Otroška posteljica ali zibelka nedvomno sodi med osnovno opremo za dojenčka. Najpomembnejši faktorji pri izbiri so varnost, praktičnost in udobje posteljice. Na kaj je treba paziti pri izbiri otroške posteljice?

Prikaži več

Na kaj se osredotočiti pri izbiri posteljice ali zibelke:

  • Material, dimenzije
  • Prilagodljiva, varnost

Posteljica ali zibelka?

Zibelka

Kot je razvidno iz poimenovanja, je v zibelki dojenčka mogoče zibati. Zibanje dojenčka pomirja in mu pomaga lažje zaspati.. V večini primerov so zibelke opremljene z baldahinom, blazino, možnostjo predvajanja glasbe, vrtiljaki, kolesci za enostavno premikanje in drugimi dodatki. Praviloma so izdelane iz trpežne, zdravstveno neoporečne plastike, kovine ali lesa v kombinaciji s tekstilom.

Prednosti in slabosti zibelke

+ primerna za dojenčke od rojstva - manjše dimenzije, kasneje jo je treba nadomestiti s posteljico
+ možnost zibanja - višji skupni stroški
+ prijeten in udoben videz
+ običajno ni treba kupovati drugih dodatkov

Otroška posteljica

Za razliko od zibelke otroška posteljica ne omogoča zibanja otroka. Njena konstrukcija je stabilna, v večini primerov tudi prilagodljiva. Možnost nastavitve položaja in višine blazine poskrbi za vaš hrbet, ko se boste sklanjali nad posteljico. Najpogosteje uporabljeni materiali so zdravstveno neoporečna plastika, vezan ali pravi les.

Prednosti in slabosti posteljice

+ primerna za otroke do treh let in več - ne omogoča zibanja
+ otrok lahko gleda ven - dodatke je v večini primerov treba posebej dokupiti
+ varna
+ prilagodljiva
+ pester izbor dizajnov in dodatkov

Material in dimenzije

  • Lesene posteljice – trpežne, trajne, pogosto izdelane iz čvrstega bukovega ali mehkejšega borovega lesa, opremljene so z zdravju neškodljivim premazom za primer, ko bi posteljica prišla v stik z otrokovimi usti, cena je nekoliko višja.
  • Posteljice iz MDF plošč ali vezanega lesa – zelo razširjene, opremljene z zdravju neškodljivim premazom, nižja masa, manj trpežne kot lesene posteljice, nižja cena.
  • Posteljice iz tekstila – primerne zlasti za potovanja, praktične za shranjevanje, vsebujejo kovinsko ali plastično ogrodje, krajša življenjska doba.
  • Kovinske posteljice – na tržišču trenutno niso zelo razširjene niti priljubljene, višja masa
  • Zibelke – najpogosteje vsebujejo plastično, kovinsko ali leseno ogrodje v kombinaciji s tekstilom.

→ Najpogostejše dimenzije otroških posteljic so 120 × 60 cm. Če želite posteljico uporabljati dlje in imate dovolj prostora, lahko razmislite o nakupu posteljice z dimenzijami 140 × 70 cm. Zunanje dimenzije zibelk so približno 90 × 70 cm.

NAMIG!

Zraven otroške posteljice lahko dokupite tudi veliko drugih praktičnih dodatkov, kot so na primer kolesca, mreže proti komarjem ali vrtiljaki za obešanje. Potrebovali boste tudi kakovostno odejo, vzglavnik in posteljnino.

Vrste posteljic za otroke

Na tržišču najdemo več osnovnih vrst posteljic:

Posteljica z nastavljivim dnom

Dno lahko premikamo navzgor in navzdol za lažje rokovanje z dojenčkom.

Posteljica s fiksnimi stranicami

Običajno najcenejša različica, otroka dvigate čez fiksne stranice, kar je manj praktično in naporno za hrbet staršev.

Posteljica z odstranljivimi stranicami

Uporabljamo jo lahko enako kot posteljico s trdimi stranicami, prednost je, da stranice po potrebi lahko odstranimo (na primer pri premikanju ali ko je otrok starejši).

Posteljica s premičnimi stranicami

Najbolj praktična in priljubljena, stranice lahko po potrebi odstranimo, hrbtu prijazno.

Prenosne posteljice

Praktične, lahke in primerne za enostavno shranjevanje, odlične za na pot, kakovost običajno ni primerljiva s klasičnimi posteljicami.

→ Nepogrešljiv del vsake posteljice je:

  • Letveno dno – biti mora dovolj trpežno, nosilnost mora ustrezati masi otroka, običajno je del posteljice, lahko je nastavljivo.
  • Blazina – pri blazini je priporočljivo natančno paziti na kakovost, blazina je osnova za kakovosten spanec otroka in vpliva tudi na razvoj hrbtenice, blazina je običajno del posteljice.

→ Vsi modeli posteljic bi morali biti v prvi vrsti varni, s kakovostnimi stranicami, ki otroku preprečijo, da bi vtaknil glavo skozi odprtine. Material mora biti obdelan tako, da se otrok ne poškoduje. Zaščiten mora biti s premazom, ki je zdravstveno neoporečen.

KinderKraft Baby wooden Mia otroška posteljica, siva
17x

KinderKraft Baby wooden Mia otroška posteljica

109,99 €

Klasična posteljica MIA, od znamke Kinderkaft, v minimalističnem skandinavskem stilu, je izdelana iz borovega lesa in bo videti dobro tako v dekliških kot fantovskih sobah. Ko vaš malček odraste, lahko posteljico spremenite v kavč za starejšega otroka.

Dostava Mimovrste
KinderKraft Baby wooden Mia otroška posteljica + vzmetnica, bela
28x

KinderKraft Baby wooden Mia otroška posteljica + vzmetnica

156,20 €

Klasična posteljica MIA z vključeno vzmetnico, od znamke Kinderkaft, v minimalističnem skandinavskem stilu, je izdelana iz borovega lesa in bo videti dobro tako v dekliških kot fantovskih sobah. Ko vaš malček odraste, lahko posteljico spremenite v kavč za starejšega otroka.

Dostava Mimovrste
KinderKraft otroška večnamenska posteljica LUNKY, siva
8x

KinderKraft otroška večnamenska posteljica LUNKY

135,79 €

Večnamenska posteljica iz blagovne Kinderkraft LUNKY bo vašega otroka spremljala več let. Dno postelje lahko nastavite na 3 položaje, nato pa lahko posteljo spremenite v udobno posteljo ali kavč. Minimalističen skandinavski dizajn se prilega vsaki otroški sobi ali spalnici.

Dostava Mimovrste
KinderKraft LUNKY otroška večnamenska posteljica, z vzmetnico, bela
6x

KinderKraft LUNKY otroška večnamenska posteljica, z vzmetnico

170 €
Zadnji kos!

Večnamenska posteljica iz blagovne Kinderkraft LUNKY bo vašega otroka spremljala več let. Dno postelje lahko nastavite na 3 položaje, nato pa lahko posteljo spremenite v udobno posteljo ali kavč. Minimalističen skandinavski dizajn se prilega vsaki otroški sobi ali spalnici.

Dostava Mimovrste
KinderKraft Neste UP otroška posteljica, bež
108x

KinderKraft Neste UP otroška posteljica

106,60 €

Otroška posteljica 3 v 1 Kinderkraft Neste Up se preprosto spremeni v posteljico za k postelji staršev, v samostojno posteljico ali kot potovalno posteljico. Ponuja robustno jekleno konstrukcijo, 5 nivojev višine in 2 položaja naklona podloge. Posteljice bodo veseli tako aktivni starši, ki veliko potujejo kot tudi doječe matere, čigar otroci se ponoči velikokrat prebudijo.

Dostava Mimovrste
BABY TIGER Viki potovalna posteljica, siva
68x

BABY TIGER Viki potovalna posteljica

49,90 €
Odlična cena

Potovalna posteljica Viki znamke Baby Tiger je odlična izbira za na vikend, k starim staršem ali za na počitnice. Namenjena je otrokom do 25 kg. Zaradi bočnega odpiranja na zadrgo lahko starejši otroci sami splezajo v posteljico in iz nje, ne da bi padli čez rob.

Dostava Mimovrste
KinderKraft Joy z dodatki, modra
177x

KinderKraft Joy z dodatki

107,79 €
100,10 €
Odlična cena

Potovalna posteljica Joy z dodatki je idealna rešitev za otroka in starše – tako za potovanja kot za vsakodnevno uporabo. Ima več načinov uporabe, na primer za počitek, spanje, igro – lahko deluje tudi kot ograjica, previjanje in še veliko več. S to otroško posteljico boste lahko preživeli res veliko časa.

Dostava Mimovrste
Lorelli Obposteljna posteljica in igralnica MILANO 2v1 PINK

Lorelli Obposteljna posteljica in igralnica MILANO 2v1

150,70 €
Novo

Lorelli MILANO 2v1 je odlična rešitev za starše, ki iščejo varnost, udobje in praktičnost v enem. Model je mogoče uporabiti na dva načina: kot otroška posteljica – od 0 do 6 mesecev ali do 9 kg; kot otroška igralnica – do 36 mesecev ali do 15 kg.

Partner: DAS Handel
Lorelli Prenosna posteljica 2v1 MOONLIGHT GREY FUN

Lorelli Prenosna posteljica 2v1 MOONLIGHT

84,50 €

Potovalna otroška posteljica in pero 2v1 Lorelli MOONLIGHT z vstavljivo posteljo in previjalno mizo. Potovalna posteljica za spanje in igranje otroka. Otroška posteljica se zloži zelo narahlo, brez uporabe orodja.

Partner: DAS Handel
Freeon prenosna postelja z dvojnim dnom Safari
1x

Freeon prenosna postelja z dvojnim dnom Safari

83,70 €

Tranzitna postelja Safari ima dvojno dno, odstranljivo previjalno podlogo za nego otročička, igralo in vratca z zadrgo, da se lahko otrok prosto sprehodi iz posteljice ter vsestranskim žepom na strani. Priložena je torba za shranjevanje prenosne postelje.

Dostava Mimovrste
KinderKraft BEA otroška posteljica, siva
1x

KinderKraft Bea otroška posteljica

96,99 €
Zadnji kos!

Bea zložljiva otroška posteljica znamke Kinderkraft je večnamenska in služi kot samostojna posteljica ali kot posteljica za k veliki postelji. Staršem omogoči, da imajo otroka ves čas blizu sebe, otroku pa lastni prostor za počitek. Pomaga tudi doječim materam ponoči, ko se dojenček pogosto zbuja za dojenje.

Dostava Mimovrste

Otroške posteljice in zibelke

Ste ugotovili, kateri tip zibelke ali posteljice bi vam najbolj ustrezal? V spletni trgovini mimovrste.com ponujamo vrsto kakovostnih in cenovno dostopnih posteljic in zibelk za vaše otroke!

Obožujete praktične lesene posteljice? Izbirajte med bogato ponudbo proizvajalcev COSING, AT4 ali Candide. Sodobne posteljice iz tekstila izdeluje Lorelli.

^ Nazaj na vrh

Ponudbo najcenejših izdelkov, razvrščenih glede na ceno, najdete v kategoriji ugodne otroške posteljice in zibelke.