Boditein nakupujte z BREZPLAČNO dostavo SEDAJ TUDI NA DOM!
0
na mesec

Prehranska dopolnila

Prehranska dopolnila ali dodatki sodijo v kategorijo artiklov, katerih cilj oziroma namen je dopolnjevati običajno prehrano. Veljajo za koncentrirane vire hranil, kot so na primer minerali, vitamini, rastlinski izvlečki, aminokisline, maščobne kisline, mikroorganizmi ter druge snovi.

Prikaži več

Dopolnila k prehrani so na voljo v različnih oblikah, odmerkih ter kombinacijah. Lahko so pridobljena z ekstrakcijo iz rastlinskih ali živalskih virov v naravni obliki. Nekatera druga pa so pridelana sintetično v laboratorijih. Kupimo jih lahko brez recepta – v specializiranih prodajalnah in lekarnah.

Kdaj in zakaj poseči po prehranskih dopolnilih?

Vitamine in minerale je pametno pridobivati iz prehranskih virov. Kljub temu pa je v nekaterih primerih precej težko in celo nemogoče upoštevati načela uravnotežene prehrane. Posledično pri določenih skupinah ljudi prihaja do potrebe jemanja tovrstnih dodatkov.

Do pomanjkanja hranil predvsem prihaja pri:

 • ženskah v rodni dobi,
 • nosečnicah in doječih materah,
 • posameznikih s prehranskimi alergijami,
 • neješčih otrocih,
 • bolnikih s težkimi obolenji,
 • vegetarijancih,
 • veganih,
 • starostnikih,
 • športnikih,
 • ljudeh s škodljivimi razvadami – kajenje.

Če torej z običajno prehrano svojemu organizmu ne zmoremo omogočiti vseh potrebnih hranil, so nam v dobro pomoč prehranska dopolnila. Z rednim in doslednim uživanjem lahko izjemno pozitivno vplivamo na področja, ki jih želimo okrepiti.

Prepoznavanje in oblika prehranskih dopolnil

Vsa prehranska dopolnila morajo vključevati oznako prehransko dopolnilo. Obenem morajo biti primerno preverjena ter povsem varna za uporabo. Opremljena morajo biti z deklaracijo in certifikatom kakovosti. Na podlagi omenjenega lahko razberemo čistost pa tudi izvor surovin.

Na trgu so prehranska dopolnila na voljo v obliki:

 • tablet,
 • kapsul,
 • pastil,
 • sirupov,
 • praškov,
 • tekočine v ampulah,
 • kapalnih stekleničkah,
 • drugih oblikah.

Prehranska dopolnila glede na našo starost

Po 30. letu

Čas med 20. in 30. letom starosti je namenjen rodni dobi. Ženske, ki si želijo zanositi, v tem obdobju lahko pričnejo z jemanjem prenatalnih vitaminov s folno kislino ter B-kompleksom.

Pri težavah z nosečnostjo si ženska lahko učinkovito pomaga s prehranskim dopolnilom, ki vsebuje cink. Pri težavah s spolnostjo učinkovito pomaga damiana. Ta namreč deluje kot afrodiziak. Ženske s težavami pri menstruaciji lahko uživajo železo. Na sploh pa v tem obdobju telo potrebuje več magnezija ter kalcija. Ta dva minerala poskrbita za močne ter zdrave kosti.

Po 40. letu

Po 40. letu se predvsem priporoča jemanje kalcija. Temu pričnemo dodajati še vitamin D. Nizke ravni D vitamina neredko povezujejo z razvojem nekaterih avtoimunskih stanj, sladkorne bolezni ter debelosti.

To obdobje narekuje tudi povečan vnos omega 3 maščobnih kislin. Te namreč pomagajo zmanjševati tveganje za razvoj kardiovaskularnih obolenj.

Po 50. letu

V tem obdobju življenja se poveča potreba telesa po kalciju. Obenem je potrebno tudi jemanje vitamina D, ki učinkovito sodeluje pri absorpciji kalcija v telo. Ženske se v tem času soočijo z menopavzo, pri čemer jim lahko dobro pomaga plahtica, grozdnata svetilka, rdeča detelja, navadna konopljika, grško seno.

Priporoča se tudi jemanje koencima Q10, ki je izjemno pomemben gradnik čisto vsake naše telesne celice.

Po 60. letu

V tem obdobju nadaljujemo z jemanjem kalcija in vitamina D. Preventivo pred nastankom srčno-žilnih obolenj lahko dosežemo z jemanjem omega 3 maščobnih kislin. Če nam prične pešati spomin, je dobro poseči po ginko bilobi, saj izboljšuje prekrvavitev možganov in tako spodbuja spomin ter koncentracijo.

V tem času ne smemo pozabiti na primerno zaščito sklepov. Na voljo so prehranska dopolnila, ki vsebujejo glukozamin.

Po 70. letu

Po 70. letu starosti poleg vitamina D ter kalcija potrebujemo tudi večje količine vitamina B12. Tovrstno prehransko dopolnilo uspešno deluje proti utrujenosti in dobro poskrbi za zaščito našega živčnega sistema.

Če želimo spodbuditi tek, so dobrodošla prehranska dopolnila v obliki cinka. Ta namreč spodbujajo sposobnost vonjanja. Za močan imunski sistem ter za boljšo vzdržljivost pa v tem starostnem obdobju lahko odlično poskrbi prehransko dopolnilo v obliki ginsenga.

Določi parametre
Nanox mehke kapsule Omega 3, 180 kosov Nanox mehke kapsule Omega 3, 180 kosov
Nanox mehke kapsule Omega 3, 180 kosov

Omega-3 maščobne kisline so bistveni del prehrane. Omega-3 vplivajo na srce, možgane, oči, sodelujejo pri oksidaciji maščob in zmanjšujejo vnetje.

na voljo predvidoma: TAKOJ

Partner: Mimovrste
Pernaton kapsule, 90 kapsul Nanox mehke kapsule Omega 3, 180 kosov
Pernaton kapsule, 90 kapsul
ODREZANE CENE – 25 % popusta na izbrane gele in prehranska dopolnila znamke Pernaton s promo kodo 24MDH4SI141 (velja od 15. 4. do 28. 4. 2024 oz. do odprodaje zalog)!
Pernaton kapsule vsebujejo Perna ekstrakt in vitamin C. V pakiranju je 90 kapsul.

na voljo predvidoma: DANES

Partner: Mimovrste
20,24 € s kodo
24MDH4SI141
GymBeam Kelatni magnezij (bisglicinat) Nanox mehke kapsule Omega 3, 180 kosov
GymBeam Kelatni magnezij (bisglicinat)

Kelatni magnezij (bisglicinat) je na voljo v kapsulah, ki so izjemno bogate z magnezijem. Je v eni izmed najlažje absorbiranih oblik kelatne vezi, kar pripomore k najboljšem izkoristeku. V telesu ima veliko pomembnih funkcij.

na voljo predvidoma: 24.4. - 25.4.

Partner: GymBeam
GymBeam Omega 3 Swanson Dr.Stephen Langer's Ultimate 16 probiotičnih sevov v kompleksu s prebiotiki FOS (podpora prebavi), 60 zeliščnih kapsul
GymBeam Omega 3

Omega-3, ki vključujejo eikozapentaenojsko kislino (EPA) in dokozaheksaenojsko kislino (DHA), so koristne maščobne kisline, ki se nahajajo v ribjem olju. Prispevajo k pravilnemu delovanju srca, medtem ko DHA pomaga pri ohranjanju dobrega vida in pravilnemu delovanju možganov.

na voljo predvidoma: 24.4. - 25.4.

Partner: GymBeam
Swanson Dr.Stephen Langer's Ultimate 16 probiotičnih sevov v kompleksu s prebiotiki FOS (podpora prebavi), 60 zeliščnih kapsul Swanson Dr.Stephen Langer's Ultimate 16 probiotičnih sevov v kompleksu s prebiotiki FOS (podpora prebavi), 60 zeliščnih kapsul
Swanson Dr.Stephen Langer's Ultimate 16 probiotičnih sevov v kompleksu s prebiotiki FOS (podpora prebavi), 60 zeliščnih kapsul

Swanson Dr. Stephen Langer's Ultimate 16 Strain Probiotic s FOS, 60 zeliščnih kapsul Najbolj priljubljen probiotik s 16 edinstvenimi sevi za obnavljanje bakterij in obogaten s prebiotiki FOS. Edinstvena podpora debelemu črevesu in imunskemu sistemu. 3,2 milijarde CFU na porcijo. 16 sevov.

na voljo predvidoma: 24.4. - 25.4.

Swanson Goba levja griva polnega spektra, 500 mg, 60 kapsul Swanson Dr.Stephen Langer's Ultimate 16 probiotičnih sevov v kompleksu s prebiotiki FOS (podpora prebavi), 60 zeliščnih kapsul
Swanson Goba levja griva polnega spektra, 500 mg, 60 kapsul

Goba levja griva polnega spektra Swanson, 500 mg Začnite razmišljati z gobo Levja griva. Po vsej Kitajski in Japonskem je že sto let znan kot kulinarična poslastica.

na voljo predvidoma: 24.4. - 25.4.

MALINCA kolagen UP, 60 kapsul NOW Foods 5-HTP, 50 mg, 90 rastlinskih kapsul
MALINCA kolagen UP, 60 kapsul

Kolagen UP rastlinskega izvora spodbudi tvorbo vašega lastnega kolagena, kar bo poleg lepega videza poskrbelo tudi za vitalnost. Kolagen je veganski, brez glutena, brez laktoze, brez sladkorjev, polnil in drugih dodatkov, brez okusa. Za kožo kot v mladosti.

na voljo predvidoma: TAKOJ

Partner: Mimovrste
NOW Foods 5-HTP, 50 mg, 90 rastlinskih kapsul NOW Foods 5-HTP, 50 mg, 90 rastlinskih kapsul
NOW Foods 5-HTP, 50 mg, 90 rastlinskih kapsul

NOW 5-HTP, 50 mg 5-HTP (5-hidroksi L-triptofan) je naravno prisoten metabolit. 5-HTP služi kot intermediat med aminokislino L-triptofan in serotoninom. V normalnih pogojih se optimalna raven serotonina v telesu vzdržuje prav z njegovo proizvodnjo iz teh metabolitov.

na voljo predvidoma: 24.4. - 25.4.

DARVITALIS Bio tinktura Ashwagandha 50 ml NOW Foods 5-HTP, 50 mg, 90 rastlinskih kapsul
DARVITALIS Bio tinktura Ashwagandha 50 ml

Ashwagandha je izjemno znana in cenjena ayurvedska adaptogena rastlina. To pomeni, da ima moč povrniti telo v ravnovesje. Življenjska energija oziroma vitalnost organizma predstavlja psihično in fizično moč organizma, kar je pravzaprav najdragocenejša trditev Ashgwaagandhe.

na voljo predvidoma: 26.4. - 30.4.

MALINCA imunobiotiki, 30 kapsul Swanson Boron iz Albion Boroganic Glycine (Bor glicinat), 6 mg, 60 kapsul
MALINCA imunobiotiki, 30 kapsul

Imunobiotiki za odrasle vsebujejo 100% čiste žive bakterije. Primerni za odrasle (tudi nosečnice in doječe mamice) in otroke nad 14 let.

na voljo predvidoma: DANES

Partner: Mimovrste
Swanson Boron iz Albion Boroganic Glycine (Bor glicinat), 6 mg, 60 kapsul Swanson Boron iz Albion Boroganic Glycine (Bor glicinat), 6 mg, 60 kapsul
Swanson Boron iz Albion Boroganic Glycine (Bor glicinat), 6 mg, 60 kapsul

Swanson Boron iz Albion Boroganic Glycine, 6 mg, 60 kapsul Bor je pomemben predvsem kot podpora kosti. Swanson Boron iz Albion's® Bororgan Glycinate optimizira absorpcijo in biološko uporabnost, da zagotovi učinkovito obnavljanje tega pomembnega minerala. Promocija zdravja kosti.

na voljo predvidoma: 30.4. - 3.5.

Swanson Full Spectrum Boswellia, 800 mg dvojne moči, 60 kapsul Swanson Boron iz Albion Boroganic Glycine (Bor glicinat), 6 mg, 60 kapsul
Swanson Full Spectrum Boswellia, 800 mg dvojne moči, 60 kapsul

Swanson Full Spectrum Boswellia, 800 mg dvojne moči, 60 kapsul Swanson Full Spectrum Boswellia je standardiziran izvleček Boswellia serrata, ki ga ajurvedski zeliščarji že stoletja tradicionalno uporabljajo.

na voljo predvidoma: 24.4. - 25.4.