Amarant Fižol Preisgewinner, laški, zrnje, visok, ekološko seme

Znamka: Amarant Naša številka: 2716415

Amarant Fižol Preisgewinner, laški, zrnje, visok, ekološko seme

Fižol Preisgewinner ali laški oziroma turški fižol (Phaseolus coccinea) naredi zelo debelo zrnje vijoličaste barve. Ni primerno za stročje, saj so stroki takoj oleseneli in običajno tudi malo kosmati. Celoten opis

3.45

3,45 € Vključno z DDV

Naša številka: 2716415

Predstavitev

Opis artikla

Amarant Fižol

  • Fižol Preisgewinner ali laški oziroma turški fižol (Phaseolus coccinea) naredi zelo debelo zrnje vijoličaste barve. Ni primerno za stročje, saj so stroki takoj oleseneli in običajno tudi malo kosmati. Kosmato je tudi listje, zato je ta fižol primeren za področja, kjer so problematičen škodljivec srne – tega fižola namreč ne napadajo toliko kot običajnega.
  • Visok fižol sadite k opori v obliki visoke palice (prekle) ali vrvice/žice. K vsaki opori lahko daste več semen, odvisno od moči opore, k vrvici daste do 3 semena, k palici lahko daste do 6 semen. Za oporo lahko uporabite tudi visoko koruzo (Trdinko) ali visoke sončnice.
  • Fižol za zrnje lahko obdelujete in obirate na dan za cvet ali plod, glede na setveni priročnik. Če želite sveže zrnje, ga obirate na dan za cvet in s tem spodbujate novo cvetenje ter imate na rastlini vedno znova nov pridelek. Če pa želite suho zrnje, ga obirate na dan za plod in s tem spodbujate zorenje, rastlina v tem primeru tvori debelo zrnje. Na dan za list je kakršnokoli obiranje ali obdelava fižola odstvetovana, saj s tem pospešujete razvoj glivic, kar se kasneje izkaže v obliki bolezni.
Amarant semena

Lastnosti

Čas setve: V-VI

Čas presajanja: /

Čas pobiranja pridelka: VII-IX

Razdalja med rastlinami/vrstami: 50 × 100 cm

Prezimi: NE

Potrebno zalivanje: med hudo sušo

Poreklo: Slovenija

Dober sosed: buče, endivija, kapusnice, krompir, kumare, paradižnik, radič, redkvica, solata, zelena, šetraj

Slab sosed: grah, česen, por, čebula

Št. semen v g: 0,5–1

Poraba semena na ar: 2–3 kg


Tehnične podrobnosti

Parametri artikla %1% %2%

Vrsta semen / gnojiva Seme
Vrsta rastline fižol