Planinska šola

Znamka: Naša številka: 934263

Planinska šola

Učbenik Osnova za varno in doživeto gibanje v gorah je sedaj dopolnjena z novimi spoznanji in praksami, ki bodo koristile slehernemu obiskovalcu vzpetega sveta. Celoten opis

24.2

24,20 €

Naša številka: 934263

Predstavitev

Opis artikla

Izšla je nova, že tretja dopolnjena izdaja Planinske šole. Osnova za varno in doživeto gibanje v gorah je sedaj dopolnjena z novimi spoznanji in praksami, ki bodo koristile slehernemu obiskovalcu vzpetega sveta.

Planinska šola je temeljni program planinskega usposabljanja. Slednje se praviloma izvaja v planinskih društvih in ni vezano na članstvo v planinski organizaciji, niti ni pogojeno s starostnimi omejitvami. Prav nasprotno – planinska šola, kot osnovno usposabljanje planincev in gornikov, je namenjena množicam tistih, ki se zavedajo, da je osnovno znanje predpogoj za varno in vsestransko doživljanje gorskega sveta.

Planinska šola obravnava vse kar mora vsestranski gornik poznati, začenši s poznavanjem zgodovine planinstva in alpinizma ter planinske organizacije. Poleg tehničnih znanj (gibanje, poznavanje opreme, prva pomoč, …), so predstavljena tudi bolj teoretična področja, ki pa se še kako pomembna za kvalitetno pripravo in izvedbo ture, izleta ali pohoda ne glede na starost in kondicijsko pripravo.

Številni avtorji, poklicni strokovnjaki s svojih področij ali pa izkušeni gorniki, so garancija za kakovostna a hkrati poljudna besedila, razumljiva prav vsem generacijam.

Lastnosti knjige:

  • Jezik: slovenski
  • Založnik: Planinska zveza Slovenije
  • Zvrst: šport, aktivno življenje
  • Vezava: mehka
  • Število strani: 366
  • Dimenzije: 15 × 21 cm

Tehnične podrobnosti

Parametri artikla %1% %2%

Zvrst šport
Vezanje mehka
Leto izdaje 2016
ISBN 9789616870238
Število strani 366