Parni likalniki na zalogi

Parni likalniki sodijo med najbolj priljubljene in najbolj razširjene likalnike na trgu. Pri izbiri je ključnega pomena zlasti vhodna moč, izpust pare, pritisk pare in likalna površina. Praktične so tudi druge funkcije, kot na primer sistem samočiščenja ali odstranjevanja vodnega kamna in funkcija samodejnega izklopa.

Prikaži več

Kakšne so prednosti parnega likalnika v primerjavi z drugimi vrstami?

 • Med likanjem se sprošča para, ki navlaži perilo in olajša likanje.
 • Je lahek, a učinkovit.
 • Nežno lika vse vrste tkanin.
 • Na voljo je tudi v potovalni ali brezžični izvedbi.
 • Značilna je tudi nizka nabavna cena in enostavno vzdrževanje.
Več informacij:

Če pogosto likate večje količine perila, razmislite o nakupu parne postaje, ki zagotavlja stalen dovod pare, zato je likanje bolj učinkovito.

Kako izbrati parni likalnik?

Pri izbiri velja upoštevati vhodno moč, pritisk pare in izpust pare parnega likalnika.

Vhodna moč likalnika vpliva na čas segrevanja in pritisk pare. Vhodna moč parnega likalnika se praviloma giblje med 1500 in 3200 vati. Če redno likate, izbirajte med likalniki z vhodno močjo več kot 2000 W.

Izpust pare pove, koliko pare bo med likanjem izhajalo iz likalnika. Za učinkovito likanje izberite likalnik z izpustom pare najmanj 30 g/min. Izpust pare pri najboljših modelih znaša do 60 g/min.

→ Pomemben podatek je tudi pospešen izpust pare. Gre za dodatno ročno spuščanje pare za še bolj učinkovito likanje. Pospešen izpust pare se giblje med 40 in 270 g/min, odvisen je od vhodne moči. Priporočamo, da izberete model s pospešenim izpustom pare nad 150 g/min.

Obdelava likalne površine vpliva na udobje pri likanju.

Pri izbiri bodite pozorni tudi na material likalne površine. Uporabljeni material namreč vpliva na udobje pri likanju in življenjsko dobo likalnika.

 • Likalne površine iz aluminija ali nerjavečega jekla – pri cenejših materialih je likanje manj udobno, vzdrževanje je zahtevnejše in površina se zlahka opraska.
 • Nesprijemljive likalne površine iz kovine ali keramike – praviloma gre za kakovostne materiale z dobrim razmerjem med kakovostjo in ceno.
 • Kaljene kovine s površinsko obdelavo – en od najboljših in najbolj trpežnih materialov, vendar je treba upoštevati višjo nabavno ceno likalnika.

Prostornina posode za vodo

Prostornina posode za vodo se giblje med 100 in 300 ml. Večja kot je posoda, manj pogosto jo je treba polniti. Če likate manj pogosto, a naenkrat zlikate večje količine perila, priporočamo likalnik s prostornino 200 ml ali več.

Nepogrešljive funkcije vsakega kakovostnega parnega likalnika.

 • Funkcija samodejnega izklopa – po določenem času neuporabe se likalnik iz varnostnih razlogov sam izklopi.
 • Funkcija Anti-Drip – preprečuje kapljanje vode na perilo.
 • Navpično likanje s paro – s paro lahko likamo obešena oblačila.
 • Samočistilni sistem – nečistoče je mogoče nadzorovano odstraniti skozi odprtine za paro na likalni površini.
 • Sistem za odstranjevanje vodnega kamna – mehča vodo, omogoča polnjenje likalnika z vodo iz pipe.
 • Vrtljivi zglob električnega kabla – olajša rokovanje med likanjem.
NAMIG!

V ponudbi imamo tudi napredne likalne sisteme za domačo in industrijsko uporabo.

 • Razpoložljivost
  Na zalogi
  ×
Philips parni likalnik GC3925/30 PerfectCare
80x

Philips parni likalnik GC3925/30 PerfectCare

82,17 €

Parni likalnik PerfectCare vas bo navdušil s tehnologijo OptimalTEMP, ki zagotavlja kombinacijo temperature in pare, ki je primerna za vse tkanine.

Dostava Mimovrste
Tefal TurboPro Anti-Calc FV5648 likalnik
157x

Tefal TurboPro Anti-Calc FV5648 likalnik

79,70 €
78,07 €

Tefalov parni likalnik TurboPro Anti-Calc FV5648 bo s svojo izredno močjo 2600 W poskrbel za odlične rezultate. Ima izjemno moč pare za enostavno glajenje gub, zbiralnik vodnega kamna za dolgotrajno delovanje in Durilium AirGlide Autoclean dno, ki omogoča likanje brez napora.

Dostava Mimovrste
Tefal Freemove Air FV6520 likanik
101x

Tefal Freemove Air FV6520 likanik

59,56 €

Izjemni brezžični likalnik Tefal Freemove Air FV6520 z izredno trpežno likalno ploščo in močno paro zlahka odstrani tudi najtrdovratnejše gube. Vhodna moč likalnika znaša 2400 W.

Dostava Mimovrste
-18%
Tefal Ultimate Anti-Calc FV9787 likalnik
34x

Tefal Ultimate Anti-Calc FV9787 likalnik

114,89 €
93,85 €

Tefal likalnik Ultimate Anti-Calc FV9787 zagotavlja dolgotrajno zmogljivost. Z močjo 3000 W nudi odlične rezultate.

Dostava Mimovrste
Philips likalnik EasySpeed Advanced GC2676/20
41x

Philips likalnik EasySpeed Advanced GC2676/20

69,99 €

Parni likalnik Philips EasySpeed Advanced GC2676/20 z močjo 2400W ima neprekinjen izpust pare 40 g/min in dodaten izpust pare do 180 g za trdovratnejše gube.

Dostava Mimovrste
Tefal FV6810E0 Ultragliss Plus parni likalnik
1x

Tefal FV6810E0 Ultragliss Plus parni likalnik

62,10 €
60,08 €

Parni likalnik z močjo 2.800 W za hitro segrevanje. Tefal FV6810E0 Ultragliss Plus ima likalno površino Durilium AirGlide, natančno špico in možnost vertikalne pare. Ekološki način zahteva 20% manj energije za okolju prijazno delovanje.

Dostava Mimovrste
Tefal Turbo Pro Anti-Calc parni likalnik, 3000 W
1x

Tefal Turbo Pro Anti-Calc parni likalnik, 3000 W

69,90 €
63,23 €

Likalnik Turbo Pro Anti-Calc znamke Tefal nudi odlične rezultate likanja, saj deluje z močjo 3000 W. Ima zbiralnik vodnega kamna, opremljen pa je tudi s funkcijo proti kapljanju in s funkcijo samodejnega izklopa.

Dostava Mimovrste
Iskra SL-2077A parni likalnik, vijoličen
2x

Iskra SL-2077A parni likalnik, vijoličen

12,90 €
12,58 €

Iskra parni likalnik SL-2077A je preprost in učinkovit pripomoček s keramično likalno površino. Ponuja vertikalen, konstanten in sunkovit izpust pare ter ima samodejno čistilno funkcijo. Priključni kabel likalnika je dolg 1,9 m, priložena mu je tudi dozirna posodica 220 ml.

Dostava Mimovrste
-22%
Tefal FV9845E0 Ultimate Pure likalnik
183x

Tefal FV9845E0 Ultimate Pure likalnik

127,96 €
98,84 €

Parni likalnik z edinstvenim filtrom za mikrodelce. Tefal FV9845E0 Ultimate Pure ponuja močno izpuh pare 260 g / min, kar pride še posebej prav, da odstranite najtežje zmečkane dele perila. Likalna plošča Durilium AirGlide Autoclean zagotavlja najhitrejše in izjemno lahko drsanje ploskve na vsaki tkanini. Likalnik se samodejni izklopi po določenem času, zato ni nevarnosti, v kolikor bi likalnik pustili brez nadzora.

Dostava Mimovrste
Tefal Ultimate Anti-Calc FV9785 parni likalnik
104x

Tefal Ultimate Anti-Calc FV9785 parni likalnik

93,99 €

Tefal likalnik Ultimate Anti-Calc FV9785 nudi odlične rezultate likanja, saj deluje z močjo 3000 W. Ima zbiralnik vodnega kamna, opremljen pa je tudi s funkcijo proti kapljanju in s funkcijo samodejnega izklopa.

Dostava Mimovrste
Tefal FV9844E0 Ultimate Pure parni likalnik
21x

Tefal FV9844E0 Ultimate Pure parni likalnik

99,90 €
93,55 €

Parni likalnik z izjemno parno zmogljivostjo in anti-drip tehnologijo, ki prepreči nastanek madežev na perilu. Tefal FV9844E0 Ultimate Pure ima povsem nov sistem filtra mikrodelcev vodnega kamna. Hitro segrevanje, močan tok pare in spremenljiva moč pare zagotavljajo visoko učinkovito likanje in ravnajo z najstrožjimi gubicami. Keramična likalna plošča Durilium AirGlide Autoclean ne potrebuje vzdrževanja.

Dostava Mimovrste
-30%
Tefal FV9834E0 Ultimate Pure likalnik
35x

Tefal FV9834E0 Ultimate Pure likalnik

116,32 €
80,62 €
Zadnji kos!

Parni likalnik z edinstvenim filtrom za mikrodelce. Tefal FV9834E0 Ultimate Pure ponuja močno izpuh pare 240 g / min, kar pride še posebej prav, da odstranite najtežje zmečkane dele perila. Likalna plošča Durilium AirGlide Autoclean zagotavlja najhitrejše in izjemno lahko drsanje ploskve na vsaki tkanini. Likalnik se samodejni izklopi po določenem času, zato ni nevarnosti, v kolikor bi likalnik pustili brez nadzora.

Dostava Mimovrste

Parni likalniki

Parni likalniki so lahki, zmogljivi in priročni. Predstavljajo idealno in najbolj priljubljeno rešitev za redno likanje doma. Pri izbiri je ključnega pomena zlasti vhodna moč, izpust pare, pritisk pare in likalna površina. Če ne želite biti omejeni z električnim kablom, potem posezite po brezžičnem parnem likalniku. Ročni parni likalnik je primeren za potovanja, za navpično likanje izberite stoječi likalnik.

→ Za udobno likanje izberite tudi stabilno in udobno likalno desko.

Brezžični parni likalnik

Parni likalniki z možnostjo odstranitve električnega kabla. Zahvaljujoč električnemu podstavku, v katerega likalnik redno odlagamo, lahko brez električnega kabla likamo do 30 sekund na en zamah.

Potovalni parni likalniki

Potovalni parni likalniki so idealni za dopust ali poslovno potovanje. Z lahkoto jih spakirate v svojo potovalno torbo. Praviloma imajo nižjo zmogljivost in manjšo posodo za vodo, za potovanja pa povsem zadostujejo.

Ročni parni likalniki

Ročni parni likalniki služijo za hitro in učinkovito glajenje in osvežitev oblačil,ki jih potegnete iz omare ali kovčka. Primerni so tudi za zelo občutljive tkanine in navpično likanje.

Parni likalniki Philips

Parni likalniki Philips sodijo med najbolj prodajane. So lahki, izdelani iz kakovostnih materialov in običajno imajo tudi druge sisteme za enostavno vzdrževanje (sistem za odstranjevanje vodnega kamna in samočiščenje). Ponašajo se tudi z zelo kakovostno likalno površino SteamGlide (Elite), ki je odporna proti praskam, kljub temu pa gladko drsi po perilu.

Parni likalniki Tefal

Parni likalniki Tefal sodijo med kakovostne gospodinjske aparate z visoko zmogljivostjo in izpustom pare. Likalniki Tefal so praviloma opremljeni z unikatnim filtrom mikrodelcev vodnega kamna, ki filtrira paro in preprečuje nastajanje madežev od vodnega kamna.