma zlomi. Kaj se zgodi, ko izzivom ni več kos? Mogoče pobegne pred vsem hudim. Mogoče pa umori svojo mater, otroka prijavi kot pogrešanega in ženo prepusti smrti? Potreba po kopičenju navlake postane groteskna obsesija, njegova hči Liv pa se mora mrzlično boriti, da bi se osvobodila očetovega izkrivljenega pogleda na svet. To je pripoved o bolezni in izdaji, a tudi zvestobi in skrbi za sočloveka.

Smola je zgodba o deklici, ki odrašča na otoku in počasi, vzporedno z bralcem, spoznava, da ni vse, kot bi moralo biti: da je dobro zlobno in da je prav narobe, da je tema svetloba in da so mrtvi živi. To je zgodba o ljubezni, družini in navezanosti. Je srh vzbujajoča pripoved o strahu pred izgubo, o oklepanju, o duševnem zlomu in paranoji – pa tudi krutosti, čeprav nenamerni.

Lastnosti knjige

  • Jezik: slovenski
  • Založba: Hiša knjig
  • Vezava: mehka
  • Leto izdaje: 2020
  • Število strani: 260
  • Dimenzije: 12,5 × 19,0 cm