Boditein nakupujte z BREZPLAČNO dostavo SEDAJ TUDI NA DOM!
0
na mesec

Prekopalniki in kultivatorji

Prekopalniki in motokultivatorji so naprave, zasnovane za zahtevnejša dela. Odlikujejo jih sistemi za rahljanje prsti, ki se vrtijo v nasprotni smeri urinega kazalca. Opremljeni so z odlično razvrščenimi upravljalnimi elementi in s sistemi ročajev za prijetno in udobno rokovanje pri delu.

Prikaži več

Razlika med prekopalnikom in multikultivatorjem

Za prekopalnik je značilno, da ima vrteče se zobnike, ki stroj poganjajo naprej in pri tem prekopavajo zemljo do globine 15 centimetrov. Predstavlja odlično orodje za vmešavanje gnojila, mulče in šote na manjših površinah. Naprava ne orje preveč globoko, prav tako ne uničuje plevela, potegne ga samo na površje.

Multikultivator je v primerjavi s prekopalnikom zmogljivejši in je primeren za večje površine. Orje globlje in med gredicami rahlja zemljo. Primeren je za oranje poljščin in za uničevanje plevela. Je večnamensko orodje z združljivimi priključki, ki omogočajo uporabo tudi za druge namene.

Splošni nasveti za nakup prekopalnika

Prekopalnik z rezilom spredaj in z dodatki za obrezovanje robov, za grabljenje mahu, prezračevanje in pluženje je dobrodošla izbira za vsestranska vrtnarska dela. Prekopalnik z ročaji za prenašanje ali s kolesi za prevoz je primerna izbira, če imate na vrtu več manjših cvetličnih gred in gredic. Prekopalnik z vzvratno prestavo pa vam bo omogočil optimalno okretnost in upravljanje.

Prekopalnik z zadnjimi ali sprednjimi rezili?

Prekopalniki in kultivatorji so izvrstna orodja za prekopavanje zelenic in za pripravo zemlje na sejanje. Pred nakupom dobro razmislite o tem, ali je za vas primernejša izbira prekopalnik z rezili spredaj ali zadaj. Na trgu namreč lahko izbirate med obema različicama.

Prekopalnik z zadnjimi rezili je primernejša izbira za zahtevnejša vrtna opravila. Za velike in bolj odprte površine oziroma za zajetno delovno površino izberite orodje z vrtenjem zadnjih zob v obratni smeri. V tem primeru je naprava posebej zasnovana za uporabo na gosto posejani zemlji in zelenicah. Stroj s pogonskimi kolesi in zobmi se vrti v obratni smeri in je izjemno učinkovit pri rahljanju prsti.

Prekopalnik z rezili na prednjem delu je ustreznejša izbira za manjša krajinska dela, na primer za pripravo vrtnih in cvetličnih gred. Napravo poganjajo rezila, na voljo pa so z različnimi delovnimi širinami – od 24 do 85 centimetrov. Za ožje vrtne površine izberite manjši model, ki ga lahko opremite še z dodatki za najrazličnejša vrtna opravila.

Vrste kultivatorjev

Kultivatorji se med seboj razlikujejo glede na vrsto pogona. Na voljo so:

  • bencinski kultivatorji,
  • električni kultivatorji in
  • akumulatorski kultivatorji.

Bencinski kultivator omogoča visoko zmogljivost in za svoje delovanje ne potrebuje električne energije. Je odlična izbira za oddaljene in večje površine. Ker je njegova moč večja, je seveda treba računati na to, da gre za nekoliko težje orodje in slabšo okretnost. Vzdrževanje in dolivanje potrebnih delovnih tekočin mora biti redno.

Električni kultivator ima v primerjavi z bencinskim manjšo moč, kar pomeni, da je primernejša izbira za manjše in redno vzdrževane površine oziroma vrtove. Je idealna izbira za lahka tla, torej ni primeren za obdelovanje povsem neobdelanih površin. Ker je lažji kot kultivator z motorjem z notranjim izgorevanjem, za uporabnika to pomeni lažje rokovanje. Delovanje takšne naprave je tiho in okolju prijazno. Za vzdrževanje je kultivator na elektriko manj zahteven.

Akumulatorski kultivator je zelo podoben električnemu. Je lahko, preprosto orodje za uporabo na manjših vrtovih, ki se redno obdelujejo. Ne omejuje vas z dolžino napajalnega kabla, saj je energija shranjena v bateriji, ki pa jo je treba polniti. Isto baterijo nekaterih kultivatorjev lahko uporabite celo za uporabo drugih strojev.

Določi parametre
Villager bencinski prekopalnik VTB 375 (060761) Villager VMM 2119 L večnamenski kultivator (74857)
Villager bencinski prekopalnik VTB 375 (060761)

VTB 375 prekopalnik / kultivator je odličen pripomoček za urejanje zemlje. Ima 4 standardna rezila in motor z močjo 1.9 kW. Delovna širina znaša 36 cm.

Trenutno ni na zalogi

Partner: Mimovrste
VonHaus električni prekopalnik 1400W (2515319) Villager VMM 2119 L večnamenski kultivator (74857)
VonHaus električni prekopalnik 1400W (2515319)

Z električnim prekopalnikom boste enostavno pripravili zemljo za sezono vrtnarjenja. Motor s 14 vzdržljivimi jeklenimi rezili in hitrostjo prostega teka 280 vrtljajev / min ima 1400 W moči in prekoplje tla do globine 220 mm in širine 400 mm.

Trenutno ni na zalogi

Partner: Mimovrste
Villager VMM 2119 L večnamenski kultivator (74857) Villager VMM 2119 L večnamenski kultivator (74857)
Villager VMM 2119 L večnamenski kultivator (74857)

Naprava, ki je večnamenska, saj sprejema široko paleto priključkov kot so: kosilnica za trato, rotacijska kosilnica, čelna kosilnica ter komplet za delo na klancu.

Trenutno ni na zalogi

Partner: Mimovrste
NAC Električni kultivator tal 45Cm 1500W NAC Električni kultivator tal 45Cm 1500W
NAC Električni kultivator tal 45Cm 1500W

Izdelek je opremljen s sodobnim visokozmogljivim 1500W motorjem, ki ga odlikujeta zanesljivost in nizka raven hrupa.

Trenutno ni na zalogi

Partner: Shumee
Villager prekopalnik VTB 8422 (076154) NAC Električni kultivator tal 45Cm 1500W
Villager prekopalnik VTB 8422 (076154)

Villager VTB VTB 8422 prekopalnik se ponaša z zmogljivim motorjem s prostornino 212 cm3, delovno širino 850 mm in 6 rotorji za prekopavanje.

Trenutno ni na zalogi

Partner: Mimovrste
Fiskars Kultivator Ergo Pn1670 NAC Električni kultivator tal 45Cm 1500W
Fiskars Kultivator Ergo Pn1670

Skrb za tla je ključnega pomena za zdravje našega vrta in rastlin, ki jih posadimo vanj.

Trenutno ni na zalogi

Partner: Greatstore
Cellfast C.Ergo Pastelni kultivator Fieldmann Električni kultivator Fieldmann FZK 2004-E
Cellfast C.Ergo Pastelni kultivator

Kultivator PASTEL™ za zračenje, rahljanje zemlje, odstranjevanje plitvo ukoreninjenega plevela in pripravo gredic za setev semen ergonomsko oblikovan ročaj za izjemno udobje pri delu močni vzdolžni zobje imajo nežne robove varen za rastline močni vzdolžni zobje imajo ne

Trenutno ni na zalogi

Partner: Greatstore
Fieldmann Električni kultivator Fieldmann FZK 2004-E Fieldmann Električni kultivator Fieldmann FZK 2004-E
Fieldmann Električni kultivator Fieldmann FZK 2004-E

Električni kultivator Moč elektromotorja 1 200 W Delovna širina 40 cm 6 jeklenih rezil Premer rezila 20 cm Zložljiv ročaj Teža 9,45 kg Zagotovljena raven hrupa 93 dB Vsebina paketa: kultivator, komplet za namestitev, priročnik za uporabo

Trenutno ni na zalogi

Fieldmann Vrtni kultivator FZK 2002-E Fieldmann Električni kultivator Fieldmann FZK 2004-E
Fieldmann Vrtni kultivator FZK 2002-E

Kultivator FIELDMANN FZK 2002-E Električni kultivator FIELDMANN FZK 2002-E vam ponuja možnost obdelovanja brez uporabe bencinskega motorja, ki zahteva intenzivno vzdrževanje.

Trenutno ni na zalogi

Fiskars Kultivator Ergo Pn1670 Greatstore Kovinska kolesa za 6,7 KM bencinski plug 2 kosa
Fiskars Kultivator Ergo Pn1670

Skrb za tla je ključnega pomena za zdravje našega vrta in rastlin, ki jih posadimo vanj.

Trenutno ni na zalogi

Partner: Shumee
Gardena combisystem Kultivator Greatstore Kovinska kolesa za 6,7 KM bencinski plug 2 kosa
Gardena combisystem Kultivator

Z GARDENA combisystem kultivatorjem Star in njegovo delovno širino 14 cm lahko idealno zrahljate zemljo na gredicah in jih pripravite za setev.

Trenutno ni na zalogi

Partner: DASADO SI
Greatstore Kovinska kolesa za 6,7 KM bencinski plug 2 kosa Greatstore Kovinska kolesa za 6,7 KM bencinski plug 2 kosa
Greatstore Kovinska kolesa za 6,7 KM bencinski plug 2 kosa

Ta par zelo močnih kovinskih koles je zasnovan za uporabo z našim 6,5 KM bencinskim plugom. Ta kovinska kolesa z oprijemnimi zobniki so nadomestna kolesa za plug, ki stabilizirajo plug pri delu v vlažnem okolju ter preprečujejo spodrsavanje.

Trenutno ni na zalogi

Partner: Greatstore