Boditein nakupujte z BREZPLAČNO dostavo SEDAJ TUDI NA DOM!
0
na mesec

Michael Laitman: Razkrita kabala

Michael Laitman: Razkrita kabala

Številka: 628662
Vodič za mirnejše življenje Razkrita kabala pripoveduje resnično zgodbo o kabali: kako je nastala, kako se je razvijala in kako danes služi kot vodnik nam vsem, nam pomaga mirno živeti in napredovati v današnjem nevarnem svetu. Knjiga je prišla med nas prav v času, ko se vse več ljudi obrača vase in si postavlja vprašanje: »Kdo sem v bistvu jaz? Ali ima življenje kaka pravila ali pa je vse le igra usode? …« Celoten opis
15,32 €
Dostava Mimovrste
Zagotovite si brezplačno dostavo s

Razprodano

Številka: 628662

Predstavitev

Ravno tako nas knjiga vodi na osebno potovanje odkrivanja odgovora na vprašanja o življenju in našem mestu v vesolju! Avtor pripoveduje zgodbo o kabali na jasen in enostaven način, ker želi, da bralci uživate ob branju tako, kot je sam užival ob pisanju.

Avtentična kabala je zelo kompleksna modrost in je stara več kot 5000 let. Svoje skrivnosti čuva v knjigi Zohar, ki je bila skrita vse do današnjih dni. V njej je „dekodriana“ Stara zaveza, ki po kabalističnem učenju ni samo knjiga z zanimivimi zgodbami. Vsaka zgodba je „koda“ in njeno pravo bistvo se nahaja globoko v vsakem hebrejskem znaku in njegovi kombinaciji.

Kabala trdi, da ne obstajajo slučajnosti ter da ima smisel vse, kar se je in kar se bo še zgodilo. Za vse obstajajo zakoni, vzroki in posledice. Kabala nam govori, da je Narava (sinonim za Stvarnika) celovita, edinstvena in altruistična. Za nas ni dovolj, da bi samo poznali in razumeli njene zakone, temveč moramo ta nivo obstoja vgraditi znotraj sebe, če želimo doseči pravo bistvo svojega obstoja in neskočno zadovoljstvo.

„To knjigo sem se odločil napisati, da bi predstavil kabalo kot izvor žive modrosti, ki je svojo vrednost dokazala v več tisoč letih. Pravzaprav je kabala kot duhovni in praktični vodič skozi življenje danes pomembnejša kot kdajkoli prej. … Če „razkrita kabala“ vnese mir in užitek v vaše življenje in vam omogoči, da na hitro pogledate v neskončnost, bo moja nagrada popolna." (Michael Laitman)

„Razkrita kabala je nekakšen odgovor na moderne »new age« kabaliste, ki se zadnje čase pojavljajo predvsem v Hollywoodu. Laitman v knjigi bralca popelje na sam začetek kabale, ki obstaja že tisoče let. Razkrije njen razvoj in bistvene značilnosti ter predstavi tudi nekaj osnov te modrosti, ki so v pomoč pri njenem nadaljnjem preučevanju. Ena bistvenih napak, ki jo po Laitmanovem mnenju dela večina ljudi, je vztrajanje v egoizmu. Avtor poudarja, da je rešitev mnogih današnjih problemov ravno v altruističnem združevanju, saj smo ljudje med sabo povezani že od nekdaj. Z Razkrito kabalo se nam tako razkrije nekoliko drugačen, a precej prepričljiv in razmisleka vreden, pogled na svet.“ (Jure Preglau, iz Recenzije Bukla)

„Avtor ni samo moj ljubi osebni prijatelj, ampak je po mojem mnenju tudi največji živeči kabalist, resnični predstavnik modrosti, ki je bila skrita več kot dva tisoč let.“ (Dr. sc. Ervin Laszlo)

  • podnaslov Vodič za mirnejše življenje
  • originalni naziv Kabbalah revealed
  • ISBN 9789619309315
  • prevajalec Vasja Knapič
  • založba NTD
  • leto izdaje 2012
  • dimenzije 13 × 21 cm
  • strani 159
  • vezava mehka
  • jezik slovenščina