Boditein nakupujte z BREZPLAČNO dostavo SEDAJ TUDI NA DOM!
0
na mesec

Prehranska dopolnila

Prehranska dopolnila ali dodatki sodijo v kategorijo artiklov, katerih cilj oziroma namen je dopolnjevati običajno prehrano. Veljajo za koncentrirane vire hranil, kot so na primer minerali, vitamini, rastlinski izvlečki, aminokisline, maščobne kisline, mikroorganizmi ter druge snovi.

Prikaži več

Dopolnila k prehrani so na voljo v različnih oblikah, odmerkih ter kombinacijah. Lahko so pridobljena z ekstrakcijo iz rastlinskih ali živalskih virov v naravni obliki. Nekatera druga pa so pridelana sintetično v laboratorijih. Kupimo jih lahko brez recepta – v specializiranih prodajalnah in lekarnah.

Kdaj in zakaj poseči po prehranskih dopolnilih?

Vitamine in minerale je pametno pridobivati iz prehranskih virov. Kljub temu pa je v nekaterih primerih precej težko in celo nemogoče upoštevati načela uravnotežene prehrane. Posledično pri določenih skupinah ljudi prihaja do potrebe jemanja tovrstnih dodatkov.

Do pomanjkanja hranil predvsem prihaja pri:

 • ženskah v rodni dobi,
 • nosečnicah in doječih materah,
 • posameznikih s prehranskimi alergijami,
 • neješčih otrocih,
 • bolnikih s težkimi obolenji,
 • vegetarijancih,
 • veganih,
 • starostnikih,
 • športnikih,
 • ljudeh s škodljivimi razvadami – kajenje.

Če torej z običajno prehrano svojemu organizmu ne zmoremo omogočiti vseh potrebnih hranil, so nam v dobro pomoč prehranska dopolnila. Z rednim in doslednim uživanjem lahko izjemno pozitivno vplivamo na področja, ki jih želimo okrepiti.

Prepoznavanje in oblika prehranskih dopolnil

Vsa prehranska dopolnila morajo vključevati oznako prehransko dopolnilo. Obenem morajo biti primerno preverjena ter povsem varna za uporabo. Opremljena morajo biti z deklaracijo in certifikatom kakovosti. Na podlagi omenjenega lahko razberemo čistost pa tudi izvor surovin.

Na trgu so prehranska dopolnila na voljo v obliki:

 • tablet,
 • kapsul,
 • pastil,
 • sirupov,
 • praškov,
 • tekočine v ampulah,
 • kapalnih stekleničkah,
 • drugih oblikah.

Prehranska dopolnila glede na našo starost

Po 30. letu

Čas med 20. in 30. letom starosti je namenjen rodni dobi. Ženske, ki si želijo zanositi, v tem obdobju lahko pričnejo z jemanjem prenatalnih vitaminov s folno kislino ter B-kompleksom.

Pri težavah z nosečnostjo si ženska lahko učinkovito pomaga s prehranskim dopolnilom, ki vsebuje cink. Pri težavah s spolnostjo učinkovito pomaga damiana. Ta namreč deluje kot afrodiziak. Ženske s težavami pri menstruaciji lahko uživajo železo. Na sploh pa v tem obdobju telo potrebuje več magnezija ter kalcija. Ta dva minerala poskrbita za močne ter zdrave kosti.

Po 40. letu

Po 40. letu se predvsem priporoča jemanje kalcija. Temu pričnemo dodajati še vitamin D. Nizke ravni D vitamina neredko povezujejo z razvojem nekaterih avtoimunskih stanj, sladkorne bolezni ter debelosti.

To obdobje narekuje tudi povečan vnos omega 3 maščobnih kislin. Te namreč pomagajo zmanjševati tveganje za razvoj kardiovaskularnih obolenj.

Po 50. letu

V tem obdobju življenja se poveča potreba telesa po kalciju. Obenem je potrebno tudi jemanje vitamina D, ki učinkovito sodeluje pri absorpciji kalcija v telo. Ženske se v tem času soočijo z menopavzo, pri čemer jim lahko dobro pomaga plahtica, grozdnata svetilka, rdeča detelja, navadna konopljika, grško seno.

Priporoča se tudi jemanje koencima Q10, ki je izjemno pomemben gradnik čisto vsake naše telesne celice.

Po 60. letu

V tem obdobju nadaljujemo z jemanjem kalcija in vitamina D. Preventivo pred nastankom srčno-žilnih obolenj lahko dosežemo z jemanjem omega 3 maščobnih kislin. Če nam prične pešati spomin, je dobro poseči po ginko bilobi, saj izboljšuje prekrvavitev možganov in tako spodbuja spomin ter koncentracijo.

V tem času ne smemo pozabiti na primerno zaščito sklepov. Na voljo so prehranska dopolnila, ki vsebujejo glukozamin.

Po 70. letu

Po 70. letu starosti poleg vitamina D ter kalcija potrebujemo tudi večje količine vitamina B12. Tovrstno prehransko dopolnilo uspešno deluje proti utrujenosti in dobro poskrbi za zaščito našega živčnega sistema.

Če želimo spodbuditi tek, so dobrodošla prehranska dopolnila v obliki cinka. Ta namreč spodbujajo sposobnost vonjanja. Za močan imunski sistem ter za boljšo vzdržljivost pa v tem starostnem obdobju lahko odlično poskrbi prehransko dopolnilo v obliki ginsenga.

Določi parametre
Puori kapsule Omega 3, 120 kapsul Swanson Boron iz Albion Boroganic Glycine (Bor glicinat), 6 mg, 60 kapsul
Puori kapsule Omega 3, 120 kapsul

Omega 3 iz vsake serije ribjega olja PurePharma O3 je testiran v najstrožjih laboratorijih IFOSa (Mednarodni program za kakovost ribjega olja), kar zagotavlja najvišjo čistost, varnost dodatka, koncentracijo in stabilnost ribjega olja.

na voljo predvidoma: JUTRI

Partner: Mimovrste
Swanson Benfotiamin (vitamin B1), 160 mg, 60 kapsul Swanson Boron iz Albion Boroganic Glycine (Bor glicinat), 6 mg, 60 kapsul
Swanson Benfotiamin (vitamin B1), 160 mg, 60 kapsul

Swanson benfotiamin (vitamin B1), 160 mg, 60 kapsul Benfotiamin je v maščobi topna oblika tiamina ali vitamina B-1. Ima posebne aktivne lastnosti, zaradi katerih je koristen kot podpora za presnovo glukoze in za zaščito tkiv.

na voljo predvidoma: 24.5. - 27.5.

Swanson Boron iz Albion Boroganic Glycine (Bor glicinat), 6 mg, 60 kapsul Swanson Boron iz Albion Boroganic Glycine (Bor glicinat), 6 mg, 60 kapsul
Swanson Boron iz Albion Boroganic Glycine (Bor glicinat), 6 mg, 60 kapsul

Swanson Boron iz Albion Boroganic Glycine, 6 mg, 60 kapsul Bor je pomemben predvsem kot podpora kosti. Swanson Boron iz Albion's® Bororgan Glycinate optimizira absorpcijo in biološko uporabnost, da zagotovi učinkovito obnavljanje tega pomembnega minerala. Promocija zdravja kosti.

na voljo predvidoma: 30.5. - 3.6.

Swanson Selen (L-selenometionin), 100 mcg, 200 kapsul Swanson Vitamin D3, 2000 ie, večja učinkovitost, 250 kapsul
Swanson Selen (L-selenometionin), 100 mcg, 200 kapsul

Swanson selen (L-selenometionin), 100 mcg, 200 kapsul Podprite svojo antioksidativno obrambo s Swansonovim selenom! Kot ključna sestavina enega od telesnih primarnih antioksidativnih encimov selen zagotavlja vitalno zaščito srca, prostate in mnogih drugih organov in sistemov po telesu.

na voljo predvidoma: 24.5. - 27.5.

Swanson Vitamin D3, 2000 ie, večja učinkovitost, 250 kapsul Swanson Vitamin D3, 2000 ie, večja učinkovitost, 250 kapsul
Swanson Vitamin D3, 2000 ie, večja učinkovitost, 250 kapsul

Swanson Vitamin D3, 2000 ie, večja moč, 250 kapsul Vitamin D3 je bistvenega pomena za zdravje naših kosti, podpira imunski sistem in je pomemben za pravilno absorpcijo kalcija v telesu. Ta močna formula zagotavlja 2000 ie vitamina D3 v vsaki kapsuli. Podpira zdravje kosti in imunski sistem.

na voljo predvidoma: 24.5. - 27.5.

XAN-MAX 100% mangostin sok (12x60ml) Swanson Vitamin D3, 2000 ie, večja učinkovitost, 250 kapsul
XAN-MAX 100% mangostin sok (12x60ml)

100% naravni sok iz mangostina, brez konzervansov, sladkorjev ali drugih sokov in sadežev, vsebuje več kot 40 visokokakovostnih antioksidantov ksantonov, ki preprečujejo nastajanje oksidativnega stresa (sprožilca številnih akutnih in kroničnih bolezni).

na voljo predvidoma: 22.5. - 23.5.

Partner: XanmaX
DARVITALIS Bio tinktura Maca 50 ml DARVITALIS Tinktura korenine Baldrijana 50 ml
DARVITALIS Bio tinktura Maca 50 ml

Korenina mace si je v zadnjih letih pridobila skorajda kultni status, predvsem med ženskami, ki so z veseljem odkrile njene močne pozitivne učinke! Organska tinktura Maca-e ima odobreno zdravstveno trditev za uravnavanje hormonskega delovanja in tako dejansko deluje povsem naravno in neškodljivo.

na voljo predvidoma: 28.5. - 30.5.

DARVITALIS Bio Urosan Urološki čaj 50g DARVITALIS Tinktura korenine Baldrijana 50 ml
DARVITALIS Bio Urosan Urološki čaj 50g

Za normalno delovanje sečil je zelo pomembno, da čez dan zaužijete zadostno količino tekočine, v veliko pomoč pa vam je lahko nepogrešljiva sestavina vsake male domače zeliščne lekarne – čaj UROSAN!

na voljo predvidoma: 28.5. - 30.5.

DARVITALIS Tinktura korenine Baldrijana 50 ml DARVITALIS Tinktura korenine Baldrijana 50 ml
DARVITALIS Tinktura korenine Baldrijana 50 ml

Mirno spite brez prekinitev in se zbudite spočiti z naravnimi rastlinskimi kapljicami korenine baldrijana, ki prispevajo k normalnemu in naravnemu spancu! Dober nočni počitek je zelo pomemben za splošno zdravje, dobro razpoloženje in psihično vzdržljivost.

na voljo predvidoma: 28.5. - 30.5.

Estado puro Estado Puro B-Complex Same vitamini Estado puro Estado Puro B-Complex Same vitamini
Estado puro Estado Puro B-Complex Same vitamini

Estado puro B-komplex je prehransko dopolnilo namenjeno zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti, krepitvi imunskega sistema in normalnemu delovanju živčnega sistema.

   

na voljo predvidoma: 23.5. - 24.5.

Partner: APINATURE
Estado puro Estado Puro Magnezij Direkt Estado puro Estado Puro B-Complex Same vitamini
Estado puro Estado Puro Magnezij Direkt

Estado puro magnezij direkt je prehransko dopolnilo na osnovi magnezija in dodanim vitaminom B6. Magnezij in vitamin B6 prispeva k zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti ter normalnem delovanju živčnega sistema.

  

na voljo predvidoma: 23.5. - 24.5.

Partner: APINATURE
Gaia Naturelle Vitamin D3 + K2 v spreju Estado puro Estado Puro B-Complex Same vitamini
Gaia Naturelle Vitamin D3 + K2 v spreju

Razpršilo, ki združuje vitamin D3 v odmerku 2000 IU in vitamin K2, je namenjeno podpori imunskega sistema, vzdrževanju zdravja kosti in zob ter ohranjanju normalnega delovanja mišic. ✔︎ v oljni obliki za maksimalno absorpcijo ✔︎ brez sladkorja, alkohola in konzervansov ✔︎ okus pomaranče

na voljo predvidoma: 22.5. - 23.5.