Stenske nalepke so v prvi vrsti namenjene preprostemu in praktičnemu načinu za dekoriranje stanovanj ter drugih objektov. Na trgu je na voljo nešteto različic, nekatere so še posebej priljubljena in mikavna izbira. Če v množici priročnih nalepk ne zmorete najti prave, si v nadaljevanju preberite nekaj koristnih informacij.

Prikaži več

Nalepke iz samolepilnega vinila

Večina stenskih nalepk je izdelanih iz samolepilnega vinila in so za to primerne za nameščanje na gladke površine. Z njimi torej lahko krasite:

 • strope,
 • zidove,
 • okna,
 • vrata,
 • hladilnike,
 • druge kose pohištva.

Motivi

Na voljo so najrazličnejši motivi stenskih nalepk, na primer:

 • stenske nalepke Svet,
 • ljubezenski napisi,
 • veje s pticami,
 • drevesa z odpadajočimi listi,
 • stenske nalepke z živalmi,
 • piši-briši nalepke,
 • stenske nalepke z mislimi iz znanih književnih del,
 • nalepke za stikalo,
 • nalepke za merjenje višine.

Stenske nalepke Svet sodijo med najbolj zaželene nalepke. Še posebej dobrodošle so za vse strastne popotnike, ki si na njih označujejo, katere države so že obiskali in katere še bodo. Primerne so za spalnice, otroške in mladinske sobe, za dnevni prostor. Nenazadnje domujejo tudi na stenah pisarn oziroma v poslovnih prostorih.

Nalepke z ljubezenskimi napisi so namenjene, da lahko še drugim sporočite, da ste na primer na novo zaljubljeni. Napisi so lahko različno oblikovani, različnih velikosti in seveda tudi barv.

Nalepke z vejami, na katerih sedijo ptice, so mikavna izbira za vse ljubitelje narave. V domačem prostoru lahko takšna nalepka v hipu pričara prečudovito vzdušje, ki ga sicer doživljate le v naravi. Za ozadje si lahko v prostoru, kamor boste nalepko namestili, namestite še glasbo, kjer bo slišati tudi ptičje petje.

Nalepke dreves z odpadajočim listjem so namenjene predvsem pustim stanovanjem, ki nimajo nikakršnega razgleda na prelepo naravo. Nalepka vas hipoma popelje v jesenski čas, ko je narava lahko nadvse lepa.

Stenske nalepke z živalmi zlasti navdušujejo male junake, ki bi doma zagotovo imeli kar cel živalski vrt. Z uporabo takšne dekoracije pa je to tudi mogoče. Na voljo so na primer nalepke z motivi psov, mačk, konj, ovac in še bi lahko naštevali.

Nalepke piši-briši so neverjetno uporabne. Namestite jih lahko v prav vsak prostor, še zlasti priročne so v kuhinji. Nanje lahko dnevno pišete sezname in jih proti večeru, ko so vse naloge opravljene, tudi skrbno pobrišete. Nato pa seveda napišete nov seznam.

Nalepke za steno, ki vsebujejo lepe misli iz besedil, se zagotovo lepo podajo v prav vsako stanovanje. Še zlasti priljubljene so tiste, ki so citirane iz Malega princa.

Nalepke za stikalo: vse bolj priljubljene so tudi nalepke, ki so posebej zasnovane za nameščanje na stikalo. Odlično se podajo v prav vse otroške sobe. Med najbolj priljubljenimi motivi pa je v tem primeru zagotovo tudi muca, ki pridno dremlje.

Nalepke za merjenje višine so namenjene predvsem za odraščajoče malčke. Najbolje jih je namestiti kar v njihove sobe. Imajo dvojno funkcijo. Pomagajo vam določiti pravilno višino malčka, po drugi strani pa prostor čudovito okrasijo. Na voljo so v različnih motivih, na primer v motivu žirafe, drevesa, raketnega metra.

Stenske nalepke za podjetja

V prav posebno kategorijo pa lahko umestimo tudi stenske nalepke, ki so posebej zasnovane za podjetja oziroma različne poslovne prostore. So sodobne in modne, zato so pogosta izbira start up podjetij. Običajno so opremljene s kakšnim prav posebnim motivacijskim zapisom.

Raziskave celo kažejo na to, da se motivacija zaposlenih v podjetju, ki je opremljeno s tovrstnimi nalepkami, lahko močno poveča oziroma izboljša. To ne omogoča samo sporočilo na nalepki, temveč tudi sama popestritev prostora. Priznati je treba, da so naši delovni prostori navadno zelo pusti oziroma dolgočasni. Z nalepkami za steno v živahnih podobah pa to lahko hitro, preprosto pa tudi cenovno ugodno spremenimo. Zaposleni se na začetku zlasti osredotočajo na misel, ki krasi nalepko, kasneje pa precej bolj na samo živahnost nove podjetniške dekoracije.

Personalizirane stenske nalepke

Kljub temu da je trg nasičen s pestro ponudbo stenskih nalepk, pa se neredko pripeti, da nikakor ne morete najti tiste prave, ki bi jo z veseljem namestili na domači zid ali v poslovni prostor. V tem primeru so k sreči na voljo tudi stenske nalepke izdelane po meri ali tako imenovane personalizirane nalepke.

Pri izbiri nalepke za steno po meri lahko določite velikost, obliko, motiv, barvne kombinacije. S tem si zagotovite, da bo vaš dom izstopal iz množice in to na osupljiv način.

Aga Magnetna tabla 60x45 cm

Aga Magnetna tabla 60x45 cm

16,40 €

Če iščete tablo za zapisovanje v službi, šoli ali doma, vam bo ta magnetna tabla Aga 60 × 45 cm dobro služila.

Partner: Aga24 SI
Aga Magnetna tabla 90x60 cm

Aga Magnetna tabla 90x60 cm

23,40 €

Če iščete tablo za zapisovanje v službi, šoli ali doma, vam bo ta magnetna tabla Aga 90 × 60 cm dobro služila.

Partner: Aga24 SI
Walplus Angleške vintage zelene stenske nalepke
1x

Walplus Angleške vintage zelene stenske nalepke

10,79 €
Zadnji kos!

Stenska nalepka z angleškimi vintage motivi, od znamke Walplus. Spremenite videz sobe z izjemnim vzorcem in ji dodajte osebnost. Nalepko nanesite enostavno in hitro. Lahko jo snamete in pritrdite kadar koli, ne da bi se bali, da bi poškodovali steno. Paket vsebuje 24 kosov v velikosti 15 × 15 cm.

Dostava Mimovrste