Peter Wohlleben: Skrivne mreže narave

Znamka: Naša številka: 1257928

Peter Wohlleben: Skrivne mreže narave

Kako drevesa naredijo oblake in deževniki krotijo divje svinje. Nadaljevanje uspešnic Skrivno življenje dreves in Skrivno življenje živali! Celoten opis

19.9

19,90 € vključno z DDV

Naša številka: 1257928

Predstavitev

Opis artikla

Narava skriva številna presenečenja: listavci vplivajo na vrtenje Zemlje, žerjavi sabotirajo špansko proizvodnjo šunke in iglavci lahko ustvarijo dež. Z avtorjem uspešnic o naravi Petrom Wohllebnom se potopimo v osupljivi svet, poln čudovitih prepletov med rastlinami in živalmi: kako vplivajo drug na drugega? In kaj se zgodi, ko v tem natančno uravnoteženem svetu kolesje preskoči zobec? Slavni gozdar nas z najnovejšimi znanstvenimi spoznanji in lastnimi dolgoletnimi opažanji spet pripravi do tega, da strmimo brez besed.

Nihče nam vznemirljivih ugank narave ne zna približati tako dobro kot Peter Wohlleben. Kakšne vzajemne povezave obstajajo med vrstami, živalmi in rastlinami, pa tudi med človekom in naravo? Peter Wohlleben pripoveduje o teh čudovitih prepletih in nam pokaže, kako zavozlano in ranljivo je naše okolje: vse je natančno uravnoteženo in naravnano kot urno kolesje – in še tako majhna sprememba ima lahko nepričakovane ter daljnosežne posledice.

Tako hkratno odmetavanje listja dreves na severni polobli povzroči, da se skupaj z Zemljo vrtimo nekoliko hitreje in se pozimi skrajša dan. Ste kdaj pomislili, da bi neškodljivi deževniki lahko uravnavali število divjih svinj? S tem slastnim zalogajem ščetinarji namreč zaužijejo tudi nevarne ličinke pljučnega črva, ki ogrozijo njihovo zdravje, mladiče pa lahko celo stanejo življenja. Kako usodni so lahko človekovi posegi v krogotoke narave, Peter Wohlleben pojasni s primerom podnebnih sprememb. Drevesa pri tem žal potegnejo kratko, saj potrebujejo več sto let, da pobegnejo pred segrevanjem in se naselijo v hladnejših severnih predelih. Pred vami je poučna in zanimiva knjiga, ki jo boste prebrali na dušek.

Lastnosti knjige:

  • Jezik: slovenski
  • Založnik: Narava d.o.o.
  • Zvrst: ekologija in okolje
  • Vezava: mehka
  • Število strani: 180
  • Dimenzije: 12,5 × 20 cm

Tehnične podrobnosti

Parametri artikla %1% %2%

Zvrst ekologija in okolje
Vezanje mehka
Leto izdaje 2018
ISBN 9789617031133
Število strani 180