Le kdo od otrok si ne bi želel imeti svojo lastno hiško? Imeti prostor, kamor se lahko skrijejo, kjer se lahko igrajo ali se kujajo. Hiška bo zagotovo izpolnila otrokove sanje, vi pa boste pridobili dodaten prostor za shranjevanje vseprisotnih igrač.

Prikaži več

Izbirate lahko med majhnimi preprostimi plastičnimi hišicami in dovršenimi majhnimi lesenimi vilami.

Kako izbirati otroško hiško?

Kaj morate preveriti pred nakupom otroške hiške:

 • Kam boste hiško postavili?
 • Koliko otrok jo bo uporabljalo?
 • Ali bo dolgoročno stala na istem mestu ali jo nameravate premikati?
 • Želite hiško povezati z drugo opremo?

Na kaj se osredotočiti pri nakupu hiške za otroke:

 • Material
 • Dimenzije in postavitev
 • Vrsta izvedbe
 • Razmerje kakovost/cena
NAMIG

Ali veste, da v spletni trgovini mimovrste lahko kupite tudi na primer peskovnik za vaš vrt? Vaši otroci bodo tako dobili svoje lastno igrišče, kjer bodo lahko porabili vso svojo energijo.

Material – les ali plastika?

Otroške hiške so izdelane pretežno iz plastike ali iz lesa.

Plastična igralna hiška

Priljubljene in finančno dostopne plastične igralne hiške za otroke so na voljo v različnih izvedbah in velikostih. Pogosto so primerne za manjše in notranje prostore.

Prednosti in slabosti plastične otroške hiške

+ širok izbor različnih izvedb - manjša mehanska odpornost
+ dostopna cena - plastika je nagnjena k temu, da zbledi
+ manjša masa, preprosto rokovanje
+ dobra za shranjevanje

Lesena igralna hiška

Estetsko in tehnično odlično izdelane lesene hiške so primerne predvsem za na vrt ali na kraje, kjer hiške boste želeli pogosto premikati (imajo višjo maso). Po izgledu spominjajo na pravo hišo.

Prednosti in slabosti lesene otroške hiške

+ trpežnost in stabilna izvedba - običajno višja cena
+estetski naraven izgled - les je treba redno vzdrževati
+ pogosto dostopne v večjih dimenzijah kot pri plastiki - višja masa, kompleksnejše rokovanje
+ lahko spreminjamo barvo
OPOZORILO

Lesene hiške za otroke so iz varnostnih razlogov primerne zlasti za otroke starejše od 3 let.

Postavitev in dimenzije igralne hiške

Postavitev hiške za otroke:

 • V stanovanju – za otroško sobo so primerne zlasti plastične hiške manjših dimenzij zaradi pogostega rokovanja (na primer pri čiščenju itd.)
 • Na vrtu – prav vam bodo prišle predvsem lesene hiške, ki so odporne na vremenske vplive in jih ni treba pogosto premikati, saj na vrtu dobijo svoje stalno mesto, če pa jih vendar želite premikati, izberete lahko plastično hiško robustnejše konstrukcije

Velikost hiške prilagodite svojim potrebam in številu otrok. Na tržišču boste našli tako majhne hiške s tlorisom 1 × 1 m, kot tudi večje hiške vse do velikosti 3 × 3 m.

NAMIG

Najboljše bo, če bo prostor okrog hiške prazen. Otrok bo tako imel občutek večje zasebnosti, kasneje pa lahko okolico hiške obogatite s tobogani, plezali in drugimi dodatki.

Osnovne vrste hišk za otroke

 • Osnovne plastične hiške – gre za preproste plastične hiške brez notranje opreme, običajno nimajo poda, na trgu so na voljo v številnih kombinacijah oblik in barv, primerne tudi za stanovanje.
 • Opremljene plastične hiške – bolj dovršena oblika plastične hiške, pogosto vključuje notranjo opremo, dodelana polkna in vrata, notranji pod ali preddverje, na voljo v številnih različicah, primerne tudi za stanovanje.
 • Osnovne lesene hiške – preprosto in namensko izdelane lesene hiške brez dodatkov in notranje opreme, običajno brez poda, primerne tudi za stanovanje.
 • Opremljene lesene hiške za na vrt – dovršene in stabilne lesene hiške z notranjo opremo in podom ter dovršenimi detajli, pogosto sodi zraven tudi preddverje, primerne zlasti za na vrt.
 • Dvignjene otroške hiške s toboganom – lesene in plastične hiške na nogah, del njih je tudi tobogan, primerne zlasti za na vrt.

Cena otroške hiške

Na ceno hiške za otroke v osnovi vplivajo dimenzije, kakovost izvedbe, oprema in uporabljen material.

 • Od 60 do 120 EUR se giblje cena osnovnega modela večinoma plastične hiške manjših dimenzij, ki je primerna za stanovanje in vrt.
 • Od 120 do 300 EUR se giblje cena kakovostne plastične hiške višje estetske kakovosti ali cena osnovnega modela lesene hiške.
 • Nad 300 EUR se giblje cena kakovostno izdelane lesene igralne hiške, pogosto tudi s predhišjem in opremo, večja kot je hiška velika in bolj kot so dovršeni posamezni detajli, sorazmerno višja je tudi cena.
Določi parametre
Dohany Dohany vrtna hiša Smoby Neo Friends House hiša, razširljiva
Dohany Dohany vrtna hiša

Vesela plastična vrtna hiška je idealen dodatek za vaš vrt. Vrtno hiško enostavno sestavite iz plastičnih sten, hkrati pa je zelo odporna na vse vremenske vplive.

na voljo predvidoma: DANES

Partner: Mimovrste
Dohany vrtna hišica Smoby Neo Friends House hiša, razširljiva
Dohany vrtna hišica

Plastična vrtna hišica za otroke je zelo preprosta za sestavljanje in je odporna proti vsem vremenskim razmeram.

na voljo predvidoma: TAKOJ

Partner: Mimovrste
Smoby Neo Friends House hiša, razširljiva Smoby Neo Friends House hiša, razširljiva
Smoby Neo Friends House hiša, razširljiva

Prostorna vrtna hiška je izdelana iz kakovostne plastike in bo razveselila vsakega otroka. Med njeno opremo sodijo funkcionalen zvonec in snemljiva piknik miza s klopmi. Poleg tega lahko hiši dodate mnogo dodatkov in ustvarite tudi idealno mesto za vsakega otroka.

na voljo predvidoma: DANES

Partner: Mimovrste
Smoby hiša s toboganom Smoby Neo Friends House hiša s kuhinjo, razširljiva
Smoby hiša s toboganom

Dvonadstropna vrtna hiša s stopnicami in toboganom v beli, rdeči in zeleni barvi. Ima trdne stene, vrata, ki se odpirajo in in drsna polkna. Zaščitena je z UV zaščito, ki zagotavlja stabilnost barv.

na voljo predvidoma: DANES

Partner: Mimovrste
Dohany My First Play House, otroška vrtna hiša Smoby Neo Friends House hiša s kuhinjo, razširljiva
Dohany My First Play House, otroška vrtna hiša

Otroška plastična hiša v modro rdeči barvi. Hiša ima stene in streho v različni barvi. Ima odpirajoča se okna in vrata. Hiša je primerna tako za notranjo, kot tudi za zunanjo uporabo.

na voljo predvidoma: TAKOJ

Partner: Mimovrste
Smoby Neo Friends House hiša s kuhinjo, razširljiva Smoby Neo Friends House hiša s kuhinjo, razširljiva
Smoby Neo Friends House hiša s kuhinjo, razširljiva

Prostorna hiška na vrtu je izdelana iz kakovostne plastike in bo razveselila vsakega otroka. Med njeno opremo sodi funkcionalen zvonec, snemljiva piknik miza s klopmi in letna kuhinja z dodatki. Poleg tega lahko hiši dodate mnogo dodatkov in ustvarite tudi idealno mesto za vsakega otroka.

na voljo predvidoma: TAKOJ

Partner: Mimovrste
Greatstore Igralo z gugalnicami in lestvijo impregnirana borovina Greatstore Igralo z gugalnicami in lestvijo impregnirana borovina
Greatstore Igralo z gugalnicami in lestvijo impregnirana borovina

S tem kakovostnim igralom lahko svoje dvorišče spremenite v fascinantno igrišče za svoje malčke! Močan okvir je izdelan iz impregnirane borovine, zato je stabilen in odporen na trohnenje. Te gugalnice so na okvir pritrjene s kovinskimi kavlji, barviti ročaji pa zagotavljajo dodatno varnost. Starši s

na voljo predvidoma: 28.09 - 29.09

Partner: Greatstore
Smoby My Neo House hiška, razširljiva Greatstore Igralo z gugalnicami in lestvijo impregnirana borovina
Smoby My Neo House hiška, razširljiva

Moderna vrtna hišica iz kakovostne plastike z elegantnim videzom lesa in kamna bo osrečila vsakega otroka. Ima okna z odprtimi polkni in odprtimi polovičnimi vhodnimi vrati. Hiša je združljiva z vso dodatno opremo, znamke Smoby, razen s kaminom. Zaradi višine 135 cm je primeren tudi za starejše otroke.

na voljo predvidoma: DANES

Partner: Mimovrste
shumee Igralo z gugalnicami in lestvijo impregnirana borovina Greatstore Igralo z gugalnicami in lestvijo impregnirana borovina
shumee Igralo z gugalnicami in lestvijo impregnirana borovina

S tem kakovostnim igralom lahko svoje dvorišče spremenite v fascinantno igrišče za svoje malčke! Močan okvir je izdelan iz impregnirane borovine, zato je stabilen in odporen na trohnenje. Te gugalnice so na okvir pritrjene s kovinskimi kavlji, barviti ročaji pa zagotavljajo dodatno varnost. Starši s

na voljo predvidoma: 28.09 - 29.09

Partner: Shumee
shumee Zložljiva otroška hišica z delujočimi vrati in okni shumee Zložljiva otroška hišica z delujočimi vrati in okni
shumee Zložljiva otroška hišica z delujočimi vrati in okni

Z našo prenosno in zložljivo otroško hišico lahko svojim otrokom podarite varen prostor za igranje in raziskovanje. Vaši malčki bodo tako lahko uživali v domišljijski igri. Ta otroška hišica se neverjetno hitro postavi in razstavi v le nekaj minutah. Podeželska hišica v živahnih barvah ima streho iz

na voljo predvidoma: 28.09 - 29.09

Partner: Shumee
Caretero Vrtna hiška za otroke 456 zelena shumee Zložljiva otroška hišica z delujočimi vrati in okni
Caretero Vrtna hiška za otroke 456 zelena

Vrtna hiška za otroke 456 zelena

V vročih dneh je med igro na vrtu dobro najti vsaj malo sence. Baze, skrivališča so raj za naše malčke. On in njegovi prijatelji lahko tam skrijejo svoje zaklade. 

na voljo predvidoma: 02.10 - 04.10

Greatstore Otroška igralna hišica iz lesa jelke zelena shumee Zložljiva otroška hišica z delujočimi vrati in okni
Greatstore Otroška igralna hišica iz lesa jelke zelena

Naša lesena igralna hišica bo vašim malčkom prinesla veliko zabave. Vaši otroci bodo zagotovo uživali v naši igralni hišici! Naše leseno igralo je sanjski prostor za vaše malčke, ne glede na to ali ga boste postavili na vrt ali v hišo. Zahvaljujoč oknom in vratom ter prostorni notranjosti z višino 1

na voljo predvidoma: 28.09 - 29.09

Partner: Greatstore

Otroške hiške

Ali ste že ugotovili, kako bi morala izgledati hiška za vaše otroke? V spletni trgovini mimovrste lahko izbirate med bogato ponudbo lesenih in plastičnih hišk vseh velikosti in barv! Pri nas boste našli igralne hiške kakovostnih blagovnih znamk, kot so Smoby, Little Tikes, Mochtoys, Marian Plast, Keter, Dolu in veliko drugih

Ne pozabite pregledati tudi našo ponudbo toboganov in plezal, ki jih lahko dodate vaši otroški hiški!