Mestni nahrbtnik je primeren za vsakodnevno nošenje v službo, nakupovanje ali sprehod. Kako izbrati ženski ali moški mestni nahrbtnik?

Prikaži več

Ženski mestni nahrbtnik

Mestni nahrbtnik lahko ženske nosijo namesto torbice za nakupovanje, sprehode ali sestanke v mestu. Mestni nahrbtnik za ženske je nekoliko manjši. Praviloma je opremljen z nekaj majhnimi dodatnimi žepi za ženske potrebščine.

Moški mestni nahrbtniki

Mestni nahrbtniki za moške so širši, nekoliko bolj robustni in imajo širše naramnice, ki morda ne bi ustrezali ženski postavi. Morali bi biti tudi trpežni.

→ Številni mestni nahrbtniki so uniseks – primerni tako za ženske kot tudi za moške.

Otroški mestni nahrbtniki

Nahrbtnike lahko otroci uporabijo za izlete ali obiskovanje krožkov. Mlajši otroci jih lahko nosijo v vrtec. Taki nahrbtniki so prilagojeni otroški postavi.

Več informacij:

Za tek pridejo prav posebni tekaški nahrbtniki, ki se med tekom odlično prilegajo telesu in zmanjšujejo sunke. Za izlete v naravo izbirajte med večjimi pohodniškimi nahrbtniki z robustnim hrbtnim in ledvenim sistemom, prilagojenim za večjo težo nahrbtnika.


Kakšne pogoje mora izpolnjevati mestni nahrbtnik?

  • Material – biti mora trpežen, odporen proti obrabi in vsaj delno nepremočljiv
  • Zadrge – visokokakovostne, idealne so kovinske z dolgo življenjsko dobo
  • Praktična razporeditev prostora – po možnosti več ločenih predalov za varno shranjevanje potrebščin
  • Odsevni elementi – varnostna funkcija, izboljšajo vidnost v mestnem prometu
  • Stranski žepi – praktični žepi, npr. za shranjevanje steklenice za vodo
NAMIG!

Za vožnjo s kolesom so odlični kolesarski nahrbtniki. Za ekstremne športe lahko uporabite kakovostne in trpežne smučarske nahrbtnike.

-15%
LANG City Zipp torba, modra

LANG City Zipp torba

2,18 €
1,84 €

Večnamenski nahrbtnik na zadrgo.

Dostava Mimovrste
-17%
Adidas Gymsack SP nahrbtna vrečka gold
3x

Adidas Gymsack SP nahrbtna vrečka

13,60 €
11,27 €

Nahrbtna vrečka je narejena iz 100% poliestra. Vrvica za zategovanje služi tudi, kot ramenski trak. Opremljen je s stranskim žepom na zadrgo za manjše potrebščine. Adidas Gymsack SP je majhen in lahek ter je dobavljiv v dimenzijah 37 × 47 cm.

Dostava Mimovrste
-46%
Peak nahrbtnik Apollo EB55, rdeča

Peak nahrbtnik Apollo EB55

27,94 €
14,90 €
Odlična cena

Klasičen nahrbtnik Peak Apollo EB55 z glavnim in stranskimi žepi.

Dostava Mimovrste

Mestni nahrbtniki

Mestne nahrbtnike za sprehode, nakupovanje in šport najdete na mimovrste=). Izbirate lahko med bogato ponudbo dizajnov in slogov ženskih, moških in otroških nahrbtnikov za mesto.

Nahrbtniki z žepom za prenosnik

Na zadnji strani nahrbtnika je poseben, včasih tudi oblazinjen žep, ki služi za varno shranjevanje prenosnega ali tabličnega računalnika. Nahrbtnik z žepom za prenosnik je primeren za občasno prenašanje naprave, ni pa primeren za redno nošenje prenosnika. Za ta namen se uporabljajo posebni nahrbtniki za prenosnik.

Kateri proizvajalci izdelujejo kakovostne mestne nahrbtnike?

Stilske nahrbtnike za mesto boste našli v ponudbi proizvajalca Dakine. Proizvajalec kakovostnih nahrbtnikov za mesto, šport in potovanja je Osprey. V ponudbi imamo tudi mestne nahrbtnike športnega videza Roxy.