Ameriški hladilniki

Ameriški hladilniki so odlična izbira za večje družine ali tiste, ki radi nakupujejo večje količine živil naenkrat. Ponujajo predvsem veliko prostora za hlajenje in zamrzovanje, izrazit slog in veliko drugih praktičnih funkcij. Kako izbirati ameriški hladilnik in katere lastnosti pri tem upoštevati?

Prikaži več

Kakšne vrste ameriških hladilnikov poznamo?

Dvovratni ameriški hladilniki (Side By Side)

Hladilnik z dvojnimi vrati. Ena polovica je namenjena hlajenju, druga zamrzovanju.

Prednosti in slabosti ameriškega hladilnika »Side by Side«

+ preprost dostop do hladilnika in zamrzovalnika - večje izgube hladnega zraka pri odpiranju cele polovice vrat
+ popolna preglednost shranjenih živil

Štirivratni ameriški hladilniki (French Door)

Hladilnik s štirimi vrati. V zgornji polovici najdemo hladilnik, spodnja polovica je namenjena zamrzovanju. Oba dela imata deljena vrata.

Prednosti in slabosti ameriškega hladilnika »French Door«

+ preprost dostop do hladilnika, ni se treba sklanjati - manj udoben dostop do zamrzovalnika
+ odpiranje posameznih vrat omogoča varčevanje z energijo

Ameriški hladilnik s predalom

French Door hladilnik, ki je dodatno opremljen s t.i. nulto cono, ta je idealna za shranjevanje zelenjave in drugih hitro pokvarljivih živil.

Ameriški hladilnik s funkcijo za pripravo ledu

Ameriški hladilnik s funkcijo za pripravo ledu z vgrajenim mehanizmom zagotavlja, da boste imeli led vedno pri roki, ne da bi pri tem morali odpirati vrata zamrzovalnika.

Ameriški hladilnik z barom

Ameriški hladilnik z barom– razpolaga s posebnimi vratci v vratih hladilnika, ki vodijo v polico za steklenice.

Več informacij:

Če nimate dovolj prostora ali ameriški hladilnik preprosto ne potrebujete, si lahko nabavite kombinirani hladilnik. V ponudbi imamo prostostoječe kombinirane hladilnike in vgradne kombinirane hladilnike z zamrzovalnikom v zgornjem ali spodnjem delu.

Katere lastnosti ameriških hladilnikov so pomembne?

Volumen ameriškega hladilnika

Ameriške hladilnike odlikuje ravno večji volumen. Navajamo ga v litrih. Volumen hladilnika in zamrzovalnika navajamo posebej.

Na tržišču najpogosteje najdemo ameriške hladilnike s skupnim volumnom med 350 in 700 l.

Poraba in glasnost ameriškega hladilnika

Glede na energijski razred, ki je lahko med A+ in A +++in ga navajamo na energijski nalepki vsakega aparata, lahko določimo tudi porabo energije. Navajamo jo v kWh (kilovatnih urah).

Letna poraba energije pri ameriškem v primerjavi s klasičnim hladilnikom:

Letna poraba električne energije je odvisna tudi od kakovosti izolacije in volumna hladilnika.

Običajna glasnost ameriškega hladilnika znaša med 35 in 45 dB.

Pomembne lastnosti zamrzovalnika ameriškega hladilnika

Pri zamrzovalnem delu ameriškega hladilnika so bistvene zlasti naslednje lastnosti:

  • Zamrzovalna zmogljivost – določa koliko kilogramov živil lahko zamrzovalnik zamrzne v 24 urah. Običajno ta podatek znaša med 5 in 25 kg na 24 ur, odvisno od volumna in zmogljivosti zamrzovalnika.
  • Razred zamrzovanja – označimo z *, določa kako dolgo zamrzovalnik lahko hrani živila. Navajamo v dnevih ali mesecih.
  • Shranjevanje ob izpadu el. energije – pomeni, koliko časa ostane vsebina zamrzovalnika zamrznjena ob izpadu električne energije. Vrednosti se gibljejo med 15 in 25 ur.

NAMIG!

Želite popestriti vaš hladinik? Izberite med številnimi zamenljivimi dekorativnimi ploščami za hladilnik.

-16%
Gorenje NRM8181UX ameriški hladilnik
2x

Gorenje NRM8181UX ameriški hladilnik

1.199,90 €
999,90 €
Odlična cena

Ameriški hladilnik v energijskem razredu F. Zasnova s skupno prostornino 421 l, elektronskim upravljanjem in varčno LED osvetlitvijo. Gorenje NRM8181UX ima tehnologijo Total No Frost za preprečevanje nabiranja ledu in prezračevalni sistem MultiFlow, ki enakomerno porazdeli zrak v hladilnem prostoru.

Dostava Mimovrste
-31%
Gorenje NRS918EMX Side By Side hladilnik, ameriški
9x

Gorenje NRS918EMX Side By Side hladilnik, ameriški

1.049,90 €
715,64 €

Praktičen in prostoren ameriški hladilnik NRS918EMX se ponaša z učinkovito oblikovano notranjostjo, ki zagotavlja dovolj prostora za večje količine hrane in s tem manj pogoste nakupe. Hrano lahko preprosto organizirate na steklenih policah, v velikih predalih ali policah na notranji strani vrat, zato lahko vedno vidite, kaj imate na voljo, in zavržete manj hrane.

Dostava Mimovrste
-21%
Gorenje NRS9182VXB1 Side By Side hladilnik, ameriški
4x

Gorenje NRS9182VXB1 Side By Side hladilnik, ameriški

1.399,90 €
1.099,90 €
Odlična cena

Praktičen in prostoren ameriški hladilnik NRS9182VXB1 se ponaša z učinkovito oblikovano notranjostjo, ki zagotavlja dovolj prostora za večje količine hrane in s tem manj pogoste nakupe. Hrano lahko preprosto organizirate na steklenih policah, v velikih predalih ali policah na notranji strani vrat, zato lahko vedno vidite, kaj imate na voljo, in zavržete manj hrane.

Dostava Mimovrste
LG GSJ961NEBZ ameriški hladilnik
2x

LG GSJ961NEBZ ameriški hladilnik

2.099,99 €
1.799,90 €
Zadnji kos!

Ameriški hladilnik LG GSJ961NEBZ se lahko pohvali s skupno porstornino 625 l. Spada v F razred energetske učinkovitosti. S funkcijo Door-in-Door™ vam omogoča enostavnejši dostop do živil in s tem zmanjšuje nihanje temperature, ki se pojavi zaradi odpiranja vrat. Zahvaljujoč linearnemu invertnemu kompresorju je njegovo delovanje izjemno tiho in energetsko varčnejše.

Dostava Mimovrste
TESLA RB5101FHX1 ameriški hladilnik
3x

TESLA RB5101FHX1 ameriški hladilnik

749,90 €
699,90 €
Odlična cena

Ameriški hladilnik z dispanzerjem za vodo Tesla RB5101FHX1 se uvršča v energijski razred F. Prostornina hladilnega dela znaša 349 l, prostornina zamrzovalnega pa 210 l. Odlikujejo ga tehnologija NoFrost, sistem za enakomerno kroženje zraka Multi AirFlow ter funkciji hitrega hlajenja in zamrzovanja.

Dostava Mimovrste
Samsung ameriški hladilnik RF56J9041SR/EO

Samsung ameriški hladilnik RF56J9041SR/EO

2.499,90 €
Odlična cena

Samsung hladilnik se ponaša s 361 litri prostornine hladilnega dela in 203 litri zamrzovalnega dela. Omogoča enakomerno hlajenje vseh delov in pregledno shranjevanje živil. Opremljen je z LED osvetlitvijo. Uvršča se v energijski razred F.

Dostava Mimovrste
-20%
VOX electronics SBS 689 IX ameriški hladilnik
3x

VOX electronics SBS 689 IX ameriški hladilnik

799,99 €
639,90 €
Odlična cena

Vox Electronics ameriški hladilnik SBS 689 IX ima 335 litrov prostornine hladilnega dela in 179 litrov prostornine zamrzovalnega dela. Uvršča se v energijski razred F. Opremljen je s tehnologijo No Frost in LED osvetlitvijo.

Dostava Mimovrste
Bosch KAG93AIEP ameriški hladilnik, 179 x 91, nerjaveče jeklo
2x

Bosch KAG93AIEP ameriški hladilnik, 179 x 91, nerjaveče jeklo

1.779 €
1.660,33 €

Ameriški hladilnik iz nerjavečega jekla se nahaja v energijskem razredu E. Bosch KAG93AIEP v XXL velikosti ponuja dovolj prostora za vso hrano. Prozorni predal MultiBox z valovitim dnom je idealen za shranjevanje sadja in zelenjave. Tehnologija NoFrost vas osvobodi ročnega odtaljevanja.

Dostava Mimovrste
-33%
VOX electronics SBS 6025 IXF ameriški hladilnik

VOX electronics SBS 6025 IXF ameriški hladilnik

899,99 €
599,90 €
Odlična cena

Ameriški hladilnik Vox SBS 6025 IX F spada v energijski razred F. Ima sistem avtomatskega odtaljevanja No Frost, ki omogoča lažje čiščenje hladilnika. Prostornina njegovega hladilnega dela znaša 344 l, prostornina zamrzovalnega pa 185 l.

Dostava Mimovrste
-25%
Gorenje NRS9181MX ameriški hladilnik
15x

Gorenje NRS9181MX ameriški hladilnik

999,90 €
749,90 €
Odlična cena

Ameriški hladilnik v energijskem razredu F, izdelan iz nerjavečega jekla s skupno prostornino 516 l, elektronskim upravljanjem in varčno LED osvetlitvijo. Gorenje NRS9181MX se ponaša s tehnologijo avtomatskega odtajanja No Frost Plus in MultiFlow prezračevalnim sistemom, ki enakomerno razporedi zrak v prostoru hladilnika.

Dostava Mimovrste
Bosch KAN93VIFP ameriški hladilnik, 179 x 91 cm, nerjaveče jeklo

Bosch KAN93VIFP ameriški hladilnik, 179 x 91 cm, nerjaveče jeklo

1.229 €
1.085,14 €

Ameriški hladilnik Bosch KAN93VIFP se ponaša z veliko prostornino 580 l, ki nudi dovolj prostora za vsa vaša živila. Uvršča se v energijski razred F. Ponaša se s funkcijama super hlajenja in avtomatskega super zamrzovanja, prilagodljivimi predali in policami ter aparatom za izdelavo ledu Ice-Twister.

Dostava Mimovrste
-16%
VOX electronics SBS 6005 IX E ameriški hladilnik
1x

VOX electronics SBS 6005 IX E ameriški hladilnik

849,99 €
713,49 €

Vox Electronics ameriški hladilnik SBS 6005 IX E ima zelo veliko prostora za shranjevanje živil, odlikuje pa ga tudi eleganten dizajn. V hladilnem delu ima 288 litrov prostornine, v zamrzovalnem pa 148 litrov. Ponaša se s številnimi funkcijami – ima protibakterijsko zaščito, način za hitro hlajenje, način za hitro zamrzovanje ter varnostno zaklepanje.

Dostava Mimovrste

Ameriški hladilniki

Že komaj čakate vaš stilski ameriški hladilnik? V spletni trgovini Mimovrste.si vam ponujamo vrhunske ameriške hladilnike z zbiralnikom za vodo in funkcijo za pripravo ledu, v ponudbi imamo tudi hladilnike z barom!

Ameriški hladilniki LG InstaView

Kakovostni ameriški hladilniki LG razpolagajo z modernim avtomatom za pijače in ozkim aparatom za pripravo ledu SpacePlus™, ki v vročih dneh poskrbi za prijetno osvežitev.

LG se ponaša tudi s hladilniki InstaView Door – in – Door™. Vrata is posebnega stekla so občutljiva na dotik, če se jih dvakrat dotaknete, vam omogočijo pogled v hladilnik brez potrebe po odpiranju vrat.

Ameriške hladilnike proizvajajo tudi številni drugi proizvajalci, kot na primer Gorenje , Bosch , Samsung , Beko , Electrolux , Candy , Vox electronics in drugi.

Mogoče vas zanima

Ponudbo najugodnejših izdelkov bele tehnike, razvrščenih glede na ceno najdete v kategoriji Odlična cena.
Ponudbo naših znižanih izdelkov boste našli v kategoriji Odprodaja.

^ Nazaj na vrh