Lahko izbiramo med nestrdljivimi modelirnimi masami in takšnimi, ki se sušijo na zraku ali se strdijo s pečenjem. Iz plastelina in modelirne mase lahko ustvarite različne oblike in motive, iz FIMO mase lahko oblikujete figurice za na poličko.

Prikaži več

Nestrdljive modelirne mase

Zelo mehak material, ki se ne sprijema na roke. Iz njega lahko oblikujemo poljubne motivein nato maso ponovno shranimo v posodo, kjer se vrne v prvotno obliko.

+ nizka cena - nujno pravilno shranjevanje
+ ponovna uporaba - z večkratno uporabo se v maso primešajo različne nečistoče
+ različni dodatki in pripomočki - sčasoma izgubi prvotno fleksibilnost
+ zelo enostavno oblikovanje
 1. Plastelin

  Plastelin je mehka snov, ki jo lahko uporabljamo večkrat. Ne obarva drugih predmetov in ohranja obliko. Plastelin proizvaja več priznanih proizvajalcev, ki zanjo uporabljajo različna poimenovanja.

  • S plastelinom se otroci naučijo osnovnih tehnik modeliranja
  • Na voljo so tudi svetleče različice.
 2. Pametni plastelin

  Pametni plastelin je posebna vrsta plastelina. Oblika zdrži le kratek čas in čez nekaj časa se začne topiti. V škatlici se vedno vrne v prvotno stanje. Lahko ga raztrgamo ali razdelimo na koščke.

  • Uporablja se za oblikovanje odskočnih kroglic.
  • Velja za priljubljen protistresni pripomoček za odrasle.
  • Snov je magnetna.
  • Lahko spremeni barvo glede na temperaturo.
 3. Kinetični pesek

  Kinetični pesek je posebej izdelan pesek, ki odlično ohranja obliko. Pogosteje kot ga uporabljate, boljše so njegove lastnosti. Kinetični pesek je primeren za uporabo s posebno vodno mizo.

  • Pesek se ne sprijema in ne suši.
  • Ima dolgo življenjsko dobo.
 4. Več informacij:

  Tudi druge igrače in pripomočki razvijajo otrokovo domišljijo in motorične sposobnosti. Na trgu so še druge kreativne in umetniške igrače, ki temeljijo na principu »naredi sam«.

 5. Sluzi

  Sluz za igranje je polimerna masa, ki je neobičajno gladka in nelepljiva. Na različne načine spreminja obliko, se razliva in ponovno združuje.

Modelirne mase z utrjevanjem

Iz mehkega materiala oblikujemo želeni izdelek. Običajno ga nato spečemo v navadni pečici (nekatere mase se strdijo na zraku).

+ izdelava lastnih igrač in predmetov - višja cena
+ izdelek, ki ste ga ustvarili, lahko shranite za vedno - nekateri materiali so manj fleksibilni
+ izdelke praviloma lahko prebarvamo z barvami
+ mase dobro držijo obliko
 1. FIMO masa – idealna za oblikovanje figuric

  Po strditvi je sijoča in gladka. Uporablja se za izdelavo nakita, figuric ter za okrasitev jedilnega pribora in posode. Strdi se v pečici pri približno 110°C.

  • Enostavno jo lahko prebarvamo ali lakiramo.
  • Končne izdelke lahko vrtamo in uporabljamo kot kroglice za nakit.
  • Za otroke je na voljo v kompletih.
 2. Cernit

  V primerjavi s FIMO maso je cernit prožnejši, kakovost končnih izdelkov je enaka. Strdi se s pečenjem.

  • Omogoča enostavnejše oblikovanje za otroke.
  • Barve se ne mešajo druga z drugo.
 3. Modelirna masa za uporabo v šolah

  Klasična modelirna masa v sodobni izvedbi, ki jo pogosto uporabljajo v šolah. Strjevanje poteka s kuhanjem ali pečenjem.

  • Material je mogoče prebarvati.
  • Na voljo v večjem pakiranju.

Pribor za modelirne mase

 • Kompleti modelčkov
 • Kompleti nožev in strgal
 • Valji s potiskom
 • Kalupi
Play-Doh Nepozabno frizerstvo
24x

Play-Doh Nepozabno frizerstvo

22,80 €

Valovi, kodri, mikada in bližnjice. V tem frizerskem salonu Play-Doh boste pričarali vse, kar se vam zdi. Oglejte si lase, ki rastejo v različnih oblikah in stilih. Dodajte model Play-Doh in poskusite zrasti čim daljšo pričesko. Oblikujte strankino frizuro, postrižite in začnite znova!

Dostava Mimovrste
Play-Doh Zvijanje in rezanje
71x

Play-Doh Zvijanje in rezanje

25,62 €

Gojite in strižite nore lase in brado, ustvarjene iz Play-Doh modeliranja. In jih potem obrijte kot v pravi brivnici. Električno gibanje naredi realistične zvoke, aktivirane z dotikom Play-Doh (brez gumbov). Uredite 2 figuri s konicami, loki, brki in drugimi dodatki.

Dostava Mimovrste
Play-Doh Stajica s pujski
49x

Play-Doh Stajica s pujski

16,99 €

Kako deluje ta zabavna stajica s pujski od Play-Doh? Spoznajte mati pujskov Sooey! Ima obliko dvodelne figure, ki s trebuha ustvarja kup luštnih prašičev. Otroci bodo z navdušenjem spremljali igro, ko bodo pritisnili na gumb v vedru, prašički pa bodo nato odskočili.

Dostava Mimovrste
Play-Doh ovčka
36x

Play-Doh ovčka

22 €
19 €
Odlična cena

Naredite čudovit Play-Doh val s to veselo elektronsko ovčko! Zavijte njen rep, da zraste runo, nato pa obrnite glavo in ovce bodo naredile smešen obraz in naredile smešne ovčje zvoke. Ovčke lahko ustvarijo 2 različna vzorca volne. Lahko so ljubke ovce za gojenje Play-Doh volne ali nošenje puloverjev in klobukov, narejenih z dvema rezalnikoma. Odrežite s škarjami in začnite znova!

Dostava Mimovrste
Play-Doh pakiranje 4 lončki, več vrst
175x

Play-Doh pakiranje 4 lončki, več vrst

5,30 €
5,14 €

Komplet štirih lončkov plastelina Play-Doh. Prepustite svoji domišljiji prosto pot in oblikujte, kar vam pride na misel. S Play-Doh ni nič nemogoče! Štiri različne vrste pakiranja, dobavljamo glede na trenutno zalogo. Konkretne variante ni mogoče izbrati!

Dostava Mimovrste
WD-40 Company Ltd. pesek za oblikovanje
12x

WD-40 Company Ltd. pesek za oblikovanje

16,07 €

Set za igro s peskom. Vsebuje 2 × 500 gramov peska, s katerim lahko enostavno modeliraš. Izdelane skulpture odlično držijo obliko (se ne razsipavajo). Pesek je v dveh barvah, z medsebojnim mešanjem dobiš novo barvo.

Dostava Mimovrste
Play-Doh Hydroglix ločene skodelice
4x

Play-Doh Hydroglix ločene skodelice

6,50 €
6,40 €

Gladka je, kaplja in otroke bo navdušila ta najnovejša senzacionalna sluz: neverjetna hidro-sluz kovinskega videza! Je zelo tanka, a hkrati gladka na dotik in se obnaša, kot tekočina v vaših rokah. Ta tekstura ustvarja neverjetne kreacije, nepremagljivo doživetje, njen kovinski sijaj pa je očarljiva izkušnja.

Dostava Mimovrste
Colorino plastelin BL.6/1 57400PTR
1x

Colorino plastelin BL.6/1 57400PTR

3,27 €

Barvni plastelin v različnih barvah, ki se ne izsuši, zato ga lahko uporabljate znova in znova.

Dostava Mimovrste

Modelirne mase

Modelirne mase so lahko nestrdljive (plastelin) ali s strjevanjem (FIMO masa, cernit). Mase s strjevanjem so primerne za ljubitelje umetnosti, plastelini nudijo odlično zabavo zlasti majhnim otrokom.

Nestrdljiva modelirna masa

Med najbolj priljubljene nestrdljive modelirne mase sodi plastelin. Razvija ustvarjalnost in ga je mogoče uporabiti večkrat.

Modelirna masa, ki se strdi s pečenjem

Modelirna masa za pečenje je na voljo v več različicah. Priljubljeni sta FIMO masa in glina za oblikovanje.

Modelirna masa FIMO

Modelirna masa FIMO doseže po strjevanju odlično trdnost in jo lahko barvamo, brusimo in lakiramo. Skupaj s FIMO maso lahko pečete različne predmete.

Modelirna masa za figurice

Za modeliranje figuric je najboljša modelirna masa FIMO. Je čvrstejša in zato omogoča oblikovanje drobnih detajlov. Barve lahko kombiniramo med seboj.