Boditein nakupujte z BREZPLAČNO dostavo
0
na mesec

Pri izbiri šminke za ličenje morate najprej oceniti barvo in ton svoje kože. Pomembna je tudi velikost ustnic. Če so te manjše, jih lahko povečamo z uporabo svetlejših odtenkov pa tudi s pomočjo svetlečih šmink. V nasprotnem primeru pa lahko ustnice učinkovito zmanjšujemo z uporabo bolj temnih odtenkov in z mat efektom.

A ne glede na vaše fizikalne značilnosti na obrazu je izbira šminke neredko bolj povezana s situacijo oziroma dogodkom, ko jo boste nosili na sebi.

Prikaži več

Izbira barvnega odtenka glede na barvo in ton kože

  • Za osebe s svetlejšimi toni kože so najbolj primerne šminke v svetlo roza, koralni, breskovi ter svetlo rdeči barvi.
  • Za osebe s srednjimi toni kože so najbolj primerne šminke v bordo, vijolični in rdeči barvi.
  • Za osebe s temnejšimi toni kože so primerne šminke v temno roza in svetlo rdeči barvi.
  • Za osebe s temnimi toni kože so primerne šminke odtenkov rjave in vijolične.

Izbira barvnega odtenka glede na priložnost

Roza in koralna šminka

Šminke v roza ter koralni barvi na ustnicah delujejo precej sveže pa tudi zabavno. Posledično sta tovrstna barvna odtenka zelo zaželena za preprost in igriv videz. Roza barvni odtenek ličila pa že na splošno deluje izjemno ženstveno.

Šminke v kožni barvi

Na ustnicah šminka v kožni ali nevtralni barvi deluje umirjeno, zato je dobra izbira za vsakdanji izgled – za v šolo, za v službo. S takšno barvo ne izstopamo posebej. V tem primeru je pametno poseči po barvi, ki je dva do tri odtenke bolj temna od vaše naravne barve ustnic.

Rdeče šminke

Šminke v rdečih tonih že od nekdaj veljajo za drzne in izstopajoče. Poživijo tudi povsem preprost izgled. Takšen odtenek ličila je najbolj zaželen za večerne zabave in za tedaj, ko želimo pustiti vtis.

Bordo in vijolične šminke

Bordo in šminke v vijoličnih odtenkih dajejo bolj dramatičen pa tudi hladnejši vtis. Takšni odtenki so primerni tako za zabave kot za vsak dan. So manj vpadljive kot rdeče in bolj opazne kot šminke v nevtralnih barvnih odtenkih.

Šminke v najbolj drznih barvah

Za najbolj ekstravagantni videz si lahko omislimo šminke v zeleni, modri ali črni barvi.

Izbira šminke glede na zunanji izgled

Šminka se mora dobro ujemati z vašim celotnim izgledom. Obenem je treba upoštevati še vsa druga ličila, oblačila in ne nazadnje tudi nakit.

  • Če ste oblečeni večinoma v rdeča oblačila, se k vašemu izgledu daleč najbolje podajo šminke v nevtralni barvi ali v temnejših odtenkih.
  • Rumena oblačila narekujejo roza šminko ali pa takšno v nevtralni barvi. Dobrodošla je tudi izbira rdeče.
  • Bela in bež oblačila narekujejo šminke v rjavkastih odtenkih ali pa v nevtralnih barvah. Izjemno zaželen je tudi rdeči ali pa oranžni odtenek.
  • Črn outfit pa dovoljuje praktično vse barve šminke.

Pravilno nanašanje šminke

Na suhe ustnice je treba najprej nanesti dobro kremo ali pa balzam. Nato nekaj sekund počakamo. Vmes lahko izdelamo linijo za obliko, ki jo seveda želimo imeti. Tako bomo pri nanašanju šminke tudi precej bolj natančni.

Če želimo doseči bolj polno barvo, je treba šminko nanesti na obe ustnici. Za nekoliko manj intenzivni izgled jo nanesemo samo na spodnjo ustnico ter jo temeljito razmažemo. Če se nam zdi, da je je še vedno preveč, med ustnici stisnemo robček, ki bo dobro obrisal odvečno črto.

Ni preprosto najti popolnega odtenka šminke

Dejstvo je, da vsakdo lahko barvo vidi povsem drugače. Posledično ni tako preprosto najti popolnega odtenka šminke. Verjetno jih boste morali temeljito preizkusiti kar nekaj, da boste našli tisto, ki vam je zares všeč.

V resnici pa so tudi šminke samo ličila in najpomembneje je, da se z njimi predvsem zabavamo in v njih dobro počutimo. Najboljša šminka je zagotovo tista, ki se nahaja na najbolj nasmejanih ustnicah.

Določi parametre
Top Model ASST | šminke, Modra Dolce & Gabbana Dolcissimo Liquid Lipstick (Matte Liquid Lipcolor)
Top Model ASST | šminke, Modra

ASST | šminke, Modra

na voljo predvidoma: 7.3. - 8.3.

Dolce & Gabbana Dolcissimo Liquid Lipstick (Matte Liquid Lipcolor) Dolce & Gabbana Dolcissimo Liquid Lipstick (Matte Liquid Lipcolor)
Dolce & Gabbana Dolcissimo Liquid Lipstick (Matte Liquid Lipcolor)

Dolce & Gabbana predstavlja Dolcissimo tekoči šminko. Za čutne ustnice – z intenzivno in dolgo obstojno mat barvo takoj ustvari očarljivo privlačnost.

na voljo predvidoma: 6.3. - 7.3.

Partner: Vivantis
Top Model ASST | Pozdravljeni , Roza Dolce & Gabbana Dolcissimo Liquid Lipstick (Matte Liquid Lipcolor)
Top Model ASST | Pozdravljeni , Roza

ASST | Pozdravljeni , Roza

na voljo predvidoma: 7.3. - 8.3.

Chanel Rouge Coco Bloom vlažilna šminka 3 g BioNike Bleščeča šminka Defense Color Nutri Shine (Glossy Lips tick ) 3 ml
Chanel Rouge Coco Bloom vlažilna šminka 3 g

Vlažilna šminka združuje dolgo obstojno intenzivno barvo in visok sijaj. Patentirana sestava je enostavna za nanašanje in pusti ustnice polne in prožne. Vse v inovativni torbici Rouge Coco s prozornim pokrovčkom, tako da lahko preprosto izberete svoj odtenek.

na voljo predvidoma: 6.3. - 7.3.

Partner: Vivantis
Chanel Rouge Coco (Hydrating Creme Lip Colour) 3,5 g BioNike Bleščeča šminka Defense Color Nutri Shine (Glossy Lips tick ) 3 ml
Chanel Rouge Coco (Hydrating Creme Lip Colour) 3,5 g

Chanel predstavlja sodobno interpretacijo klasične kremne šminke kot poklon modni oblikovalki Coco Chanel. Lahka tekstura je enostavna za nanašanje.

na voljo predvidoma: 6.3. - 7.3.

Partner: Vivantis
BioNike Bleščeča šminka Defense Color Nutri Shine (Glossy Lips tick ) 3 ml BioNike Bleščeča šminka Defense Color Nutri Shine (Glossy Lips tick ) 3 ml
BioNike Bleščeča šminka Defense Color Nutri Shine (Glossy Lips tick ) 3 ml

Defense Color Nutri Shine je polprozorna sijoča šminka z učinkom balzama, ki se enostavno nanaša in se ne razmaže. Sestava je bogata z rastlinskimi voski, zaradi česar se zlahka raztopi na ustnicah. Mikrosfere hialuronske kisline zagotavljajo takojšen negovalni učinek.

na voljo predvidoma: 6.3. - 7.3.

Partner: Vivantis
Dior Visoko pigmentiran šminka Rouge Dior Forever Liquid 6 ml Dolce & Gabbana Tekoča šminka s sijajem (Shinissimo High Shine Lacquer) 4,5 ml
Dior Visoko pigmentiran šminka Rouge Dior Forever Liquid 6 ml

Rouge Dior Forever Liquid je visoko pigmentiran šminka za polepšanje ustnic s čudovitimi matiranimi odtenki. Rouge Dior Forever Liquid mat šminka vam bo zagotovila do 12 ur popolne vzdržljivosti na ustnicah.

na voljo predvidoma: 6.3. - 7.3.

Partner: Vivantis
Dolce & Gabbana Tekoča šminka s sijajem (Shinissimo High Shine Lacquer) 4,5 ml Dolce & Gabbana Tekoča šminka s sijajem (Shinissimo High Shine Lacquer) 4,5 ml
Dolce & Gabbana Tekoča šminka s sijajem (Shinissimo High Shine Lacquer) 4,5 ml

Za vse ženske, ki iščejo način, kako zablesteti v vsakdanjem življenju. Tekoča šminka daje ustnicam briljanten sijaj, pri tem pa nikoli ne ogroža udobja in intenzivnosti barve.

na voljo predvidoma: 6.3. - 7.3.

Partner: Vivantis
Chanel Rouge Allure Velvet ( Luminous Matte Lip Colour) 3,5 g Dolce & Gabbana Tekoča šminka s sijajem (Shinissimo High Shine Lacquer) 4,5 ml
Chanel Rouge Allure Velvet ( Luminous Matte Lip Colour) 3,5 g

Tekstura Rouge Allure Velvet je tako gladka in udobna kot žamet.

na voljo predvidoma: 6.3. - 7.3.

Partner: Vivantis