Boditein nakupujte z BREZPLAČNO dostavo SEDAJ TUDI NA DOM!
0
na mesec

Prekopalniki in kultivatorji

Prekopalniki in motokultivatorji so naprave, zasnovane za zahtevnejša dela. Odlikujejo jih sistemi za rahljanje prsti, ki se vrtijo v nasprotni smeri urinega kazalca. Opremljeni so z odlično razvrščenimi upravljalnimi elementi in s sistemi ročajev za prijetno in udobno rokovanje pri delu.

Prikaži več

Razlika med prekopalnikom in multikultivatorjem

Za prekopalnik je značilno, da ima vrteče se zobnike, ki stroj poganjajo naprej in pri tem prekopavajo zemljo do globine 15 centimetrov. Predstavlja odlično orodje za vmešavanje gnojila, mulče in šote na manjših površinah. Naprava ne orje preveč globoko, prav tako ne uničuje plevela, potegne ga samo na površje.

Multikultivator je v primerjavi s prekopalnikom zmogljivejši in je primeren za večje površine. Orje globlje in med gredicami rahlja zemljo. Primeren je za oranje poljščin in za uničevanje plevela. Je večnamensko orodje z združljivimi priključki, ki omogočajo uporabo tudi za druge namene.

Splošni nasveti za nakup prekopalnika

Prekopalnik z rezilom spredaj in z dodatki za obrezovanje robov, za grabljenje mahu, prezračevanje in pluženje je dobrodošla izbira za vsestranska vrtnarska dela. Prekopalnik z ročaji za prenašanje ali s kolesi za prevoz je primerna izbira, če imate na vrtu več manjših cvetličnih gred in gredic. Prekopalnik z vzvratno prestavo pa vam bo omogočil optimalno okretnost in upravljanje.

Prekopalnik z zadnjimi ali sprednjimi rezili?

Prekopalniki in kultivatorji so izvrstna orodja za prekopavanje zelenic in za pripravo zemlje na sejanje. Pred nakupom dobro razmislite o tem, ali je za vas primernejša izbira prekopalnik z rezili spredaj ali zadaj. Na trgu namreč lahko izbirate med obema različicama.

Prekopalnik z zadnjimi rezili je primernejša izbira za zahtevnejša vrtna opravila. Za velike in bolj odprte površine oziroma za zajetno delovno površino izberite orodje z vrtenjem zadnjih zob v obratni smeri. V tem primeru je naprava posebej zasnovana za uporabo na gosto posejani zemlji in zelenicah. Stroj s pogonskimi kolesi in zobmi se vrti v obratni smeri in je izjemno učinkovit pri rahljanju prsti.

Prekopalnik z rezili na prednjem delu je ustreznejša izbira za manjša krajinska dela, na primer za pripravo vrtnih in cvetličnih gred. Napravo poganjajo rezila, na voljo pa so z različnimi delovnimi širinami – od 24 do 85 centimetrov. Za ožje vrtne površine izberite manjši model, ki ga lahko opremite še z dodatki za najrazličnejša vrtna opravila.

Vrste kultivatorjev

Kultivatorji se med seboj razlikujejo glede na vrsto pogona. Na voljo so:

  • bencinski kultivatorji,
  • električni kultivatorji in
  • akumulatorski kultivatorji.

Bencinski kultivator omogoča visoko zmogljivost in za svoje delovanje ne potrebuje električne energije. Je odlična izbira za oddaljene in večje površine. Ker je njegova moč večja, je seveda treba računati na to, da gre za nekoliko težje orodje in slabšo okretnost. Vzdrževanje in dolivanje potrebnih delovnih tekočin mora biti redno.

Električni kultivator ima v primerjavi z bencinskim manjšo moč, kar pomeni, da je primernejša izbira za manjše in redno vzdrževane površine oziroma vrtove. Je idealna izbira za lahka tla, torej ni primeren za obdelovanje povsem neobdelanih površin. Ker je lažji kot kultivator z motorjem z notranjim izgorevanjem, za uporabnika to pomeni lažje rokovanje. Delovanje takšne naprave je tiho in okolju prijazno. Za vzdrževanje je kultivator na elektriko manj zahteven.

Akumulatorski kultivator je zelo podoben električnemu. Je lahko, preprosto orodje za uporabo na manjših vrtovih, ki se redno obdelujejo. Ne omejuje vas z dolžino napajalnega kabla, saj je energija shranjena v bateriji, ki pa jo je treba polniti. Isto baterijo nekaterih kultivatorjev lahko uporabite celo za uporabo drugih strojev.

Določi parametre
shumee Peskovnik z nastavljivo streho les jelke bel in rdeč UV50 shumee Peskovnik z nastavljivo streho les jelke bel in rdeč UV50
shumee Peskovnik z nastavljivo streho les jelke bel in rdeč UV50

Ta lesen peskovnik s streho z UV zaščito je popolna igralna oprema za zabavanje na prostem. Ta lesen peskovnik bo popoln dodatek za vaš vrt, saj bo otroke spodbudil k igri na prostem, grajenju peščenih gradov in spodbujal njihovo domišljijo. Peskovnik ima po višini nastavljivo vodoodporno streho za

na voljo predvidoma: 22.4. - 24.4.

Partner: Shumee
Strend T905D 3-zobni sekljalnik shumee Peskovnik z nastavljivo streho les jelke bel in rdeč UV50
Strend T905D 3-zobni sekljalnik
  • Celokovinsko ohišje, mehak ročaj za udobno delo na vrtu, zanka za obešanje

na voljo predvidoma: 24.4. - 26.4.

Partner: VISO TRADE
Cellfast C.Ergo Pastelni kultivator shumee Peskovnik z nastavljivo streho les jelke bel in rdeč UV50
Cellfast C.Ergo Pastelni kultivator

Kultivator PASTEL™ za zračenje, rahljanje zemlje, odstranjevanje plitvo ukoreninjenega plevela in pripravo gredic za setev semen ergonomsko oblikovan ročaj za izjemno udobje pri delu močni vzdolžni zobje imajo nežne robove varen za rastline močni vzdolžni zobje imajo ne

na voljo predvidoma: 22.4. - 24.4.

Partner: Greatstore
Cellfast C.Ergo Univerzalno ostilišče Fiskars FISKARS SADILNIK KULTIVATOR MASIVNI
Cellfast C.Ergo Univerzalno ostilišče

ERGO™ Universal SharpenerKoda izdelka: 41–100 za brušenje sekir, nožev itd.

na voljo predvidoma: 24.4. - 26.4.

Partner: Greatstore
Fieldmann FZK 2115-E vrtni kultivator Fiskars FISKARS SADILNIK KULTIVATOR MASIVNI
Fieldmann FZK 2115-E vrtni kultivator

FZK 2115-E vrtni kultivator, znamke Fieldmann. Širina rezila 45/33 cm. Moč 1500 W. Premer rezila 20 cm. Ergonomski zložljiv ročaj. Garantirana raven glasnosti 93 dB. Vsebuje skupno 6 jeklenih nožev. Kakovostnen izdelek priznane blagovne znamke. Teža 10,3 kg.

na voljo predvidoma: 15.4.

Partner: Mimovrste
Fiskars FISKARS SADILNIK KULTIVATOR MASIVNI Fiskars FISKARS SADILNIK KULTIVATOR MASIVNI
Fiskars FISKARS SADILNIK KULTIVATOR MASIVNI

Ergonomsko, večnamensko orodje za nego majhnih rastlin, tako lončnic kot gredic.

na voljo predvidoma: 19.4. - 23.4.

Partner: Shumee
Fiskars Glava kultivatorja Quikfit Fiskars Kultivator BELI svetloba 9x164cm 1019611
Fiskars Glava kultivatorja Quikfit

Fiskars QuikFit™ je celotna paleta orodij, nameščenih na aluminijastem ročaju, s katerimi lahko opravljate različna vrtnarska dela.

na voljo predvidoma: 22.4. - 24.4.

Partner: Greatstore
Fiskars Kultivator BELI svetloba 9x164cm 1019611 Fiskars Kultivator BELI svetloba 9x164cm 1019611
Fiskars Kultivator BELI svetloba 9x164cm 1019611

Kultivator je za 10 % lažji od običajnih orodij Fiskars in ga še posebej cenijo ženske. Poleg lahkotnosti ga odlikujejo trpežen material, prefinjen dizajn in oblika. Kultivator je primeren za vsakodnevno lažje delo, za obdelovanje zemlje, zračenje gredic in rahljanje zbite zemlje.

na voljo predvidoma: 23.4. - 25.4.

Partner: eoshop
Fiskars Kultivator ERGONOMSKO svetloba 1001301 Fiskars Kultivator BELI svetloba 9x164cm 1019611
Fiskars Kultivator ERGONOMSKO svetloba 1001301

Kultivator za rahljanje in obračanje zemlje pred sajenjem. Plastična prevleka na mestu oprijema za udobno držanje in zaščito rok pred mrazom, praktična zanka na ročaju za enostavno shranjevanje. Širina: 125 mm, dolžina: 1630 mm, teža: 640 g. Originalna številka Fiskars: 136510.

na voljo predvidoma: 23.4. - 25.4.

Partner: eoshop
Fiskars Kultivator Premium Fiskars Kultivator Quikfit z ukrivljenim kolobarjem
Fiskars Kultivator Premium

Vrhunska mala orodja imajo ročaj FiberComp™ in glavo iz nerjavečega jekla.

na voljo predvidoma: 22.4. - 24.4.

Partner: Greatstore
Fiskars Kultivator z motiko Quikfit Fiskars Kultivator Quikfit z ukrivljenim kolobarjem
Fiskars Kultivator z motiko Quikfit

Fiskars QuikFit™ je celotna paleta orodij, nameščenih na aluminijastem ročaju, s katerimi lahko opravljate različna vrtnarska dela.

na voljo predvidoma: 22.4. - 24.4.

Partner: Greatstore
Fiskars Kultivator Quikfit z ukrivljenim kolobarjem Fiskars Kultivator Quikfit z ukrivljenim kolobarjem
Fiskars Kultivator Quikfit z ukrivljenim kolobarjem

Fiskars 136515 kremplji so namenjeni negi majhnih rastlin v lončkih, na balkonih in v gredicah.

na voljo predvidoma: 22.4. - 24.4.

Partner: Greatstore