Nevrotična gospodinja, Sonja Grizila (trda, 2013)

Znamka: Naša številka: 637371

Nevrotična gospodinja, Sonja Grizila (trda, 2013)

(humoreske) Na 280 straneh boste našli kar 135 iskrivih humoresk kolumnistke revije Jana Sonje Grizila! Celoten opis

22.32

22,32 € vključno z DDVRedna cena: 24 €, Prihranite 1,68 € (6 %)

Predstavitev

Opis artikla

Avtorica Nevrotične gospodinje Sonja Gizila se je med dolgoletnim novinarskim in uredniškim delom nenehno spogledovala z literaturo, ustvarila pa je bolj malo – roman Dva modra zvezka (1987) in nekaj radijskih iger. Novinarstvo je preveč požrešno, da bi puščalo še kaj energije za druge dejavnosti.

Potem je leta 2000 le našla primeren ventil – v Jani, kjer je bila zaposlena, je začela objavljati humoreske pod skupnim naslovom Nevrotična gospodinja, in kmalu so si pridobile krog navdušenih bralcev. Doslej jih je ugledalo luč dneva več kot šeststo in še zmeraj nastajajo. Podpisane niso, saj iskrive domislice, ki so že marsikaterega bralca spravile v glasen smeh, niso povsem v sozvočju z ostrimi uvodniki in resnimi raziskovalnimi teksti, ki jih je avtorica objavljala in jih še objavlja na osrednjih straneh Jane. Tako je izbor Nevrotičnih gospodinj, ki so tukaj ponujene v branje, hkrati svojevrstno „razkritje“ doslej neznane avtorice.

Nevrotična gospodinja je biser, ki ga tam nekje pri koncu Jane prvič odkriješ po naključju, potem pa ga nikoli več ne pozabiš prebrati. Številni bralci so priznali, da pravzaprav najprej preberejo njo, šele potem članke spredaj. Prav nič jim ne gre zameriti. Kolegica Sonja ima pretanjen in obenem naravnost huronski občutek za situacijsko komiko, kosmat jezik z diplomatsko mero, kar daje besedilom sočnost, ob tem so njeni zapisi miniaturne študije družinskih odnosov. Liki iz Nevrotične gospodinje so skozi leta objav postali otipljivo izrisane osebnosti, ki jim do življenja manjka le še prava televizijska upodobitev. To so Družinske zgodbe po slovensko, Sonja Grizila pa slovenski Ephraim Kishon pod krinko – na tajni misiji v družinski reviji širi virus najžlahtnejšega humorja.“ (Melita Brzelak, odgovorna urednica Jane)

Tehnične podrobnosti:

  • podnaslov: (humoreske)
  • ISBN: 9789619351901
  • ilustrator: Ksenija Konvalinka
  • založba: Tisoma
  • leto izdaje: 2013
  • dimenzije: 14,5 × 21 cm
  • strani: 273
  • vezava: trda
  • jezik: slovenščina

Tehnične podrobnosti

Parametri artikla %1% %2%

Zvrst splošna razgledanost
Vezanje trda
Leto izdaje 2013
ISBN 9789619351901
Število strani 273