Ana Rozman: Prvo leto mama
19,90 €

Osebna izkušnja prvega leta materinstva Knjiga pripoveduje o lepih trenutkih, ki jih dobi mati, pa tudi o tistih, ki sicer ostanejo zamolčani.

Andraž Rožman: Trije spomini
24,90 €

Trije spomini pripovedujejo zgodbo sirskega pesnika Mohamada Al Munema in njegove palestinske družine, njene sreče, nesreče in skoraj neverjetnih dramatičnih obratov usode.

C. J. Sansom: Ukinitev, 1. knjiga
15,99 €

Zbirka Matthew Shardlake, 1. knjiga Reformator Matthew Shardlake bo skupaj s svojim varovancem poskušal rešiti umor kraljevega komisarja.

Danilo Kiš: Homo poeticus
27 €

Izbor esejev in intervjujev Danila Kiša se v različnih oblikah in variacijah objavlja, prevaja in ponatiskuje že desetletja. Razlog je gotovo tudi v tem, da je avtor žanr eseja izmojstril do popolnosti.

Emil Filipčič: Moto
24 €

Filipčičev novi, že šesti pri Beletrini objavljeni roman nosi naslov Moto, kar je tudi vzdevek njegovega osrednjega protagonista, gibalca pripovedi. Vendar to še ne pomeni, da so se zmotili vsi tisti, ki so ob naslovu najprej pomislili na prepoznavni moto Filipčičevega proznega opusa, saj roman prav gotovo ne bo razočaral njegovih ljubiteljev.

Eric Vuillard: Dnevni red (fabula 2019)
15 €

‚Dnevni red‘ je zelo kratek, a intenziven zgodovinski roman, ki v središče postavlja Hitlerjev vzpon na oblast, predvsem njegove prve zunanjepolitične poteze, med katere sodi priključitev Avstrije (anšlus).

Evald Flisar: Poglej skozi okno
19,90 €

Poglej skozi okno. Vidiš neznanca, ki se naslanja na drevo in zre proti hiši? Niti ne slutiš, da ti bo neznanec postavil življenje na glavo.

Isaak Babelj: Zgodbe iz Odese
21 €

Krvoločni razbojnik Benja Krik z mrežo tatov, tihotapcev in drugih nepridipravov narekuje utrip živahne obmorske Odese, kjer med nasiljem iz judovskega podzemlja z ene in sovjetskimi pogromi na ulici z druge strani odrašča desetleten deček.

Jasmina Kozina Praprotnik: Kazimira
20 €

Biografski roman o deklici, ki se ni pustila postarati Drugi roman Jasmine Kozina Praprotnik je doživeta in pestra knjiga, ki bralca popelje skozi Kazimirine življenjske izzive in poti.

Jurij Hudolin: Ljubljanske ulice
21,90 €

Roman Ljubljanske ulice ni le zgodba o mladosti v Ljubljani in ljudi, s katerimi se je pripovedovalec pobližje ali kako drugače srečal.

Lorraine Heath: Večni spomin (broširana)
12,99 €

Tudi če mislite, da veste, kaj vse je moški sposoben narediti za svojo ljubezen, preberite to knjigo, ker bo premaknila meje mogočega v vaši domišljiji in čustvih.

Marie Force: Čakanje na ljubezen (broširana)
13,99 €

Pred nami je novo noro poletje na otoku Gansett. V tem romanu boste lahko spremljali tudi že znane pare. Izvedeli boste tudi, ali se je Carolina končno vdala in si dovolila razmerje z veliko mlajšim seksi Ircem Seamusom O´Gradyjem. Ste pripravljeni? Pojdimo znova na otok Gansett!

Marie Force: Usodne posledice (broširana)
13,99 €

Politika je lahko umor … Poročnica Sam Holland je komaj dobro privolila v poroko s senatorjem Nickom Cappuanom, že so jo znova klicali v službo. Zgodil se je brutalen umor ženske.

Marjan Tomšič: Šavrinke
27 €

Ob Tomšičevi osemdesetletnici se med slovenske bralce v novi izdaji vrača legendarni roman, ki predstavlja vrh njegovega ustvarjanja.

Mary Kubica: Pridna punčka (broširana)
13,99 €

Pridna punčka je prvenec, ki vas bo s svojo napeto zgodbo, polno negotovosti, zasvojil in razkril, da v na videz popolni družini ni nič tako, kot se zdi. Skrajno napet triler, ob katerem si boste grizli nohte. Več kot milijon prodanih izvodov!

Milan Petek Levokov: Fant z zlato kitaro
21 €

Glavni protagonist zgodbe je zlata kitara, ki fanta Benjamina iz dolgočasne vsakdanjosti odpelje v vznemirljive svetove in se usodno poigra z njegovim življenjem.

Natalija Šimunović: Elegija
21,90 €

Elegija je družinska drama, literarni popis družine Rajher, zdi se da zelo uspešne in tudi bogate, s tradicijo zelo uspešnih glasbenikov in uglednih meščanov.

Paula McLain: Pariška žena
14,99 €

Čudovita zgodba o ljubezni med dvema nepozabnima človekoma: Ernestom Hemingwayem in njegovo ženo Hadley.

Pierre J. Meljak: Kar noč dopušča
24,90 €

Zbirka kratkih zgodb ‚Kar noč dopušča‘ nas posrka v vrtinec najrazličnejših zapletov, v življenja ljudi, ki se pogosto znajdejo na razpotjih, med resničnim in namišljenim svetom, med preteklostjo in prihodnostjo, med nevidnostjo in predrznostjo.

Rachel Cusk: Obris
15 €

Obris je prvi del kultne trilogije Rachel Cusk, ki se je leta 2018 zaključila z romanom Kudos. Gre za eno najbolj opevanih literarnih del zadnjih let, s katerim se je Rachel Cusk prebila med sodobne klasike ter premaknila naše razumevanje literarne naracije.

Rok Vilčnik: Drame
24,90 €

Tarzan, Ljudski demokratični cirkus Sakešvili, Naše gledališče Knjiga prinaša 3 odlične drame.

Sjoerd Kuyper: Nožič
25,99 €

Nožič je ganljiva pripoved o globokem prijateljstvu in o negotovostih otroka, ki se s svojimi težavami ne more zateči po pomoč k odraslim.

Susanna Beard: Usodni spomin
29,90 €

Po brutalnem napadu, v katerem njena najboljša prijateljica umre, sama pa je hudo poškodovana, se Lisa Fulbrook zateče na podeželje, da bi si opomogla.

Vitomil Zupan: Obraz sežganega
34 €

Izbor iz literarnih del Obraz sežganega Vitomila Zupana je knjiga, ki bo v prerezu izjemnih dogodkov Zupanovih avtobiografskih literarnih del rekonstruirala tok avtorjevega življenja.

Zmago Šmitek: Šelest divjine
34 €

Zeleno dno našega kozmosa Obsežna knjiga eruditskega znanstvenika Zmaga Šmitka dopolnjuje njegovo zapuščino, ki se je vzporedno z vmesnimi objavami drugih knjig iz opusa njegovih raziskav medila v razponu več desetletij.

Tone Frelih: Skesanec
17 €

Politična kriminalka po slovensko Izmišljena kriminalka, ki vas bo popeljala znanih krajih in dogodkih, ki odslikavajo slovensko pokvarjeno polpreteklost.