Eduard Klain in sodelavci: O psihoanalizi povsem odkrito (zbornik)

Eduard Klain in sodelavci: O psihoanalizi povsem odkrito (zbornik)

Številka: 1424047
Knjiga vsebuje prispevke psihoanalitikov, članov Hrvaškega psihoanalitičnega društva. Celoten opis
22 €
Vključno z DDV
20,48 €
Dostava Mimovrste

Pri dobavitelju

30.9. predviden osebni prevzem
Prevzemna mesta
 
4.10. predvidena dostava na dom
 

Številka: 1424047

Predstavitev

Eduard Klain in sodelavci: O psihoanalizi povsem odkrito

Knjiga vsebuje prispevke psihoanalitikov, članov Hrvaškega psihoanalitičnega društva. Vsako besedilo odkrito in jasno obdeluje določeno temo, da bi tako bralca uvedlo v kompleksna področja, s katerimi se ukvarja psihoanaliza. Avtorji uporabijo primere iz lastnih kliničnih izkušenj, da bi pripomogli k razumevanju tem, ki so večkrat težko razumljive.

Prevod hrvaške knjige „O psihoanalizi povsem odkrito“ prinaša v slovenski prostor svež veter psihoanalize. Hrvaški in slovenski avtorji besedil so aktivni psihoanalitiki, ki so seznanjeni tako s temeljnimi kot sodobnimi tokovi psihoanalize. Med seboj so si zelo različni, kar knjigo bogati, saj prikaže psihoanalizo z različnih zornih kotov.

Knjigo sestavlja deset besedil, ki predstavijo psihoanalitično teorijo in prakso pa tudi psihoanalizo kot teoretično orodje, s katerim lahko pojasnimo, kritiziramo ali razumemo današnjo družbo in kulturo. Knjiga je namenjena tako strokovni kot laični publiki, saj psihoanalitične pojme in razmišljanja podaja v razumljivem jeziku, vseskozi pa ponuja tudi primere s terapevtskih seans. Bralec in bralka se bosta v knjigi lahko podučila, razmišljala o sebi in presojala današnjo družbo.

Knjigo so prevedli strokovnjaki s psihoanalitičnega področja. Pri prevajanju so imeli namen negovati in utrditi slovensko izrazoslovje s tega področja. V tem smislu je knjiga dragocena tudi za strokovno javnost, saj postavlja terminološke standarde. Knjiga „O psihoanalizi povsem odkrito“ je edinstvena v Sloveniji zaradi svoje širine, razumljivosti in izzivalnosti.

Recenzija Bukla: Zbornik Hrvaškega psihoanalitičnega društva, ki je sedaj preveden tudi v slovenščino, prinaša prispevke psiho analitkov, ki želijo na čim bolj dostopen, hkrati pa strokoven način profesionalne pa tudi običajne bralce seznaniti s temeljnimi področji psihoanalize. Tu so prispevki o vzpostavljanju odnosa med psihoanalitikom in pacienti, članek o psihoterapevtskem postopku ali kaj se dogaja v sobi in na kavču psihoanalitika, razlogi, zakaj se ljudje z zadržkom odločajo za obisk psihoterapevtov, pregledni članki o nezavednem, Ojdipovem kompleksu itn., skupaj z opredelitvami vloge očetov v sodobni družbi in širšim pogledom psihoanalize na sodobno družbo. Zbornik je še posebej dobrodošel, ker je nastal v okviru Slovenskega društva za psihoanalizo in psihoterapijo in Zavoda za psihoterapijo Ljubljana, saj nam marsikje ponuja tudi ustrezno terminologijo, ki na tem področju še ni povsem enovita.

Samo Rugelj, Bukla 120–121

Lastnosti knjige

  • Original naslov: O psihoanalizi sasvim otvoreno
  • Jezik: slovenski
  • Prevajalec: Pavel Koltaj
  • Predgovor k slovenski izdaji: Pavel Fonda
  • Založnik: Zavod za psihoanalizo
  • Zvrst: osebna rast in duhovnost
  • Vezava: mehka
  • Število strani: 101
  • Dimenzije: 17 × 24 cm