Gorazd Gorišek: Slovenska planinska pot, 1 del

Znamka: Naša številka: 1313061

Gorazd Gorišek: Slovenska planinska pot, 1 del

Vodnik po Slovenski planinski poti je natančen in zanesljiv vir podatkov, potrebnih za gorniške podvige vseh, ki boste želeli v celoti spoznati to pot. Celoten opis

15.4

16,90 € Vključno z DDV
15,40 €

Naša številka: 1313061

Predstavitev

Opis artikla

Gorazd Gorišek: Slovenska planinska pot, 1 del

Slovenska planinska pot je najbolj priljubljena vezna pot v Sloveniji, pa tudi najstarejša v Evropi in na svetu. Nastala je na pobudo Ivana Šumljaka, idejnega in operativnega snovalca, ki jo je sprva imenoval magistrala, a je že ob odprtju leta 1953 dobila ime Slovenska planinska transverzala, ki se je nato leta 1991 preimenovala v Slovensko planinsko pot.

Kar nekaj vodnikov z opisi te poti je že izšlo, a v pričujoči obliki še ne. Opis poti je namreč razdeljen na odseke oziroma etape na način, ki je novost na našem tržišču. Pohodniki lahko sledijo etapi za etapo po celotni poti ali pa etape poljubno izbirajo, razdelijo ali spojijo glede na želje, čas in vremenske razmere. Celotna pot je smiselno razdeljena na tri dele, prav tako tudi vodnik, saj je tako bolj pregleden.

V prvem nas Gorazd Gorišek vodi iz Maribora čez Pohorje, Uršljo goro in večino Kamniško-Savinjskih Alp. Nato na Begunjščici preskoči na Karavanke ter nas ob severni meji v Mojstrani prepusti avtorici drugega dela. Avtor je priznani pisec gorniške literature, z bogatimi izkušnjami v gorah, ki ima za seboj že izjemno literarno in gorniško kilometrino.

Vodnik ima najprej uvodni del, kjer so zapisane nekatere splošne informacije o poti, etapah, izhodiščih, opremi in varnosti na poti, podani so tudi seznami priporočljivih zemljevidov in druga literatura, v kateri je SPP opisana. Sledijo opisi posameznih etap. Etape so prilagojene potrebam in željam uporabnikov. Kratkemu uvodnemu opisu sledita slika profila poti in zemljevid, ob strani so podatki o dolžini poti in višinah ter časi hoje. Ob robu so izpostavljeni tudi možni vzponi na vrhove, zanimivosti ob poti in sestopi v dolino oziroma do urbanega okolja.

Lastnosti knjige:

  • Jezik: slovenski
  • Založnik: Planinska zveza Slovenije
  • Vezava: integralna
  • Število strani: 100
  • Dimenzije: 13×21×1cm

Tehnične podrobnosti

Parametri artikla %1% %2%

Zvrst potopis
Založnik Avrora As
Vezanje integrirano
Leto izdaje 2018
ISBN 9789616870320
Število strani 100