Dr. Stanley Coren, Kako razmišljajo psi, Razumevanje pasjega mišljenja, trda

Ocena: 5 2 ocen Znamka: Naša številka: 640449

Dr. Stanley Coren, Kako razmišljajo psi, Razumevanje pasjega mišljenja, trda

Razumevanje pasjega mišljenja Prva knjiga v slovenskem jeziku, ki celovito obravnava mišljenje in razum psov. Nudi tudi veliko napotkov za to, kako lahko razvijamo intelektualne sposobnosti psa in ga naučimo novih dejanj. V knjigi so poleg zanimivih podatkov in pripovedi o tem, kako psi razmišljajo in se obnašajo, opisane tudi številne pasje sposobnosti in značilnosti, ki jih do sedaj še nismo poznali ali pa zanje nismo niti slišali. Celoten opis

18
5 2

18 € vključno z DDVRedna cena: 19,99 €, Prihranite 1,99 € (9 %)

Število ocen: 1

Ocena: 5
  • Anže O., Radovljica

Zelo smešna knjiga ko jo enkrat prebereš. Me je vedno zanimalo kako razmišljajo druga bitja, in psi razmišljajo zelo drugače, kot boste prebrali. Priporočam! LP=)

Predstavitev

Opis artikla

Pravijo, da pes uteleša vse značilnosti človeka razen pokvarjenosti. Platon je bil celo Prepričan, da „ima pes dušo filozofa“. Do nedavnega je bilo le malo znanstvenih raziskav o tem, kaj se dejansko dogaja v mislih psa, in nekateri ljudje se sprašujejo o tem, ali psi sploh imajo zmožnost, ki bi se ji dalo reči razum. V tej novi, dolgo pričakovani knjigi, napisani v stilu njegovih izredno priljubljenih knjig, gleda dr. Coren tako na ‚višino‘ našega intelekta kot na ‚globino‘ našega nerazumevanja tega, kar se dogaja v mislih psa.

Ta živahen vodnik poleg laikom manj znanih podatkov ponuja tudi praktične nasvete in modrosti, ki lastnikom psov omogočajo odkriti, kateri je najboljši način, da svojega psa naučijo novih stvari; zakaj kaznovanje ni uspešno; kako se pes v resnici nauči ljubezni in strahu ter kako mladička spremeniti v ‚popolnega‘, čustveno stabilnega, vedoželjnega, veselega in ubogljivega psa.

Ob kombinaciji pristne znanosti in številnih zabavnih, poučnih anekdot in opažanj iz prve roke – začinjenih s predirljivo bistroumnostjo dr. Corena in z njegovim neukrotljivim čutom za humor (celo s humorjem njegovega psa) -, knjiga Kako razmišljajo psi pomete z raznimi zgodbicami in neresnicami ter odkriva obilico presenečenj o razumskih sposobnostih in intelektualnem potencialu psov.

O avtorju:

Dr. Stanley Coren – avtor številnih spešnic (v slovenščino so prevedene: ‚Kako razmišljajo psi‘, ‚Govorite po pasje?‘, ‚Kaj vejo psi?‘ in ‚Inteligenca psov‘), psiholog in pionir psihološkega raziskovanja malih živali, svetovno priznan strokovnjak za vedenje in šolanje psov – je vedno v prvi vrsti pri raziskavah o psih. Na svoj vselej zabaven in razgledan način nam prinaša privlačno sliko o tem, kako si psi predstavljajo svet in svoje lastnike, o tem, kako psi rešujejo naloge, kako se učijo in sprejemajo nove informacije.

°

  • podnaslov Razumevanje pasjega mišljenja
  • ISBN 9789616525527
  • prevajalec Dora Debeljak
  • založba Debora
  • leto izdaje 2008
  • dimenzije 16,7 × 22,3
  • strani 380
  • vezava trda
  • jezik slovenščina

Tehnične podrobnosti

Parametri artikla %1% %2%

Zvrst živalstvo
Založnik DEBORA
Vezanje trda
Leto izdaje 2008
ISBN 9789616525527
Število strani 380