Otroška posteljica ali zibelka nedvomno sodi med osnovno opremo za dojenčka. Najpomembnejši faktorji pri izbiri so varnost, praktičnost in udobje posteljice. Na kaj je treba paziti pri izbiri otroške posteljice?

Prikaži več

Na kaj se osredotočiti pri izbiri posteljice ali zibelke:

  • Material, dimenzije
  • Prilagodljiva, varnost

Posteljica ali zibelka?

Zibelka

Kot je razvidno iz poimenovanja, je v zibelki dojenčka mogoče zibati. Zibanje dojenčka pomirja in mu pomaga lažje zaspati.. V večini primerov so zibelke opremljene z baldahinom, blazino, možnostjo predvajanja glasbe, vrtiljaki, kolesci za enostavno premikanje in drugimi dodatki. Praviloma so izdelane iz trpežne, zdravstveno neoporečne plastike, kovine ali lesa v kombinaciji s tekstilom.

Prednosti in slabosti zibelke

+ primerna za dojenčke od rojstva - manjše dimenzije, kasneje jo je treba nadomestiti s posteljico
+ možnost zibanja - višji skupni stroški
+ prijeten in udoben videz
+ običajno ni treba kupovati drugih dodatkov

Otroška posteljica

Za razliko od zibelke otroška posteljica ne omogoča zibanja otroka. Njena konstrukcija je stabilna, v večini primerov tudi prilagodljiva. Možnost nastavitve položaja in višine blazine poskrbi za vaš hrbet, ko se boste sklanjali nad posteljico. Najpogosteje uporabljeni materiali so zdravstveno neoporečna plastika, vezan ali pravi les.

Prednosti in slabosti posteljice

+ primerna za otroke do treh let in več - ne omogoča zibanja
+ otrok lahko gleda ven - dodatke je v večini primerov treba posebej dokupiti
+ varna
+ prilagodljiva
+ pester izbor dizajnov in dodatkov

Material in dimenzije

  • Lesene posteljice – trpežne, trajne, pogosto izdelane iz čvrstega bukovega ali mehkejšega borovega lesa, opremljene so z zdravju neškodljivim premazom za primer, ko bi posteljica prišla v stik z otrokovimi usti, cena je nekoliko višja.
  • Posteljice iz MDF plošč ali vezanega lesa – zelo razširjene, opremljene z zdravju neškodljivim premazom, nižja masa, manj trpežne kot lesene posteljice, nižja cena.
  • Posteljice iz tekstila – primerne zlasti za potovanja, praktične za shranjevanje, vsebujejo kovinsko ali plastično ogrodje, krajša življenjska doba.
  • Kovinske posteljice – na tržišču trenutno niso zelo razširjene niti priljubljene, višja masa
  • Zibelke – najpogosteje vsebujejo plastično, kovinsko ali leseno ogrodje v kombinaciji s tekstilom.

→ Najpogostejše dimenzije otroških posteljic so 120 × 60 cm. Če želite posteljico uporabljati dlje in imate dovolj prostora, lahko razmislite o nakupu posteljice z dimenzijami 140 × 70 cm. Zunanje dimenzije zibelk so približno 90 × 70 cm.

NAMIG!

Zraven otroške posteljice lahko dokupite tudi veliko drugih praktičnih dodatkov, kot so na primer kolesca, mreže proti komarjem ali vrtiljaki za obešanje. Potrebovali boste tudi kakovostno odejo, vzglavnik in posteljnino.

Vrste posteljic za otroke

Na tržišču najdemo več osnovnih vrst posteljic:

Posteljica z nastavljivim dnom

Dno lahko premikamo navzgor in navzdol za lažje rokovanje z dojenčkom.

Posteljica s fiksnimi stranicami

Običajno najcenejša različica, otroka dvigate čez fiksne stranice, kar je manj praktično in naporno za hrbet staršev.

Posteljica z odstranljivimi stranicami

Uporabljamo jo lahko enako kot posteljico s trdimi stranicami, prednost je, da stranice po potrebi lahko odstranimo (na primer pri premikanju ali ko je otrok starejši).

Posteljica s premičnimi stranicami

Najbolj praktična in priljubljena, stranice lahko po potrebi odstranimo, hrbtu prijazno.

Prenosne posteljice

Praktične, lahke in primerne za enostavno shranjevanje, odlične za na pot, kakovost običajno ni primerljiva s klasičnimi posteljicami.

→ Nepogrešljiv del vsake posteljice je:

  • Letveno dno – biti mora dovolj trpežno, nosilnost mora ustrezati masi otroka, običajno je del posteljice, lahko je nastavljivo.
  • Blazina – pri blazini je priporočljivo natančno paziti na kakovost, blazina je osnova za kakovosten spanec otroka in vpliva tudi na razvoj hrbtenice, blazina je običajno del posteljice.

→ Vsi modeli posteljic bi morali biti v prvi vrsti varni, s kakovostnimi stranicami, ki otroku preprečijo, da bi vtaknil glavo skozi odprtine. Material mora biti obdelan tako, da se otrok ne poškoduje. Zaščiten mora biti s premazom, ki je zdravstveno neoporečen.

KinderKraft Baby wooden Mia otroška posteljica, bela
9x

KinderKraft Baby wooden Mia otroška posteljica

132,70 €
117,45 €

Klasična posteljica MIA, od znamke Kinderkaft, v minimalističnem skandinavskem stilu, je izdelana iz borovega lesa in bo videti dobro tako v dekliških kot fantovskih sobah. Ko vaš malček odraste, lahko posteljico spremenite v kavč za starejšega otroka.

Dostava Mimovrste
-16%
KinderKraft Stello White otroška postelja, bela
2x

KinderKraft Stello White otroška postelja, bela

143,99 €
119,90 €
Zadnji kos!

Otroška posteljica, ki ustreza varnostnim standardom EN 716 za otroške posteljice in EN 71–3 za ekološke barve je varna za otroke. Izdelana je iz gladkega materiala brez neravnin, pobarvana z ekološko barvo. Kinderkraft STELLO White ima tri ravni nastavitve dna. Otroška posteljica lahko sprejme klasične vzmetnice 120 × 60 cm, z največjo debelino 9 cm.

Dostava Mimovrste
-27%
COSING otroška posetljica, bukev, 60 x 120 cm
40x

COSING otroška posetljica, bukev, 60 x 120 cm

69,99 €
50,78 €
Zadnji kos!

Cosing posteljica 60 × 120 cm je klasična lesena posteljica za otroke, ki je izdelana iz masivnega bukovega lesa. Ima ograjico, ki je nastavljiva po višini v 3 stopnjah.

Dostava Mimovrste
COSING osteljica Kamil, 120x60 - les/bela

COSING osteljica Kamil, 120x60 - les/bela

96,04 €
Zadnji kos!

Otroška postelja Kamil, od znamke COSING, omogoča vašemu otroku kakovosten in nemoten spanec. Rešetka je nastavljiva na tri višine, tako da jo lahko prilagodite v času rasti vašega otroka. Postelja je narejena iz trdega in kakovostnega bukovega lesa.

Dostava Mimovrste
4MOMS MamaRoo Sleep otroška posteljica, pametna, bela
1x

4MOMS MamaRoo Sleep otroška posteljica, pametna, bela

469,70 €
458,24 €
Zadnji kos!

MamaRoo pametna otroška posteljica vašemu otroku pomaga lažje zaspati ter skrbi za miren in daljši spanec. Vgrajenih ima kar 5 različnih načinov samodejnega gibanja.

Dostava Mimovrste
shumee Otroška posteljica bela 140x70 cm

shumee Otroška posteljica bela 140x70 cm

243 €
Brezplačna dostava

Black Red White – je največja poljska pohištvena skupina, proizvajalec in distributer pohištva ter izdelkov za notranjo opremo. Že tri desetletja svojim strankam ponuja široko paleto izdelkov. Black Red White – proizvajalec, ki sanje o popolni notranjosti omogoča na dosegu roke. V družbi BRW se osr

Partner: Shumee
Brevi DOLCE SOGNO Potovalna posteljica z dvojno višino, 233 rdeča

Brevi DOLCE SOGNO Potovalna posteljica z dvojno višino, 233 rdeča

131,58 €
Zadnji kos!

Luksuzna potovalna posteljica, ki bo otroku omogočila nemoten spanec ali sprostitev, kamor koli greste. Potovalna posteljica ima stabilno konstrukcijo z dvema kolesoma z zavoro, hitrim in preprostim zapiralnim mehanizmom prozorne prozorne stene iz najlonskega poliestra, ki omogoča otroku, da vid

Partner: babys
Timba Posteljica Dézi 60x120 iz masivnega lesa - mandljeva vanilija

Timba Posteljica Dézi 60x120 iz masivnega lesa - mandljeva vanilija

88,07 €
Zadnji kos!

Postelja je narejena iz masivnega lesa, elegantnega dizajna. Ležalni prostor otroške posteljice je mogoče nastaviti na 3 položaje. S stranske plošče je mogoče odstraniti dve leseni palici. Notranji del postelje je 60×120cm. Zunanje dimenzije so 80×124×65cm (višina x širina x globina). Bruto teža

Partner: babys
shumee Otroška posteljica bela 80,5x82,5 cm

shumee Otroška posteljica bela 80,5x82,5 cm

249 €
Brezplačna dostava

Black Red White – je največja poljska pohištvena skupina, proizvajalec in distributer pohištva ter izdelkov za notranjo opremo. Že tri desetletja svojim strankam ponuja široko paleto izdelkov. Black Red White – proizvajalec, ki sanje o popolni notranjosti omogoča na dosegu roke. V družbi BRW se osr

Partner: Shumee
-22%
AT4 otroška postelja WEBABY 60x120 cm, bukev, bela
1x

AT4 otroška postelja WEBABY, 60x120 cm

139 €
107,82 €

Zložljiva posteljica 60 × 120 cm podjetja AT4 je narejena v Franciji iz kakovostnega bukovega lesa s kakovostnim zaključkom. Posteljica je izdelana po veljavnih standardih ČSN EN 716 –1 za izdelke za otroke do 3 let.

Dostava Mimovrste
-17%
KinderKraft Baby wooden Mia otroška posteljica + vzmetnica, siva
8x

KinderKraft Baby wooden Mia otroška posteljica + vzmetnica

163 €
134,90 €
Odlična cena

Klasična posteljica MIA z vključeno vzmetnico, od znamke Kinderkaft, v minimalističnem skandinavskem stilu, je izdelana iz borovega lesa in bo videti dobro tako v dekliških kot fantovskih sobah. Ko vaš malček odraste, lahko posteljico spremenite v kavč za starejšega otroka.

Dostava Mimovrste

Otroške posteljice in zibelke

Ste ugotovili, kateri tip zibelke ali posteljice bi vam najbolj ustrezal? V spletni trgovini mimovrste.com ponujamo vrsto kakovostnih in cenovno dostopnih posteljic in zibelk za vaše otroke!

Obožujete praktične lesene posteljice? Izbirajte med bogato ponudbo proizvajalcev COSING, AT4 ali Candide. Sodobne posteljice iz tekstila izdeluje Lorelli.

^ Nazaj na vrh

Ponudbo najcenejših izdelkov, razvrščenih glede na ceno, najdete v kategoriji ugodne otroške posteljice in zibelke.