Stenska dekoracija

Stenska dekoracija oziroma stenske nalepke v vašem domu ali poslovnem prostoru predstavljajo izvrstno možnost za enkratno dekoracijo. S takšnimi pripomočki lahko na preprost in hiter način okrasite oziroma popestrite vse vrste prostorov in jih tako naredite še bolj posebne.

Prikaži več

Prednosti

Sodobno zasnovane stenske nalepke so v primerjavi s tradicionalno dekoracijo, na primer tapetami, veliko preprostejše za nanašanje in vzdrževanje. Ker se tapete nanašajo s pomočjo lepila, jih je kasneje precej težje odstraniti.

Moderna stenska dekoracija je na voljo v najrazličnejših modelih, oblikah in velikostih, zato se lahko izvrstno poda v čisto vsak prostor.

Vzdrževanje, nanašanje in odstranjevanje je torej sila preprosto. Za seboj ne puščajo sledi, zato so stenske nalepke prijazne do sten in jih ne poškodujejo. So visoko odporne. Lahko jih čistite s suho ali vlažno krpo. Po čiščenju z mokro krpo jih vedno obrišite s suho in z njih odstranite morebitno odvečno vlago.

Če želite na praktičen, ekonomičen način, brez večjih posegov prenoviti prostor na najbolj ustvarjalen način, so stenske nalepke v sodobni zasnovi daleč najboljša rešitev.

Uporabite jih lahko v vseh prostorih – otroški sobi, spalnici, na hodniku, v kopalnici, kuhinji, jedilnici ali kjer koli drugje. Ključno je, da izberete nalepko, ki se bo povsem ujemala z namenom prostora.

Z njimi lahko polepšate tako zasebne kot javne prostore. So odlična izbira za gostinske lokale, restavracije in druge prostore.

Vrste

Med vsemi vrstami stenske dekoracije so moderne stenske nalepke najbolj priljubljene. Na trgu pa so na voljo še:

 • tapete,
 • slike, plakati, dekorativni znaki,
 • zemljevidi,
 • okvirji,
 • otroška stenska dekoracija,
 • dekoracija velikega formata,
 • rustikalna stenska dekoracija,
 • lesena stenska dekoracija,
 • kovinska stenska dekoracija,
 • stenska dekoracija z božičnimi motivi,
 • prilagojene ure za fotografiranje,
 • personalizirane stenske in okenske nalepke,
 • osebni plakati za dojenčke,
 • osebni plakati.

Namestitev

Praviloma je vsaki stenski dekoraciji priloženo navodilo za namestitev in za testno nalepko. Če gre v vašem primeru za manjšo in enostavno stensko nalepko, jo preprosto odlepite in namestite na steno.

Če je nalepka nekoliko kompleksnejša, jo običajno prejmete na posebni prosojni transferni foliji. V tem primeru za uspešno nameščanje potrebujete škarje, krep papir in gladilko.

Če ste pred tem steno barvali oziroma belili, morajo miniti vsaj trije tedni, preden nanjo nanesete nalepko. Prav tako je pomembno, da čim temeljiteje očistite površino, ki jo nameravate prekriti z dekoracijo. Pobrišite prašne delce – najboljši rezultat lahko dosežete s suho krpo iz mikrovlaken, ki za seboj ne pušča sledi.

Izbira

Pri izbiri stenske dekoracije bodite pozorni na to:

 • da je izdelana iz kakovostnega materiala: stenska nalepka, napis ali kakšen drug motiv bo namreč vašo steno krasil kar nekaj časa. Izogibajte se poceni plastičnim nalepkam, saj je takšna dekoracija natisnjena na plastično folijo, niso izrezane na robu in se na steni svetijo. Vse skupaj ne deluje prav nič privlačno;
 • da je vsakemu naročilu priložena tudi testna nalepka: s tem najprej dobro spoznate sam princip oziroma način nameščanja. Preden se torej lotite nameščanja večje nalepke na steno, lahko vadite postopek. Ker so testne nalepke izjemno simpatične, bodo zagotovo risale nasmehe in v vaš prostor prinesle še dodatno mero pozitivne energije;
 • da je primerno velika: pri iskanju stenske dekoracije morate natančno določiti, kako velika naj bo. Morda si boste poleg točno želene dimenzije želeli tudi motiv v dvobarvni kombinaciji ali pa zrcalno postavitev. Možnosti je nešteto, zato boste na trgu zagotovo našli najboljšo rešitev zase.
Določi parametre
Cole & Son Ozadje NARINA 10045, kolekcija ZBIRKA ARDMORE OSBORNE & LITTLE Ozadje JAPONERIE 05 iz kolekcije VERDANTA
Cole & Son Ozadje NARINA 10045, kolekcija ZBIRKA ARDMORE

Ozadje NARINA je narejeno iz majhnih vzorcev, ki so jih našli na številnih skledah in vazah v stilu Ardmore. Umetniki so ustvarili popolnoma fino polprozorno ozadje. Na voljo v šestih barvah. 1 zvitek – 0,52 × 10 m.

na voljo predvidoma: 23.10 - 26.10

OSBORNE & LITTLE Ozadje JAPONERIE 05 iz kolekcije VERDANTA OSBORNE & LITTLE Ozadje JAPONERIE 05 iz kolekcije VERDANTA
OSBORNE & LITTLE Ozadje JAPONERIE 05 iz kolekcije VERDANTA

Ozadje označuje orientalske rože, med katerimi letijo ptice. Vzorec se ponovi v dolžini 64 cm. 1 zvitek – 10 mx 68,5 cm.

na voljo predvidoma: 23.10 - 26.10

MARCEL WANDERS Ozadje CAPE TOWN 01 iz kolekcije WANDERLUST OSBORNE & LITTLE Ozadje JAPONERIE 05 iz kolekcije VERDANTA
MARCEL WANDERS Ozadje CAPE TOWN 01 iz kolekcije WANDERLUST

Ozadje, navdihnjeno z motivi iz Cape Towna in Afrike na tekstilu in lesenih rezbarijah. Cena je na m2.

na voljo predvidoma: 08.11 - 13.11

GIARDINI Ozadje ABACA iz kolekcije GREAT DANDY Netscroll 3D stenske nalepke tapete z efektom opeke (5 kos.) 3DBrickWall
GIARDINI Ozadje ABACA iz kolekcije GREAT DANDY

Ozadja ABACA iz kolekcije GREAT DANDY se s svojo preprostostjo in eleganco prilegajo vsem notranjostim. Izbirate lahko med veliko izbiro barv. Širina je 91 cm, cena je za standardni meter.

na voljo predvidoma: 06.12 - 11.12

Novo
Netscroll 3D stenske nalepke tapete z efektom opeke (5 kos.) 3DBrickWall Netscroll 3D stenske nalepke tapete z efektom opeke (5 kos.) 3DBrickWall
Netscroll 3D stenske nalepke tapete z efektom opeke (5 kos.) 3DBrickWall

Tridimenzionalne stenske nalepke z efektom opeke bodo popolna popestritev za vašo dnevno sobo, pisarno, kuhinjo ali kopalnico. Vodoodporne nalepke imajo reliefno teksturo in samolepilno podlago za enostavno namestitev.

na voljo predvidoma: 27.09 - 28.09

Partner: Maneks Plus
Netscroll Tapete za pohištvo in stene, samolepilne tapete, WoodEffect Netscroll 3D stenske nalepke tapete z efektom opeke (5 kos.) 3DBrickWall
Netscroll Tapete za pohištvo in stene, samolepilne tapete, WoodEffect

Moderna in elegantna samolepilna tapeta za pohištvo z efektom črnega in belega lesa je ugodna in čudovita rešitev za popestritev vašega stanovanja! Brez težav jo v nekaj trenutkih namestite sami, ko pa se je naveličate, jo brez težav in poškodb pohištva odstranite!

na voljo predvidoma: 27.09 - 28.09

Partner: Maneks Plus
Alum online Kuhinjska na olje odporna samolepilna folija - srebrna z vzorci Alum online Kuhinjska na olje odporna samolepilna folija - srebrna z vzorci
Alum online Kuhinjska na olje odporna samolepilna folija - srebrna z vzorci

Ta zaščitna, a hkrati estetska srebrna samolepilna folija je odličen pomočnik v kuhinji. Lahko ga prilepite na štedilnik in škropljenje z oljem vas ne bo več motilo. Ščiti kuhinjsko enoto, stene, omare in predale pred kontaminacijo. Njegova prednost je pralna površina.

na voljo predvidoma: 02.10 - 04.10

Partner: Alum
Odprodaja
Netscroll Elegantna samolepilna folija z vzorcem marmorja, MarbleWallpaper Alum online Kuhinjska na olje odporna samolepilna folija - srebrna z vzorci
Netscroll Elegantna samolepilna folija z vzorcem marmorja, MarbleWallpaper

Namesti se v hipu in to na večino ravnih, čistih in gladkih površin, po uporabi pa ne pušča sledi!

na voljo predvidoma: 27.09 - 28.09

Partner: Maneks Plus
Netscroll Prečudovita okrasna folija z mavričnim učinkom, RainbowFoil Alum online Kuhinjska na olje odporna samolepilna folija - srebrna z vzorci
Netscroll Prečudovita okrasna folija z mavričnim učinkom, RainbowFoil

Namestili jo boste v trenutku in to na preprost način, folija bo vaš dom popestrila in zaščitila hkrati!

na voljo predvidoma: 27.09 - 28.09

Partner: Maneks Plus
Novo
Netscroll Tridimenzionalne stenske nalepke v imitaciji ploščic (12 kos.), DecorWallpaper Netscroll Tridimenzionalne stenske nalepke v imitaciji ploščic (12 kos.), DecorWallpaper
Netscroll Tridimenzionalne stenske nalepke v imitaciji ploščic (12 kos.), DecorWallpaper

Tridimenzionalne stenske nalepke z efektom ploščic bodo popolna popestritev za vašo kuhinjo ali kopalnico. Vodoodporne nalepke imajo reliefno teksturo in samolepilno podlago za enostavno namestitev.

na voljo predvidoma: 27.09 - 28.09

Partner: Maneks Plus
VivoVita Voyage Map – Zemljevid sveta za praskanje Netscroll Tridimenzionalne stenske nalepke v imitaciji ploščic (12 kos.), DecorWallpaper
VivoVita Voyage Map – Zemljevid sveta za praskanje

Zemljevid sveta, ki ga lahko popolnoma personalizirate in na njem prikažete edinstveno zgodbo potovanj! Popolno darilo za ljubitelje potovanj!

na voljo predvidoma: 28.09 - 29.09

Partner: vivovita
Alum online Stenski zemljevid sveta iz plute - naravni, bel XL Netscroll Tridimenzionalne stenske nalepke v imitaciji ploščic (12 kos.), DecorWallpaper
Alum online Stenski zemljevid sveta iz plute - naravni, bel XL

Zemljevid na plutovinasti plošči, ki je idealen za načrtovanje vaših naslednjih potovanj in ohranjanje lepih spominov na kraje, ki ste jih obiskali.

na voljo predvidoma: 02.10 - 04.10

Partner: Alum