Kidde Baterijski detektor ogljikovega monoksida 5DCO

Znamka: Kidde Naša številka: 590802

Odlična cena

Kidde Baterijski detektor ogljikovega monoksida 5DCO

Baterijski detektor ugljičnog monoksida (CO) Kidde 5DCO je vrhunski zidni detektor ugljičnog monoksida svjetski poznatog američkog proizvođača opreme za zaštitu od požara i njegovih učinaka. Celoten opis

19.99

19,99 € vključno z DDV Redna cena: 37,52 €, Prihranite 17,53 € (46 %)

Naša številka: 590802

Predstavitev

Opis artikla

Ta detektor ogljikovega monoksida (CO) vam lahko reši življenje, če se ogrevate na trdna, tekoča ali plinasta goriva, saj vsa ta goriva vsebujejo ogljik. Pri nepravilnem izgorevanju se sprošča ogljikov monoksid (CO). Nepogrešljiv je v stanovanjih, hišah, poslovnih prostorih, vikendih, počitniških prikolicah,… ** **Ogljikov monoksid je tihi ubijalec, saj ga naša čutila ne zaznajo. Zazna ga detektor monoksida, ki je hkrati tudi alarm, ki nas na prisotnost monoksida opozori z zelo močnim zvočnim signalom.

**Kidde **je proizvajalec najboljše protipožarne zaščite na svetu, njihovi proizvodi pa se smatrajo za vodilne v svetu. Njihov napredni senzor lastnega razvoja in proizvodnje je izredno natančen, stabilen in ima zelo dolgo življensko dobo.

Baterijski detektor ogljikovega monoksida (CO) Kidde 5DCO je vrhunski stenski detektor ogljikovega monoksida. Namenjen je odkrivanju povišane prisotnosti ogljikovega monoksida **s senzorjem, ki **ima 7-letno življensko dobo in 7-letno garancijo, kar ga uvršča med najbolj dovršene detektorje na svetovnem trgu. Detektira povišano koncentracijo ogljikovega monoksida (CO) v prostoru, v katerem je nameščen.

Je enostaven za uporabo in montažo. Detektor odlikuje dolga življenska doba, izredna zanesljivost, stabilnost in visoka natančnost senzorja za zaznavanje CO. Primeren je za varovanje pred povišano stopnjo ogljikovega monoksida (CO) v hišah, stanovanjih, apartmajih,… Nepogrešljiv pa je tudi povsod, kjer prihaja do nepopolnega izgorevanja trdih, tekočih in plinastih snovi, ki vsebujejo ogljik.

Detektor se montira na steno, če je le mogoče v višino oči, to je na višino vsaj 150 cm od tal in ne višje kot 30 cm do stropa. Izogibajte se montaži detektorja v vlažne prostore kot so npr. kopalnice in prostore, kjer je velika prisotnost prahu in maščob, kot so npr. delavnice in garaže ter montaži za pohištvom ali za zavesami. Detektorja ne montirajte na oddaljenosti manj kot 2 m in tudi ne več kot 4 m od peči.

Tehnična specifikacija:

  • napajanje: 3 × 1,5V AA baterije
  • zvočno in svetlobno alarmiranje
  • senzor: elektrokemični CO senzor s 7 letno življensko dobo
  • način alarmiranja: skladno s standardom EN50291
  • občutljivost /čas alarmiranja:

60~90 minutes @ 50ppm CO koncentraciji; 10~40 minutes @ 100ppm CO koncentraciji; pod 3 minutami @ 300ppm CO koncentraciji

  • LCD prikazovalnik: 3 digit LCD prikazovalnik
  • zvočnik: >85dB ( na razdalji 1m )
  • LED indikacija/ Zvočni signali:

Mirovanje: Zelena LED dioda se prižge vsakih 30 sek. Alarm: Rdeča LED dioda hitro utripa, detektor piska. Indikator iztrošenih baterij: zapiska vsakih 60 sek. ,ko je napetost baterij nižja od 3,3V, rdeča LED utripa vsakih 60 sek, na prikazovalniku se izpiše Lb. Indikator motenj v delovanju: Detektor zapiska vsakih 30sek. ,sveti rdeča led in na prikazovalniku se izpiše Err. Indikator konca življenske dobe: Detektor kratko zapiska vsakih 30 sekund, dvakrat zaporedoma sveti rdeča LED dioda in na prikazovalniku se izpiše End.

  • obratovalni okoljski parametri: temperatura 4°C do 38°C, vlaga od 10%RH do 90%RH
  • okoljski parametri skladiščenja: temperatura –10°C do 60°C, vlaga od 10%RH do 90%RH

Deluje v skladu s standardom SIST EN50291 –1:2010 (Električne naprave za odkrivanje ogljikovega monoksida v gospodinjstvih – 1. del: Preskusne metode in zahtevane lastnosti).

Certificiran je pri British Standard Institution in je nosilec Kitemark licence št. KM98848, ki potrošniku zagotavlja, da se izdelek uvršča med najbolj varne in zanesljive izdelke na evropskem trgu.

Garancija: 7 let


Tehnične podrobnosti

Parametri artikla %1% %2%