Chrissie Keighery: Naj že odrastem
17,90 € 9,03 €

Zadnji kos!

Punce gremo v svet

Punce gremo v svet je zbirka za dekleta (10 – 14 let), ki jih otroške knjige ne zanimajo več, za odraslo branje pa ob obilici skrbi s šolo, prijatelji, starši … še ne najdejo pravega časa.

Damjana Dodič: Babica, pogrešam te
5 € 4,37 €

Zadnji kos!

Taja in Jan sta počitnice rada preživljala pri svoji babici.Nekega dne pa je babica umrla in otroka sta se prvič soočila z izgubo ljubljene osebe.

Štepanka Sekaninova: Zanimive zgodbe zgradb
17,99 € 15,73 €

Zadnji kos!

Hiše, ki so videti kot košare, nebotičniki, ki segajo do oblakov, veličastne katedrale, po meri narejene vile, viseči mostovi – vse to in še veliko drugih stavb, med njimi nekaj zelo pomembnih in nekaj preprosto nenavadnih, čakajo, da se pridružite štrku Filipu in žabcu Skokcu na njunem odkrivanju skrivnosti arhitekture.

Mireille Geus: Pleši!
24,99 € 22,79 €

Spoznaj zgodbo mlade balerine Maxime, ki se je znašla pred pomembno življenjsko odločitvijo.

Jitka Petřeková: Mravljišče
16,90 € 9,11 €

Enciklopedija in 3D model mravljišča Privlačna knjiga, ki vam bo mravlje in njihovo bivališče predstavila tako, da boste gotovo navdušeni.

Jitka Petřeková: Čebelji panj
16,90 € 9,11 €

Enciklopedija in 3D model čebeljega panja. Privlačna knjiga, ki vam bo čebelji svet predstavila tako, da boste gotovo navdušeni.

Vytaute Žilinskaite: Potovanje na Tandadriko, trda
28,90 € 26,34 €

Potovanje na Tandadriko je napeta pripoved o šestih igračah – zajčku, psičku, žabi, pingvinu, punčki in pilotu – , ki jih za novo leto odvržejo v smeti in se srečajo v gozdu.

Alex Frith, Kaj se dogaja z mano? (za fante)
16,65 € 14,11 €

Odraščanje bo veliko bolj preprosto, če boš vedel, kaj pričakovati. Ta knjiga jasno in razumljivo govori o tem, kaj se bo zgodilo s tvojim telesom, poleg tega pa razlaga tudi nekatere tvoje občutke.

Močvirniki, Barbara Simoniti (trda, 2012)
34,96 € 33,30 €

Zgodbe iz Zelene Dobrave

Svet močvirnikov leži v senci starodavnih dreves, in čeprav močvirniki ljubijo vlago in mir, se jim stalno nekaj dogaja. Za debelo knjigo je njihovih dogodivščin!

Anna Ehring: Mira in Martin
21,99 € 20,04 €

Mira in Martin je zgodba o odraščanju, o Miri, občutljivem in pogumnem dekletu, ki počasi stopa iz srečnega, varnega otroštva v svet, med vrstnike in odrasle.

Berta Golob, Pogledi s hišnega praga
12,22 € 10,37 €

Lepo je s hišnega praga gledati v svet. Še lepše pa se je iz sveta vrniti na hišni prag.To je moto knjižice, ki vsebuje poetične utrinke pogledov s hišnega praga. Iz tega varnega zavetja lahko opazujemo delček sveta, ki nas obkroža vsak dan in je kljub svoji majhnosti izjemno bogat, pester in zanimiv.

Care Santos: Laž (Mentida)
25 € 22,79 €

Xenia je radovedna najstnica in uspešna dijakinja, ki sanja o študiju medicine, a v zadnjem času je šola ne zanima preveč, saj se zaljubi v fanta, ki ga je spoznala preko spleta. Ker bi ga rada spoznala tudi v živo se odloči, da ga bo poiskala.

Dim Zupan: Deset resnic
22,90 € 20,87 €

Avtor v knjigi pripoveduje o zeliščarju Aljažu, ki je bil povsem prepričan o obstoju palčkov.

Ivan Sivec: Pustolovščina ob Soči
17 € 14,41 €

13. knjiga v priljubljeni zbirki Srečna družina: Huda kriminalka z eksplozivno granato

Erjavčeva srečno-smešna družina se s Tininim fantom Valom vred odpravi na kmečki turizem v Posočje.

Maja Debelak: Skrivnostni ključi
14,90 € 13,59 €

V čarobnem gozdu Anže najde skrivnostni vrt, na sredini vrta pa se bohoti prav posebna roza vrtnica, ki ima moč, da uresniči vse sanje in želje.

Mojca Rudolf, Kje je Jure?
14,94 € 12,67 €

Mladinski roman iz serije Zelenci z naslovom Kje je Jure je izšel v zbirki Krtek in pripoveduje o razposajenih otrocih iz blokovskega naselja Zelenje., ki obiskujejo osnovno šolo z istim imenom. Iz ubogljivih in pridnih učencev v prvem razredu so se naslednje leto vsaj glede lepega vedenja zelo spremenili. Še več, grdemu obnašanju ni videti konca.

Sukumar Ray: Brezvezne rime
19,90 € 18,14 €

Skozi rimo in ritem, prek igre besed, pred nami vstajajo muhasti prismuki, nekateri srhljivi v svoji divjosti, drugi sanjavo nemirni, pa čemerni tečneži, ki jim ni para.

Terry Deary: Piratski gospod
15,95 € 14,54 €

Tom se znajde na ladji kapitana Francisa Draka, ki na svoji plovbi namerava ukrasti južnoameriško zlato. Bo Tom preživel potovanje okrog sveta, viharje in trikrat višje valove, kot je njihova drobcena ladja? Bo pomagal Draku premagati Špance? Se bo vrnil – bogat?

Tomek Tryzna: Gospodična Nihče, trda
28,90 € 26,34 €

Roman, ki je naslovniško odprt – v prvi vrsti je namenjen najstnikom, s slogom in kompleksno in večplastno pripovedjo pa bo pritegnil tudi odrasle –, se dogaja na Poljskem konec osemdesetih let 20. stoletja, v zadnjih letih komunističnega režima.

Aleksandra Kocmut: Razkritje v zelenem potoku
16,85 € 15,36 €

To je očarljiva neskončna zgodbica, čudovita knjiga o razkritju v zelenem, pa tudi o umetnosti pripovedovanja, ki bo ogrela otroška srca – lepše pravljice za lahko noč si ne bi mogli želeti!

Alica v Poteruniji, Evald Flisar (trda, 2013)
24,90 € 22,70 €

(roman v stripu)

Evald Flisar, avtor za odrasle, se je lotil pisanja zahtevnega žanra – sodobne pravljice ali fantastične pripovedi za mlade, prikazane v stripu. Naslovil jo je Alica v Poteruniji!

Arne Svingen: Pesem o razbitem nosu
24,95 € 22,74 €

Roman o dobrih spremembah, ki lahko vse postavijo na prave tirnice, in o tistih trenutkih, po katerih nikoli več ne bo tako, kot je bilo.

Barbara Wersba: Walter
19,90 € 18,14 €

Zgodba o podgani

Walter je bil podgana. Norveška ali navadna, je pisalo v neki knjigi o naravi. Toda Walter je o samem sebi raje razmišljal kot o norveški podgani, saj je dobro vedel, da ni prav nič navaden. Znal je namreč brati!