Ivan Sivec: Saga o Karantaniji 1.del: Kralj Samo, trda

Znamka: Naša številka: 634050

Ivan Sivec: Saga o Karantaniji 1.del: Kralj Samo, trda

Kralj Samo – I. del Sage o Karantaniji je roman o junaštvu in ljubezni. Je epska pripoved o znamenitem kralju Samu, mlademu junaku Vitomirju in nemirnem svetu, ki sta ga sooblikovala v sedmem stoletju. Celoten opis

29.39

33 € Vključno z DDV
29,39 €

Naša številka: 634050

Predstavitev

Opis artikla

Pisatelj nam z osupljivo širokim zamahom živo naslika življenje poganov, ki so prežeti s poetičnim razumevanjem narave, ljubezni in solidarnosti. Njihove vrednote bi lahko pomenile osnovno za pristno demokratično družbo. A ko pride čas spopadov, smo priča strateškim taktikam, ki omogočajo tako preživetje kot desetletja miru.

Vsaki knjigi je dodan zemljevid ozemlja, ki ga je obvladal takratni vladar ter popis skrbno zbranih zgodovinskih mejnikov, natančna kronologija dogodkov, med katero je avtor vpletel pripovedno telo romanov. Izjemna likovna oprema je delo akademske slikarke Ejti Štih, ki je svoje slovanske korenine obarvala s soncem Južne Amerike, kjer živi že dobri dve desetletji.

O avtorju:

Ivan Sivec je med prvimi štirimi najbolj branimi mladinskimi pisatelji, več kot štirideset knjig je napisal tudi za odrasle, vseh skupaj okoli sto. Svoje delo je predstavil na več kot sedemsto literarnih nastopih oziroma ob podelitvah bralnih značk v Sloveniji, Avstriji, Italiji, Nemčiji, Namibiji, na Norveškem in Švedskem ter v Kanadi, ZDA in Argentini. Na ljubljanski Filozofski fakulteti je diplomiral iz slavistike in postal magister etnoloških ved. Živi v Mengšu.

  • ISBN 978–961–226–974–6
  • založba Karantanija
  • leto izdaje 2010
  • dimenzije 24,6 × 17,6
  • strani 272
  • vezava trda
  • jezik slovenščina

Tehnične podrobnosti

Parametri artikla %1% %2%

Zvrst zgodovinski romani
Založnik Karantanija
Vezanje trda
Leto izdaje 2010
ISBN 9789612269746
Število strani 272