Thiago de Moraes: Atlas mitov

Znamka: Naša številka: 1311495

Thiago de Moraes: Atlas mitov

Pripravite se na vstop v dvanajst mitoloških svetov. Morda bi bilo dobro s sabo vzeti zemljevid. Zemljevidi v Atlasu mitov so posebni: kažejo, kako dvanajst izjemnih kultur vidi svet. Celoten opis

34.9

34,90 € vključno z DDV

Naša številka: 1311495

Predstavitev

Opis artikla

Thiago de Moraes: Atlas mitov: zemljevidi pošasti, junakov in bogov iz 12-ih mitoloških svetov

"Predstavo ljudi o vesolju in svetu okoli njih oblikuje tudi to kje in kako živijo. Stari Grki so vse življenje pluli po Sredozemskem morju. Mislili so, da je svet ploščat, da ga z vseh strani obkroža morje, pod njim pa je Had. Na številne egipčanske mite so vplivale vsakoletne poplave Nila, neka južnoameriška ljudstva pa so vesolje imenovala Veliki gozdni svet. Tako so ga pač videli globoko v džungli. Avtor čudovito ilustriranega atlasa, ki nas popelje po dvanajstih mitoloških svetovih, je tudi sam oče majhnih otrok in se zaveda, da mladim ni prav enostavno predstaviti vseh zgodb in legend iz različnih kultur.

Zato je ustvaril ta veliki pregledni atlas, ki na zemljevid sveta postavi bogove, junake in pošasti, za katere so ljudje na določenem območju verjeli (ali pa so želeli verjeti), da jim krojijo usodo in prihodnost. Poleg najbolj znanih mitologij, že omenjenih starogrške in egipčanske, je najti še hindujske, japonske, severnoameriške, azteške, polinezijske, nordijske pa tudi staroslovanske in številne druge mite. Tako na primer na velikem hrastu slovanskega sveta poleg Svaroga, Jage babe in Morane najdemo tudi boga čuječnosti, ki s svojimi tremi glavami hkrati gleda na zgornji, srednji in spodnji svet in sliši na ime Triglav. Čudovito in izjemno poučno."

Lastnosti knjige:

  • Jezik: slovenski
  • Založnik: Morfemplus
  • Vezava: trda
  • Število strani: 92
  • Drugi avtor: Thiago de Moraes
  • Leto izdaje: 2017
  • Dimenzije: 28,5×33,5×2cm

Tehnične podrobnosti

Parametri artikla %1% %2%

Zvrst knjige nad 10 let
Založnik Avrora As
Vezanje trda
Leto izdaje 2017
ISBN 9789617034073
Število strani 92