PR:SL_2020-06-MJ-SUMMERCAMPAIGN


Stvarna napaka

Trudimo se, da vam zagotavljamo najboljše artikle priznanih proizvajalcev, ampak če kljub temu vaš kupljeni artikel ne deluje kot bi moral, vam lahko pomagamo. Stvarno napako lahko uveljavljate, če menite, da artikel nima lastnosti, ki so potrebne za njegovo normalno rabo.

Kdaj je napaka stvarna? Kadar:

 • artikel nima lastnosti, ki so potrebne za njegovo normalno rabo ali za promet,
 • artikel nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa bila prodajalcu znana oziroma bi mu morala biti znana,
 • artikel nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane,
 • je prodajalec izročil artikel, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila.

Kako se preverja primernost artikla?

Preverja se z drugim, brezhibnim artiklom enake vrste, hkrati pa tudi z izjavami proizvajalca, pooblaščenega serviserja oziroma navedbami na samem artiklu.

Kako se stvarno napako uveljavi?

ICON/Vrácení a reklamace/Reklamace v autorizovaném servisu Copy 2 Created with Sketch.

Uveljavljanje stvarne napake pri prodajalcu

Uveljavljanje stvarne napake pri prodajalcu

Pri Mimovrste vam bomo z veseljem pomagali pri uveljavljanju stvarne napake.

Artikel pri katerem želite uveljavljati stvarno napako lahko prinesete ali pošljete v naše centralno skladišče ali pa ga dostavite v katerega od naših prevzemnih mest.

 1. Izpolnite formular za uveljavljanje stvarne napake. V formularju podrobno opišite napako oz. težavo, ki jo imate z artiklom.
 2. Artikel prinesite v enega od naših prevzemnih mest ali ga pošljite po pošti.
 3. Če artikel vračate po pošti, ga najprej pripravite za transport. Artikel pred predajo prevozniku ustrezno zaščitite. Artikel morate zaščititi z originalno embalažo ali embalažo, ki lahko artikel zaščiti enako kot ga je originalna embalaža, da bi se izognili poškodbam pri prevozu. Ne pozabite priložiti obrazca s podatki in kopije računa.
 4. Artikle pošljite na naslov:
  mimovrste d.o.o.
  Oddelek za vračila
  Brnčičeva ulica 39
  1231 Ljubljana – Črnuče

Če želite pošiljko vrniti na naše stroške, to storite tako, da se o tem dogovorite z našimi sodelavkami in sodelavci iz oddelka za pomoč uporabnikom (04/58 11 600 ali info@mimovrste.com) V skladu s tem dogovorom bomo na vaš naslov poslali pismonošo, ki bo prevzel pošiljko.

Pozor: drugačen način posredovanja (pošiljanja) na stroške Mimovrste ni možen.