Postelje in blazine za kampiranje

Udobno, prijetno in kakovostno spanje na kampiranju si lahko zagotovite s primerno izbiro postelje ali blazin, ki so posebej zasnovane v ta namen. Izbirate lahko med opremo različne velikosti in debelin. Na voljo so napihljive postelje, kamp ležalniki in podobno.

Prikaži več

Ustrezna izbira

Napihljive postelje za preživljanje prostega časa v naravi so priročne in udobne, ker zavzemajo zelo malo prostora v avtu. Novejše modele takšnih postelj lahko hitro napihnete z integrirano električno črpalko. Za kampiranje je zelo dobrodošla tudi spalna vreča, rjuha in manjši vzglavnik, ki pride prav tudi kot odličen naslon za glavo med vožnjo.

Spalna vreča v obliki mumije je najboljša izbira, če vas nasploh rado zebe. Takšne spalne vreče so namreč izjemno tople, ker si čez glavo poveznete kapuco, kar vam bo zagotovo prihranilo želeno toploto v hladnejših nočeh.

Dvojne spalne vreče za kampiranje so izvrstna izbira za pare. V tem primeru morate biti previdni, da si izberete levo in desno inačico, ki se spojita z zadrgo. Seveda lahko takšno opremo uporabljate tudi povsem samostojno.

Pri nakupu spalne vreče vedno preverite tudi, za katero vrsto temperaturnega območja je bila izdelana.

Karakteristike dobre podloge

Podloge za preživljanje časa v naravi omogočajo, da je vaše dopustovanje še bistveno prijetnejše. Izdelane morajo biti iz kakovostnega in vzdržljivega materiala, ki je dobro odporen tudi proti predrtju.

Izberite takšno podlogo, ki se lahko zloži na zelo majhno velikost, da jo boste lahko s seboj vzeli kamor koli. Prilegati se mora obliki vašega telesa, da se boste zjutraj prebudili dovolj naspani in polni energije. Podloga za kampiranje je primerna tudi za uporabo na plaži ali kot dodatno ležišče za obiske.

Ena od najboljših izbir je zagotovo podloga, ki je izdelana iz kakovostne PE-pene. Ta namreč odlično poskrbi, da je spanje na trdi podlagi udobnejše. V kombinaciji s spalno vrečo vam ponuja izvrstno izolacijo pred mrazom.

Vrste ležišč

Na voljo so torej:

  • napihljive blazine,
  • napihljive blazine za vrat ali za vzglavnik,
  • samonapihljive blazine.

Napihljive blazine za kampiranje so najrazličnejših velikosti in barv. Na voljo so enojna in dvojna ležišča. Nekatera so posebej zasnovana za otroke. V tem primeru je nepogrešljiv dodatek tudi zračna tlačilka, s katero boste blazino najhitreje in najlažje napihnili.

Napihljive blazine za vrat ali vzglavnik so dobrodošla izbira predvsem na daljših potovanjih. Omogočajo lažje spanje v avtu, na letalu, vlaku ali avtobusu Napihnjene so v hipu. Ko jih zložite, pa zavzamejo le malo prostora.

Samonapihljiva blazina pa vam bo najbolj prav prišla tedaj, kadar pri roki ne boste imeli zračne tlačilke.

Nasveti za izbiro spalne vreče

Pri izbiri spalne vreče za kampiranje bodite pozorni predvsem na svojo telesno višino. Nasploh je izbira le-te še najbolj odvisna od vrste poti, kamor se odpravljate, in seveda od oblike prenočišča. Vprašajte se, ali boste spalno vrečo večino časa potrebovali za spanje v šotoru, na morju, na zabavah ali na višji nadmorski višini.

Pomembno je preveriti tudi temperaturno vrednost spalne vreče. Temperaturi je vedno prilagojena njena oblika. Spalne vreče v obliki mumije so bolj tesne in posledično toplejše. Ne pozabite preveriti, kako težka je vreča za spanje in na kakšen način jo boste vzdrževali oziroma čistili. Tudi to naj bo pomemben dejavnik vašega nakupa.

Določi parametre
ACRAsport blazina, samonapihljiva, 195 x 60 x 7 cm ACRAsport blazina, samonapihljiva, 195 x 60 x 7 cm
ACRAsport blazina, samonapihljiva, 195 x 60 x 7 cm

Samonapihljivo ležišče z dimenzijami 195 × 60 × 7 cm. S tem ležiščem boste imeli popoln spanec, saj omogoča spanje na trdih ali neravnih tleh. Nizka teža. Nosilnost do 120 kg.

na voljo predvidoma: JUTRI

Partner: Mimovrste
Coleman napihljiva vzmetnica Comfort Bed Double ACRAsport blazina, samonapihljiva, 195 x 60 x 7 cm
Coleman napihljiva vzmetnica Comfort Bed Double

Napihljiva vzmetnica Coleman Comfort postelja Double s praktično zasnovano semiš površino je idealen za kamping turizem in služi tudi kot dodatno ležišče v domu. Zrakotesni sistem poskrbi za testo ventila, tako da vzmetnice med spanjem ne zmanjka.

na voljo predvidoma: JUTRI

Partner: Mimovrste
Mimovrste cena
Intex Camping napihljiva vzmetnica ACRAsport blazina, samonapihljiva, 195 x 60 x 7 cm
Intex Camping napihljiva vzmetnica

Visokokakovostna napihljiva blazina ima dimenzije 127 × 193 × 24 cm. INTEX Camping ima zgornji del je pokrit z mehkim materialom za popolno udobje. Njegove prednosti so zagotovo te, da je blazino mogoče enostavno napihniti in pospraviti/sprazniti. Idealen je za uporabo na prostem.

na voljo predvidoma: JUTRI

Partner: Mimovrste
Mimovrste cena
Intex Dura Beam Standard napihljiva postelja Intex Dura Beam Standard napihljiva postelja
Intex Dura Beam Standard napihljiva postelja

Napihljiva vzmetnica z nosilnostjo do 272 kg je primerna za uporabo v notranjih in zunanjih prostorih in je odlična za dodatno ležišče.

na voljo predvidoma: JUTRI

Partner: Mimovrste
Odlična cena
Intex Dura-Beam Queen napihljiva postelja Intex Dura Beam Standard napihljiva postelja
Intex Dura-Beam Queen napihljiva postelja

Napihljiva postelja je idealna za obiske ali kampiranje. Ima vgrajeno električno črpalko, ki omogoča hitro in enostavno napihovanje.

na voljo predvidoma: JUTRI

Partner: Mimovrste
Odlična cena
Intex Dura-Beam Twin napihljiva postelja Intex Dura Beam Standard napihljiva postelja
Intex Dura-Beam Twin napihljiva postelja

Napihljiva postelja Dura-Beam Twin je idealna za obiske ali kampiranje. Ima vgrajeno električno črpalko, ki omogoča hitro in enostavno napihovanje.

na voljo predvidoma: JUTRI

Partner: Mimovrste
Mimovrste cena
Intex Jr. Twin Dura-Beam Series Classic Downy napihljiva postelja, 191 x 76 x 25 cm Intex Jr. Twin Dura-Beam Series Classic Downy napihljiva postelja, 191 x 76 x 25 cm
Intex Jr. Twin Dura-Beam Series Classic Downy napihljiva postelja, 191 x 76 x 25 cm

Zračna vzmetnica z 2 v 1 ventilom za enostavno napihovanje in izpuh zraka. Sestavljena je iz poliestrskih vlaken Fibre-Tech. Valovna konstrukcija žarkov za boljšo podporo. Dolžina 191 cm. Širina 76 cm. Debelina 25 cm. Obremenitev 136 kg. Vodotesna funkcija. Zanjo je značilno enostavno vzdrževanje.

na voljo predvidoma: JUTRI

Partner: Mimovrste
Mimovrste cena
Intex Dura-Beam Comfort-Plush Elevated enojna napihljiva postelja, svetlo siva Intex Jr. Twin Dura-Beam Series Classic Downy napihljiva postelja, 191 x 76 x 25 cm
Intex Dura-Beam Comfort-Plush Elevated enojna napihljiva postelja, svetlo siva

Priskrbite si miren spanec in prijetno izolacijo od hladnih tal z Intex napihljivo posteljo Dura-Beam Comfort-Plush.

na voljo predvidoma: JUTRI

Partner: Mimovrste
Mormark Nepremočljiva podloga za plažo in piknik 200x210 cm | SANDMAT Mormark Nepremočljiva podloga za plažo in piknik 200x210 cm | SANDMAT
Mormark Nepremočljiva podloga za plažo in piknik 200x210 cm | SANDMAT

LAHKA IN LAHKA ZA PRENOŠANJE Podloga je na voljo v dimenzijah 200 × 210 centimetrov in zagotavlja dovolj prostora za uživanje majhne družine ali skupine prijateljev. Velikost podloge je popolna za poležavanje na plaži in zaslužen oddih z najdražjimi.

na voljo predvidoma: 27.9. - 28.9.

Partner: Mormark
ACRAsport samonapihljiva avtomobilska vzmetnica za 2 osebi 2,5 cm L35 Mormark Nepremočljiva podloga za plažo in piknik 200x210 cm | SANDMAT
ACRAsport samonapihljiva avtomobilska vzmetnica za 2 osebi 2,5 cm L35

Samonapihljivo ležišče za 2 osebi – samo sprostite ventil in ležišče se napihne v približno 5 minutah.

na voljo predvidoma: 2.10. - 3.10.

Partner: ACRA s.r.o.
Intex Standard Full napihljiva postelja Mormark Nepremočljiva podloga za plažo in piknik 200x210 cm | SANDMAT
Intex Standard Full napihljiva postelja

Visokokakovostna napihljiva blazina ima dimenzije 137 × 191 × 25 cm. INTEX Standard Full ima zgornji del je pokrit z mehkim materialom za popolno udobje. Prav tako vključuje tudi dvignjen vzglavnik. Postelja se zlahka napihne in povsem preprosto izprazni.

na voljo predvidoma: JUTRI

Partner: Mimovrste