Naši svetovalci vam bodo o nakupu z veseljem svetovali po telefonu med delavniki od 8.00 do 12.00 in od 12.30 do 16.00 na telefonski številki 045811605

Hladilci zraka niso primerni le za začetek poletja, temveč tudi za preostali del leta. V primerjavi s klimatsko napravo lahko hladilci zraka dosežejo znižanje temperature v prostoru le za nekaj stopinj, omogočajo pa poleg rahlega hlajenja tudi čiščenje in vlaženje zraka. Kako delujejo hladilci zraka in kakšne so njihove prednosti oziroma slabosti? Pomagali vam bomo pri izbiri.

Prikaži več

Kako deluje hladilec zraka?

Hladilce zraka pogosto uvrščamo med ventilatorje in prenosne klimatske naprave. Hladilci poskušajo združiti najboljše lastnosti obeh kategorij in kombinacijo ponuditi uporabnikom.

Prednosti in slabosti hladilcev zraka

+ Hladilci zraka imajo več funkcij od klasičnih ventilatorjev, v primerjavi s prenosnimi klimatskimi napravami pa so cenovno dostopnejši. - Glede na nižjo nabavno ceno je treba v primerjavi s prenosno klimatsko napravo računati na znatno nižji učinek hlajenja (realno znižanje temperature v času ekstremne vročine znaša pri hladilcih zraka približno 5 stopinj).
+ Poleg funkcije hlajenja razpolagajo hladilci zraka tudi s funkcijo ioniziranja (čiščenja) in vlaženja zraka. Naprednejši modeli imajo tudi funkcijo gretja (za uporabo v zimskih mesecih). - Manjša ponudba programov sušenja kot pri prostostoječem sušilnem stroju
+ Za razliko od prenosnih klimatskih naprav hladilci zraka ne potrebujejo cevi za odvajanje toplega zraka ven iz sobe. - Večja poraba vode
Potrebujete pomoč pri izbiri?

Če se odločate med hladilcem zraka in klimatsko napravo, premislite o pogojih v prostoru, kjer napravo nameravate uporabljati. Če gre za prostor, kjer vlaga presega 50 %, bo primerna klimatska naprava. V nasprotju s tem bo v prostorih z vlago nižjo od 50 % primernejša rešitev hladilec zraka.

Na kaj se je treba osredotočiti pri izbiri hladilca zraka?

  • Zmogljivost hlajenja – višja kot je zmogljivost hlajenja, hitrejše bo hlajenje prostora.
  • Funkcije – Med osnovne funkcije sodi ventiliranje, hlajenje, vlaženje in čiščenje zrak, naprednejši modeli služijo tudi kot toplozračni ventilatorji (grelniki) primerni za zimo.
  • Prostornina posode za led/vodo – pogosto spregledan podatek, ki pa ga ni priporočljivo prezreti. Velikost posode za led ali vodo določa, kako pogosto boste morali vodo/led dodajati.
  • Pričakovanja – Ne pozabite, da z vidika zmogljivosti hlajenja hladilec ne morete primerjati s prenosnimi ali klasičnimi klimatskimi napravami. Iz zdravstvenih vidikov pa je vendarle splošno priporočeno znižanje temperature za največ 6 stopinj glede na okolico, kar lahko zagotovijo tudi hladilci.
Qlima hladilec zraka LK2035
9x

Qlima hladilec zraka LK2035

130 €
114,99 €
Odlična cena

Qlima hladilec zraka LK2035 ponuja 3 hitrosti vrtenja ventilatorja in 4 načine delovanja. Ima 7-litrski rezervoar za vodo. Opremljen je s kolesci in daljinskim upravljalnikom.

Dostava Mimovrste
Qlima hladilec zraka LK2100
12x

Qlima hladilec zraka LK2100

199,99 €
Odlična cena

Qlima hladilec zraka LK2100 ponuja 3 hitrosti vrtenja ventilatorja in 4 načine delovanja. Ima 12-litrski rezervoar za vodo. Opremljen je s kolesci, daljinskim upravljalnikom in časovnikom.

Dostava Mimovrste
Tark EcoCooler hladilec zraka JH 168, ionizator

Tark EcoCooler hladilec zraka JH 168, ionizator

274,50 €
259,90 €
Odlična cena

EcoCooler hladilec zraka JH 168 je učinkovit pripomoček za hlajenje zraka. Odlikuje ga vgrajen ionizator, ki bo iz zraka odstranil še tako majhne delce nečistoč. Z nameščenimi koleščki je enostaven za transport.

Dostava Mimovrste
Adler AD7919 hladilec zraka 3v1, USB/4 x AA 1,5 V
4x

Adler AD7919 hladilec zraka 3v1, USB/4 x AA 1,5 V

22,99 €

Večnamenski zračni hladilnik 3 v 1 se ponaša s funkcijami hlajenja, vlaženja in enakomernega čiščenja zraka, zaradi česar je odličen dodatek k vsaki pisarni in stanovanju. Izbirate lahko med 2 hitrostma pretoka zraka. Deluje na dva načina: preko kabla USB ali štirih baterij AA.

Dostava Mimovrste

Hladilci zraka

V spletni trgovini mimovrste izberite hladilec zraka in se ob prijetnem vlaženju zraka ohladite kar v udobju vašega doma. Na zalogi imamo priljubljene znamke hladilcev zraka, kot so Qlima, Iskra, Vivax in številne druge.

^ Nazaj na vrh

Ponudbo najcenejših izdelkov razvrščenih glede na ceno najdete v kategoriji ugodni hladilci zraka.