Boditein nakupujte z BREZPLAČNO dostavo
0
na mesec

Prekopalniki in kultivatorji

Prekopalniki in motokultivatorji so naprave, zasnovane za zahtevnejša dela. Odlikujejo jih sistemi za rahljanje prsti, ki se vrtijo v nasprotni smeri urinega kazalca. Opremljeni so z odlično razvrščenimi upravljalnimi elementi in s sistemi ročajev za prijetno in udobno rokovanje pri delu.

Prikaži več

Razlika med prekopalnikom in multikultivatorjem

Za prekopalnik je značilno, da ima vrteče se zobnike, ki stroj poganjajo naprej in pri tem prekopavajo zemljo do globine 15 centimetrov. Predstavlja odlično orodje za vmešavanje gnojila, mulče in šote na manjših površinah. Naprava ne orje preveč globoko, prav tako ne uničuje plevela, potegne ga samo na površje.

Multikultivator je v primerjavi s prekopalnikom zmogljivejši in je primeren za večje površine. Orje globlje in med gredicami rahlja zemljo. Primeren je za oranje poljščin in za uničevanje plevela. Je večnamensko orodje z združljivimi priključki, ki omogočajo uporabo tudi za druge namene.

Splošni nasveti za nakup prekopalnika

Prekopalnik z rezilom spredaj in z dodatki za obrezovanje robov, za grabljenje mahu, prezračevanje in pluženje je dobrodošla izbira za vsestranska vrtnarska dela. Prekopalnik z ročaji za prenašanje ali s kolesi za prevoz je primerna izbira, če imate na vrtu več manjših cvetličnih gred in gredic. Prekopalnik z vzvratno prestavo pa vam bo omogočil optimalno okretnost in upravljanje.

Prekopalnik z zadnjimi ali sprednjimi rezili?

Prekopalniki in kultivatorji so izvrstna orodja za prekopavanje zelenic in za pripravo zemlje na sejanje. Pred nakupom dobro razmislite o tem, ali je za vas primernejša izbira prekopalnik z rezili spredaj ali zadaj. Na trgu namreč lahko izbirate med obema različicama.

Prekopalnik z zadnjimi rezili je primernejša izbira za zahtevnejša vrtna opravila. Za velike in bolj odprte površine oziroma za zajetno delovno površino izberite orodje z vrtenjem zadnjih zob v obratni smeri. V tem primeru je naprava posebej zasnovana za uporabo na gosto posejani zemlji in zelenicah. Stroj s pogonskimi kolesi in zobmi se vrti v obratni smeri in je izjemno učinkovit pri rahljanju prsti.

Prekopalnik z rezili na prednjem delu je ustreznejša izbira za manjša krajinska dela, na primer za pripravo vrtnih in cvetličnih gred. Napravo poganjajo rezila, na voljo pa so z različnimi delovnimi širinami – od 24 do 85 centimetrov. Za ožje vrtne površine izberite manjši model, ki ga lahko opremite še z dodatki za najrazličnejša vrtna opravila.

Vrste kultivatorjev

Kultivatorji se med seboj razlikujejo glede na vrsto pogona. Na voljo so:

  • bencinski kultivatorji,
  • električni kultivatorji in
  • akumulatorski kultivatorji.

Bencinski kultivator omogoča visoko zmogljivost in za svoje delovanje ne potrebuje električne energije. Je odlična izbira za oddaljene in večje površine. Ker je njegova moč večja, je seveda treba računati na to, da gre za nekoliko težje orodje in slabšo okretnost. Vzdrževanje in dolivanje potrebnih delovnih tekočin mora biti redno.

Električni kultivator ima v primerjavi z bencinskim manjšo moč, kar pomeni, da je primernejša izbira za manjše in redno vzdrževane površine oziroma vrtove. Je idealna izbira za lahka tla, torej ni primeren za obdelovanje povsem neobdelanih površin. Ker je lažji kot kultivator z motorjem z notranjim izgorevanjem, za uporabnika to pomeni lažje rokovanje. Delovanje takšne naprave je tiho in okolju prijazno. Za vzdrževanje je kultivator na elektriko manj zahteven.

Akumulatorski kultivator je zelo podoben električnemu. Je lahko, preprosto orodje za uporabo na manjših vrtovih, ki se redno obdelujejo. Ne omejuje vas z dolžino napajalnega kabla, saj je energija shranjena v bateriji, ki pa jo je treba polniti. Isto baterijo nekaterih kultivatorjev lahko uporabite celo za uporabo drugih strojev.

Določi parametre
Fieldmann FZK 2115-E vrtni kultivator Fieldmann FZK 2002-E električni kultivator
Fieldmann FZK 2115-E vrtni kultivator

FZK 2115-E vrtni kultivator, znamke Fieldmann. Širina rezila 45/33 cm. Moč 1500 W. Premer rezila 20 cm. Ergonomski zložljiv ročaj. Garantirana raven glasnosti 93 dB. Vsebuje skupno 6 jeklenih nožev. Kakovostnen izdelek priznane blagovne znamke. Teža 10,3 kg.

na voljo predvidoma: JUTRI

Partner: Mimovrste
Fieldmann FZK 2004-E vrtni kultivator Fieldmann FZK 2002-E električni kultivator
Fieldmann FZK 2004-E vrtni kultivator
ODREZANE CENE – 15 % popusta na izbrano delavniško in vrtno orodje znamke Fieldmann s promo kodo 24MDH2SI67 (velja od 19. 2. do 3. 3. 2024 oz. do odprodaje zalog)!
FZK 2004-E vrtni kultivator, znamke Fieldmann. Širina luknje 40 cm. Moč 1200 W. Premer rezila 20 cm. Ergonomski zložljiv ročaj. Garantirana raven glasnosti 93 dB. Vsebuje skupno 6 jeklenih nožev. Kakovostnen izdelek priznane blagovne znamke. Teža 9,45 kg.

na voljo predvidoma: JUTRI

Partner: Mimovrste
Fieldmann FZK 2002-E električni kultivator Fieldmann FZK 2002-E električni kultivator
Fieldmann FZK 2002-E električni kultivator

Električni kultivator z močjo 0,75 kW in dosegom 32 cm je namenjen rahljanju zemlje. 4 jekleni noži s premerom 20 cm. Podporna kolesa. Ni primeren za uporabo na skalnatem terenu.

na voljo predvidoma: JUTRI

Partner: Mimovrste
Greatstore Peskovnik z nastavljivo streho les jelke 115x115x115 cm Greatstore Peskovnik z nastavljivo streho les jelke 115x115x115 cm
Greatstore Peskovnik z nastavljivo streho les jelke 115x115x115 cm

Ta lesen peskovnik s streho bo vašim malčkom zagotovil veliko užitka! To igralo je izdelano iz lesa jelke, zato je vzdržljivo in primerno za uporabo na prostem. Lesen peskovnik ima streho za zaščito vaših otrok pred škodljivimi UV žarki. Streha je nastavljiva po višini. Peskovnik bo vaše otroke spod

na voljo predvidoma: 1.3. - 5.3.

Partner: Greatstore
Greatstore Dizelski kultivator, 6,5 KM, 196 cm3 Greatstore Peskovnik z nastavljivo streho les jelke 115x115x115 cm
Greatstore Dizelski kultivator, 6,5 KM, 196 cm3

Naš zmogljivi bencinski kultivator ima delovno širino 50 cm in nastavljivo delovno globino od 175 do 350 mm.

na voljo predvidoma: 1.3. - 5.3.

Partner: Greatstore
Greatstore Vrtni prekopalnik s 6 rezili električni 1500 W Greatstore Peskovnik z nastavljivo streho les jelke 115x115x115 cm
Greatstore Vrtni prekopalnik s 6 rezili električni 1500 W

Ta zmogljivi vrtni prekopalnik je odličen vrtni stroj za vzdrževanje vašega vrta ali zelenjavne gredice.

na voljo predvidoma: 1.3. - 5.3.

Partner: Greatstore
Könner & Söhnen Električni kultivator tal 1500T E Könner & Söhnen Električni kultivator tal 1500T E
Könner & Söhnen Električni kultivator tal 1500T E

KÖNNER & SÖHNEN ELEKTRIČNI VGRADILNIK ZA ZEMLJO 1500T EMoč 1200 WMoč / frekvenca 230 V / 50 HzTip elektromotorjaDelovni premer 23 cmDelovna širina 40 cmMaksimalna delovna globina ? 23 cmTeža 14,5 kg

na voljo predvidoma: 29.2. - 4.3.

Partner: Greatstore
Greatstore Bencinska freza 52 cc Könner & Söhnen Električni kultivator tal 1500T E
Greatstore Bencinska freza 52 cc

Ta priročna 52 cc bencinska freza je vrtna super zvezda za zatiranje plevela, delo z gnojili in celo prezračevanje zemlje.

na voljo predvidoma: 1.3. - 5.3.

Partner: Greatstore
Greatstore Nastavek za plug črn kovinski Könner & Söhnen Električni kultivator tal 1500T E
Greatstore Nastavek za plug črn kovinski

Ta močan nastavek za plug se uporablja za uporabo z našim 6,5 KM bencinskim plugom. Naredi globlje brazde in višje gomile, da ustvari idealne pogoje za rast zelenjave, zlasti krompirja in pora. Rezilo pluga je enostavno nastavljivo na 4 višine. Globino brazd lahko tako enostavno nadzorujete ter ustv

na voljo predvidoma: 1.3. - 5.3.

Partner: Greatstore
shumee Bencinska freza 52 cc Greatstore Kovinska kolesa za 6,7 KM bencinski plug 2 kosa
shumee Bencinska freza 52 cc

Ta priročna 52 cc bencinska freza je vrtna super zvezda za zatiranje plevela, delo z gnojili in celo prezračevanje zemlje.

na voljo predvidoma: 1.3. - 5.3.

Partner: Shumee
shumee Nastavek za plug črn kovinski Greatstore Kovinska kolesa za 6,7 KM bencinski plug 2 kosa
shumee Nastavek za plug črn kovinski

Ta močan nastavek za plug se uporablja za uporabo z našim 6,5 KM bencinskim plugom. Naredi globlje brazde in višje gomile, da ustvari idealne pogoje za rast zelenjave, zlasti krompirja in pora. Rezilo pluga je enostavno nastavljivo na 4 višine. Globino brazd lahko tako enostavno nadzorujete ter ustv

na voljo predvidoma: 1.3. - 5.3.

Partner: Shumee
Greatstore Kovinska kolesa za 6,7 KM bencinski plug 2 kosa Greatstore Kovinska kolesa za 6,7 KM bencinski plug 2 kosa
Greatstore Kovinska kolesa za 6,7 KM bencinski plug 2 kosa

Ta par zelo močnih kovinskih koles je zasnovan za uporabo z našim 6,5 KM bencinskim plugom. Ta kovinska kolesa z oprijemnimi zobniki so nadomestna kolesa za plug, ki stabilizirajo plug pri delu v vlažnem okolju ter preprečujejo spodrsavanje.

na voljo predvidoma: 1.3. - 5.3.

Partner: Greatstore