Nicholas H. Dodman, Muc, ki je mijavkal na pomoč, Psihologija mačk

Znamka: Naša številka: 640448

Nicholas H. Dodman, Muc, ki je mijavkal na pomoč, Psihologija mačk

Psihologija mačk Prva knjiga v slovenskem jeziku o psihologiji ene najbolj skrivnostnih živali nas bo prepričala, da lahko živimo v zglednem odnosu s še tako problematično mačko. S pomočjo zanimivih opisov resničnih primerov nam avtor iz svoje bogate prakse podaja načine za njihovo vzgojo in prevzgojo, kakor tudi za zdravljenje neželenih navad oz. duševnih lastnosti. Celoten opis

15

15 € vključno z DDVRedna cena: 19,99 €, Prihranite 4,99 € (24 %)

Naša številka: 640448

Predstavitev

Opis artikla

Dr. Nicholas H. Dodman, eden najbolj znanih proučevalcev mačjega obnašanja, nam v pričujočem delu razkriva očarljivo in pogosto uničujočo nrav ene najbolj popularnih in brez dvoma najbolj samozavestnih živalskih družabnic. Na kar se da izviren način nas skuša prepričati, da lahko bivamo v miru celo z najbolj svojeglavo mačko. Zanimivo pripovedovanje nam od stavka do stavka odkriva zgodbe iz resničnega življenja z mačkami in ravnanje vrhunskega veterinarskega strokovnjaka, usmerjenega v mačjo psiho.

Približa nam avtorjeve sočutne in uspešne metode predvsem behaviorističnega pa tudi medikamentoznega zdravljenja, ki vrača do nedavnega problematično, večkrat tudi zelo trpečo mačko v novo življenje, lastnikom pa daje zadovoljstvo nad odločitvijo, da so poskrbeli za svojo kosmato družabnico. Čeprav je veliko lastnikov mačk še vedno prepričanih, da je sprememba mačjega obnašanja nemogoče dejanje, pa nam želi dr. Dodman s številnimi zgledi pokazati ravno nasprotno: mačje duševne probleme je možno zdraviti in tudi pozdraviti.

V treh razdelkih pričujoče knjige obravnava napadalno, čustveno in prisilno vedenje. Odkriva ozadja mačje agresivnosti, strahu, depresije in drugih duševnih težav ter jih s svojim izvirnim pristopom poskuša odpraviti na čim manj boleč način tako za mačka kakor tudi za lastnika. Seveda pa ne pozabi tudi na različne možnosti preventive. Z gotovostjo lahko trdimo, da je za vsakega mačjega lastnika, ki se želi poglobiti v duševnost svoje skrivnostne in očarljive kosmate družabnice, knjiga ‚Muc, ki je mijavkal na pomoč‘ pomoč v sili, hkrati pa tudi priprava na morebitne težave v partnerskem odnosu s svojo kosmato družabnico, do katerih lahko pride med drugim zato, ker mačji lastnik še ni postal tudi lastnik te edinstvene knjige.

O avtorju:

Dr. Nicholas H. Dodman je redni profesor behavioristične farmakologije in psihologije živali na fakulteti za veterinarsko medicino univerze Tufts v Kaliforniji. Je inovator in eden vodilnih ameriških strokovnjakov, svetovno znani raziskovalec na področju obnašanja domačih živali in vrhunski veterinarski praktik za psihologijo živali. Napisal je več knjižnih uspešnic s področja psihologije psov in mačk ter znanstvenih in strokovnih člankov, poleg tega pa je tudi lastnik štirih patentov za farmakološki nadzor behaviorističnih problemov.

°

  • podnaslov Psihologija mačk
  • ISBN 9789616525510
  • prevajalec Ivana Gradišnik
  • založba Debora
  • leto izdaje 2008
  • dimenzije 22,3 × 16,7
  • strani 260
  • vezava trda
  • jezik slovenščina

Tehnične podrobnosti

Parametri artikla %1% %2%

Zvrst živalstvo
Založnik DEBORA
Vezanje trda
Leto izdaje 2008
ISBN 9789616525510
Število strani 206