Vesna V. Godina: Zablode postsocializma
24 € 21,91 €

Zadnji kos!

Slovenska situacija spominja na šolarja, ki dobi matematično nalogo, ki je sploh ne prepozna. In je zato ne more izračunati. Iz česar sledi prvi odgovor na zgornje vprašanje: najprej je treba razumeti problem. Šele nato vleči poteze za njegovo reševanje.

Branko Klun: Onkraj biti
18 € 16,41 €

Biblični odmevi v postmoderni misli

Da bi bolje razumeli postmoderno „drugost“, ki zmoti samozadostnost modernega subjekta in izziva totaliteto njegovega mišljenja, se velja ovesti zgodovine, namreč zgodovine srečevanja med grško filozofijo in bibličnim mišljenjem.

Caroline Walker Bynum: Krščanska snovnost, trda
29 € 26,43 €

Esej o religiji v poznosrednjeveški Evropi

V poznem srednjem veku, v letih med 1150 in 1550, je vedno več evropskih kristjanov romalo na kraje, kjer naj bi snovni predmeti, podobe, relikvije itd. oživeli in se premikali, krvaveli, jokali ali se drugače preobražali.

David Jan Novotný: Noetova sidra
19,90 € 9,03 €

Knjiga Noetova sidra, govori z grenko, pa vseeno neverjetno komično intoniranimi osebnimi zgodbami. Prozaik David Jan Novotný nam predaja lastne in izkušnje drugih. Pozna sodobni židovski svet Prage, njegovo okolje, jezik, navade in obrede.

Efrem Sirski: Izbrane himne
17 € 15,50 €

Efrem (okoli leta 306) ni bil menih v klasičnem pomenu besede, saj za razliko od Egipta v Siriji tedaj še ni bilo organiziranega meništva – ne cenobitskega ne anahoretskega.

Gregor iz Nazianza: Bogoslovni govori
16 € 14,59 €

Gregor iz Nazianza (ok. 329–390) je ob Baziliju Velikem in Gregorju iz Nise eden izmed trojice vélikih Kapadočanov. Bil je mojster prozne in pesniške besede. Med številnimi drugimi deli je zapustil tudi petinštirideset govorov, s tem da je prav v Bogoslovnih govorih, kot so jih naslovili moderni izdajatelji (gre za pet govorov iz avtorjevega retorskega opusa), najbolj strnjeno pisal o troedinem krščanskem Bogu.

Gregor iz Nise: O Mojzesovem življenju
19 € 17,31 €

O devištvu Gre za enega ključnih patrističnih mističnih tekstov, v katerem Gregor govori o potovanju duše iz čutnega proti Nadčutnemu, od motrenja vidnega lepega k presežnemu Lepemu, nedoumljivemu Bogu.

Hugo Ball: Bizantinsko krščanstvo - življenje treh svetnikov
18 € 16,41 €

Poznamo svetnike po svojih besedah, in svetnike po svojih dejanjih. Takšne, ki vekomaj molčijo in tisti, ki vekomaj govorijo. Takšne, ki se kažejo, in tisti ki se skrivajo. Takšne, pred katerimi bežijo, in takšne, ki so iskani.

Max Charlesworth: Filozofija in religija
18 € 16,41 €

Od Platona do postmodernizma

Knjiga poskuša razkriti različne osnovne načine, na katere se filozofija v svojih raznolikih utelešenjih v zahodni misli sporazumeva z območjem religioznega

Origen: Komentar k Visoki pesmi
22 € 20,06 €

Zbirka del antičnega krščanskega filozofa Origena iz Aleksandrije, ki skušajo slovenskemu bralcu ponuditi duhovno bogastvo prvih stoletij krščanstva.

Origen: O počelih
22 € 20,06 €

Origen iz Aleksandrije velja za enega najplodnejših zgodnjekrščanskih teologov, v katerem se prepletata novoplatonistična in judovsko-krščanska misel.

Richard Webster: Amuleti in talismani
25 € 22,79 €

Kako izberemo, izdelamo in uporabljamo magične predmete Richard Webster nam s svojo postopno razlago imenitno pokaže, kako ustvarimo, napolnimo in očistimo svoje osebne magične predmete za najrazličnejše namene, od ljubezenskih do finančnih.

Sandi Dolinar, Božja pot Razsvetljenja
22 € 20,06 €

Za vse poznavalce duhovnosti in vse, ki želite nekaj narediti zase, priporočamo knjigo Božja pot Razsvetljenja, Slovenskega avtorja Sandija Dolinarja. V knjigi opisuje svojo pot spoznavanja zakonitosti, ki veljajo v vesolju, pot osebne preobrazbe in pot do višjih ciljev našega življenja.

Semjon Frank: Nedoumljivo
27 € 24,61 €

Ontološki uvod v filozofijo religije

Knjigo Nedoumljivo je Frank pisal v zadnjih letih svoje berlinske emigracije, izšla pa je leta 1939 v Parizu. Delo si je avtor zamišljal in tudi podnaslovil kot ontološki uvod v filozofijo religije.

Shana Flogie:Orakelj odgovori, broširano
25,90 € 23,61 €

Knjiga Orakelj odgovori, je zapisana na večih nivojih. Izraz Orakelj izhaja iz latinske besede orare, ki pomeni govoriti. Orakelj, pomeni prerokba in je tisto, ki je vsevidno, vseslišno, vsečuteče, vsevedno…

Todd Burpo in David Drury: Bog je resničen
18,95 € 17,27 €

BOG JE RESNIČEN – IN HREPENI PO TEM, DA BI LAHKO ODGOVORIL NA VAŠA NAJTEŽJA VPRAŠANJA, nova knjiga izpod peresa avtorja uspešnice Nebesa so resnična, naslavlja vprašanja, ki si jih pogosto zastavljamo, ko se sprašujemo o Bogu: Kakšen sploh je Bog? Zakaj so stvari takšne, kot so, navkljub Božji milosti?

Werner Jaeger: Zgodnje krščanstvo in grška paideia
15 € 13,67 €

V poslednjem delu Wernerja Jaegra, s katerim avtorja prvikrat predstavljamo v slovenskem prevodu, lahko v duhovnem srečanju zgodnjega krščanstva in grške paideie odkrijemo nepogrešljivo spodbudo k novemu rojstvu krščanskega humanizma.

Zdravljenje z vilami Avtor: Doreen Virtue
14,90 € 12,63 €

  • Sporočila, manifestacije in ljubezen iz vilinskega sveta
  • Zdravljenje z vilami – Sporočila, manifestacije in ljubezen iz vilinskega sveta
Jacques Philippe: Če bi poznali Božji dar
13,50 € 12,30 €

Nova knjiga izpod peresa znanega duhovnega avtorja obravnava različne teme duhovnega življenja, ki jih povezuje dojemanje krščanskega življenja, ki ni predvsem v človekovem zaskrbljenem in napetem prizadevanju, temveč v sprejemanju Božjega daru.