Prenosne klimatske naprave so idealna rešitev za vroče poletne dni. V primerjavi z ventilatorji ali hladilci zraka so pri hlajenju veliko hitrejše in učinkovitejše. Če pa jih primerjamo s klasičnimi klimatskimi napravami, je nakup prenosne klime veliko cenejša varianta. Zaradi prenosljivosti takšno klimatsko napravo lahko poljubno premikate iz enega prostora v drugi ali jo preprosto odpeljete s sabo in si prijetno ohladitev privoščite tudi v počitniški hiši. Kakšne so prednosti in slabosti prenosnih klimatskih naprav in kaj je treba upoštevati pri izbiri?

Prikaži več

Prednosti in slabosti prenosnih klimatskih naprav

+ Hitra in preprosta montaža brez potrebe po gradbenih posegih - Višja glasnost.
+ Preprosto rokovanje – zaradi kompaktnih dimenzij napravo lahko enostavno premikate iz enega prostora v drugi ali jo z avtom odpeljete na drugo lokacijo. - Potreba po odvajanju vročega zraka iz klimatske naprave skozi okno.
+ Cenovna dostopnost – v primerjavi s klasično klimatsko napravo je nabavna cena prenosne naprave veliko nižja.
+ Takšna naprava je idealna rešitev za hitro in učinkovito hlajenje prostorov v času vročinskega vala.

Na kaj se je treba osredotočiti pri izbiri prenosne klimatske naprave?

Zmogljivost hlajenja

→ Višja kot je zmogljivost hlajenja, hitrejše bo hlajenje prostora. Zmogljivost hlajenja pri takšnih napravah običajno navajamo v enotah Btu.

  • Za ohladitev običajnega prostora so primerne klimatske naprave z zmogljivostjo hlajenja vsaj 9000 Btu.
  • Zmogljivejše naprave, ki omogočajo hlajenje večjih prostorov, imajo zmogljivost hlajenja tudi do 12 000 Btu.

Energetska učinkovitost

→ Podobno kot ostale aparate uvrščamo tudi prenosne klimatske naprave v energijske razrede: A+++, A++, A+, A, B, C, D, E, F, G (od najvarčnejših do tistih najmanj varčnih). Tudi pri energetsko učinkovitih variantah so cene za obratovanje klimatskih naprav različne.

→ Pri redni uporabi v poletnih mesecih doseže lahko cena obratovanja tudi blizu 2 ali 3 tisoč CZK (za 2 meseca obratovanja po 8 ur na dan).

Glasnost

→ Glasnost je ena od redkih slabosti prenosnih klimatskih naprav. Če želite v hladnih prostorih tudi spati, izbirajte raje modele, katerih glasnost ne presega 55 dB, kar ustreza običajni glasnosti prižganega televizorja.

→ Hrupnejše prenosne klimatske naprave lahko oddajajo hrup tudi blizu 70 dB (kar ustreza zvoku pralnega stroja pri ožemanju).

Dodatne funkcije prenosnih klimatskih naprav

  • Sodobne klimatske naprave običajno razpolagajo tudi s funkcijo gretja, kar vam bo prišlo prav pozimi na primer v počitniški hišici.
  • Uporabna je tudi funkcija časovnega zamika vklopa in izklopa ali funkcija razvlaževanja in čiščenja zraka.
  • Priročen je tudi zaslon, na katerem so razvidne vse podrobne nastavitve.
  • S pomočjo daljinskega upravljanja boste nastavitve prenosne klimatske naprave lahko spreminjali kar iz naslanjača.
-46%
ECG MK 124 prenosna klimatska naprava
14x

ECG MK 124 prenosna klimatska naprava

650 €
344,85 €

ECG prenosna klimatska naprava je primerna za prostore od 18 do 25 m2. Ima upravljalno ploščo in omogoča pretok zraka do 400 m3/h.

Dostava Mimovrste
LocoShark Mini prenosna klima
9x

LocoShark Mini prenosna klima

39,99 €
Brezplačna dostava
Odprodaja

Mini prenosna klima je prenosna klimatska naprava, ki hladi, čisti, filtrira in vlaži zrak okoli vas. Odlična rešitev za vroče neklimatizirane prostore kot so vaša pisarna, spalnica, apartma na morju, avtodom ali kamp prikolica. Preprosto dodate vodo v napravo in ta začne oddajati …

Partner: DTM Natura
Gerlach Prenosna klima GL 7923

Gerlach Prenosna klima GL 7923

279,90 €

Klimatska naprava GL7923 ima poleg funkcije ventilatorja in hlajenja tudi funkcijo sušenja (zmogljivost 24 l na dan), zaradi česar je zelo uporabna. Naprava ima funkcijo samodejnega nihanja zraka, ki zrak razpošilja v polmeru 60 stopinj levo in desno. Za udobje uporabnikov je klimatska napr

Partner: Catena
Qlima P528 prenosna klimatska naprava

Qlima P528 prenosna klimatska naprava

379,99 €
359,99 €

Prenosna klimatska naprava Qlima P528 spada v energijski razred A. Odlikujejo jo skriti LED zaslon, eleganten izgled, tri hitrosti ventilatorja, časovnik in funkcija razvlaževanja.

Dostava Mimovrste
-22%
VOX electronics VPA14 prenosna klimatska naprava

VOX electronics VPA14 prenosna klimatska naprava

449,98 €
349,90 €
Brezplačna dostava
Odlična cena

Vox prenosna klimatska naprava VPA 14 omogoča zmogljivo hlajenje. S samodejnim ponovnim zagonom, funkcijo proti glivicam, funkcijo Deep sleep, in LCD zaslonom.

Dostava Mimovrste
Qlima PH635 prenosna klimatska naprava

Qlima PH635 prenosna klimatska naprava

459,99 €

Prenosna klimatska naprava Qlima PH635 spada v energijski razred A. Nudi tudi možnost ogrevanja in razvlaževanja. Odlikujejo jo skriti LED zaslon, funkcija časovnika in daljinsko upravljanje.

Dostava Mimovrste
Adler AD7916 prenosna klimatska naprava
1x

Adler AD7916 prenosna klimatska naprava

269,90 €
265,53 €

Adler AD7916 prenosna klimatska naprava je primerna za prostore do 25 m². Ima funkcijo hlajenja, ventilator in funkcijo sušenja.

Dostava Mimovrste
Qlima P522 prenosna klima
6x

Qlima P522 prenosna klima

329,90 €
309,17 €

Mobilna klimatska naprava za prijetno ohladitev v vročih dneh. Pri hlajenju deluje z močjo 2,2 kW. Po energijski učinkovitosti sodi v razred A.

Dostava Mimovrste
-17%
Argo Swan Evo prenosna klimatska naprava
9x

Argo Swan Evo prenosna klimatska naprava

268 €
219,90 €
Odlična cena

Argo prenosna klimatska naprava Swan Evo ima hladilno moč 2,06 kW in funkcijo razvlaževanja. Ima 2 hitrosti ventilatorja.

Dostava Mimovrste
Adler AD7924 prenosna klimatska naprava, 1500 W

Adler AD7924 prenosna klimatska naprava, 1500 W

229,90 €
220,45 €

Klimatska naprava AD 7924 ima funkcijo dovajanja, hlajenja in razvlaževanja zraka, zaradi česar je uporabna skozi celo leto. V skrbi za udobje uporabe je klimatska naprava opremljena z daljinskim upravljalnikom in časovnikom, ki omogoča samodejni vklop ali izklop ob določenem času. Naprava zagotavlja učinkovito hlajenje prostorov do 20 m². Temperatura je nastavljiva od 15 do 31 stopinj Celzija, nastavite pa lahko tudi eno od dveh hitrosti ventilatorja.

Dostava Mimovrste

Prenosne klimatske naprave

V spletni trgovini Mall.cz izberite svojo prenosno klimatsko napravo in se vsaj doma rešite tropske vročine. Na zalogi imamo priljubljene znamke prenosnih klimatskih naprav, kot so Sencor, Gorenje in številne druge.

^ Na vrh

Ponudbo najcenejših izdelkov razvrščenih glede na ceno najdete v kategoriji ugodne prenosne klime.