Vesna V. Godina: Zablode postsocializma

Ocena: 2 1 ocen Znamka: Naša številka: 740070

Vesna V. Godina: Zablode postsocializma

Slovenska situacija spominja na šolarja, ki dobi matematično nalogo, ki je sploh ne prepozna. In je zato ne more izračunati. Iz česar sledi prvi odgovor na zgornje vprašanje: najprej je treba razumeti problem. Šele nato vleči poteze za njegovo reševanje. Celoten opis

24
2 1

24 €
Zadnji kos!

Naša številka: 740070

Predstavitev

Opis artikla

Slovenska situacija spominja na šolarja, ki dobi matematično nalogo, ki je sploh ne prepozna. In je zato ne more izračunati. Iz česar sledi prvi odgovor na zgornje vprašanje: najprej je treba razumeti problem. Šele nato vleči poteze za njegovo reševanje.

Knjiga se ukvarja s socialno in kulturno antropološko analizo postsocializma v Sloveniji. Temeljno izhodišče analize je, da je Slovenija v zadnjih dvajsetih letih uvajala kapitalizem na neindigenizirani način, kar je nujno proizvedlo ne le ekonomske, ampak tudi socialne, politične in druge negativne posledice, ki se kažejo v socialni, politični, moralni in ekonomski krizi. Provokativna analiza Vesne Vuk Godine izhajala iz socialno in kulturno antropološkega razumevanja družbenih sprememb in vloge ekonomije v njih, saj uporablja tako medkulturno evidenco kot tudi analizo slovenskih kulturnih tradicij in kozmologije.

Vesna Vuk Godina je socialna in kulturna antropologinja, izredna profesorica za socialno in kulturno antropologijo. Leta 2003 je kot Fulbrightova štipendistka raziskovala in poučevala na Hawaii Pacific University (HPU) na Havajih. Raziskuje zgodovino antropoloških teorij, študije kultura?osebnost, socializacijski oz. inkulturacijski proces (posebej narcisistično socializacijo), postsocialistične družbe (predvsem problem neindigenizirane tranzicije, modernizacije in modernosti) ter multietnične družbe (predvsem nekdanjo jugoslovansko in sodobno havajsko družbo). Od leta 2008 pa izvaja tudi terensko antropološko raziskavo otoka Molat na Hrvaškem. Ukvarja se tudi s pisanjem za revije in časopise (kolumnistka One, sobotne priloge Večera, priloge Pogledi Večera, Vive) ter s pisanjem poljudnih tekstov (Havaji na papirju, 2005).

Lastnosti knjige:

  • Jezik: slovenski
  • Založnik: Beletrina
  • Zvrst: vera in kultura
  • Vezava: trda
  • Število strani: 377
  • Dimenzije: 17 × 23,5 cm

Tehnične podrobnosti

Parametri artikla %1% %2%

Zvrst vera in kultura
Vezanje trda
Leto izdaje 2015
ISBN 9789612840488
Število strani 377