Montessori Globus – barvni kontinenti
26,29 €

Zadnji kos!

Globus s podstavkom, ki omogoča boljše razumevanje lokacije kontinentov glede na vodna telesa. Posamezne celine so barvno kodirane, kar otroku omogoča, da bolje pozna lokacijo in velikost celine.

Montessori Svet - zemljevid z zastavami
51,44 €

Zadnji kos!

Ta zemljevid predstavlja največje države na svetu, ki so označene z barvnimi oznakami, da bo otrok bolje usmerjen. Vsaka država ima nacionalno zastavo, ki je najprej postavljena na stojalo.

Montessori Majhen števec
23,68 €

Števec otrokom pomaga pri doseganju rezultatov pri dodajanju ali odštevanju v enotah do tisoč. Števec je sestavljen iz štirih vrstic, enot za štetje na zgornji vrsti, drugega števila deset, v tretjem stolpcu so stotine, spodnja pa štetje tisočinke.

Montessori ura z gibljivimi kazalci
66,99 €

Ta lesena ura ima 1 do 24 urnih žetonov, ki otroku pomagajo razumeti zamisel o 24-urnem času. Vse znake lahko postavite na uro, da predstavljajo jutranje (1–12) ali popoldne (13–24).

Montessori Geometrijska telesa s podstavki
62 €

Ta lesena škatla vsebuje deset osnovnih geometrijskih teles v modri barvi in njihove podstavke. Vključene so kroglice, elipsoid, jajčasta oblika, kocka, kvadra, trikotna prizma, trikotna in tetraedrska piramida, stožec in valj. Zahvaljujoč osnovnim ploščam lahko otrok posameznim telesom dodeli njihove preseke.

Montessori Trinomična kocka
40,48 €

Ta barvna kocka v leseni škatli je predvsem zabavna igra za otroka, ki uporablja kocke za pritrditev na izvirnik na škatli in tako sestavi celotno kocko. Stene posameznih kosov so vedno edinstveno barvno kodirane, zato otrok vedno sledi barvi sosednje stene.

Montessori Barvne plošče 2 - razširjen nabor
21,94 €

Lesena škatla s pokrovom vsebuje 22 barvnih plošč, razvrščenih po parih. Torej v škatli lahko skupno najdete 11 parov; rdeča, bela, črna, modra, zelena, rumena, oranžna, roza, siva, rjava in bledo modra.

Montessori Rimski most
71,78 €

Rimski most je vrsta lesenih naravnih kosov, ki jih je mogoče sestaviti v podnožje, pripravljeno za most. Pomembno načelo je sestaviti obok s pomočjo pravilnih kosov.

Montessori Številke in pike - sestavljanka
22,02 €

Set vsebuje leseno škatlo z 10 pari ugank, ki omogočajo boljše razumevanje številskih serij od 1 – 10. En del sestavljanke iz danega para vedno predstavlja določeno število v številski obliki, drugi del sestavljanke pa je enako število, izraženo s številom pik.

Montessori Igra za roke
21,61 €

Lesena plošča v črni barvi je ustvarjena kot labirint s srebrnimi kroglicami.
Naloga otroka je, da srebrne kroglice pripelje na nasprotni konec ceste tako, da izenači roke.

Montessori številčna tabela
30,85 €

Tabela za vadbe številk od 1 do 100. Set vsebuje eno tabelo z 10 × 10 polji z modrim ozadjem in leseno škatlo s številkami od 1 do 100. Otrok se uči številskih zaporedij od 1 do 100.

Montessori Stojalo z navojem - Varianta A
23,55 €

Stojalo z navojem je izdelan iz masivnega lesa, v katerega je vstavljenih sedem različnih kovinskih vijakov z maticami. Velikost posameznih lukenj v stojalu se spreminja, vendar vedno ustreza navojem posameznega vijaka.

Montessori Škatla s palicami
51,22 €

Komplet vsebuje dve lesni škatli. Vsaka od njih je razdeljena na številke. Prva vsebuje številke od 0 do 4, druga pa 5 – 9. Vključenih je tudi 45 palic. Otrok uporablja štetje palic, da dodeli ustrezno število pravilnemu pladnju.

Montessori 3 botanične sestavljanke s komodo
36,53 €

Lesena komoda za shranjevanje treh botaničnih sestavljank – cvetje, listje in drevo. Otrok se nauči razumeti sestavo teh rastlin in poimenovati njihove dele. Vsak kos lesenih ugank je opremljen z ročajem, ki otroku omogoča lažje ravnanje z njim.

Montessori Barvno senčenje - figurice s ploščami
78,93 €

Komplet barvnih odtenkov je naravna lesena škatla, ki vsebuje odtenke v rdeči, modri, rumeni, vijolični, zeleni, rjavi, rožnati in sivi barvi. Vsaka plošča je razdeljena na štiri odtenke, ki so enaki tistim na slikah.

Montessori stolpci s krogi
16,73 €

Stolpci s krogi so odlično motorično in didaktično orodje. Komplet vsebuje pet rdečih, modrih, zelenih, rumenih in oranžnih stolpcev in pet krogov z enakimi barvami. Ta pomoč razvija senzorično izobraževanje in usklajevanje oči in rok.

Montessori Zvočni valji
43,94 €

Zvočni valji so senzorična pomoč pri razvoju slušnih zaznav. Vsebujejo dva enaka niza, ki se razlikujejo le po barvah na rdečem in modrem nizu. Oba imata šest različnih valjev, ki vsakič, ko se treseta, dajejo drugačen zvok.

Montessori ploščice s številkami
20,59 €

Najbolj naraven način za spoznavanje predmetov pri otrocih je dotik. Zato imajo te številke **hrapavo površino **, ki otrokom pomaga pri učenju, kako izgledajo število in kako se napišejo. Številke so opremljene z leseno škatlo za boljše shranjevanje. S tem orodjem se otroci naučijo osnovne številske serije 1–9.