Iščete pomočnika za v kuhinjo, ki bo namesto vas gnetel testo, stepel smetano ali naribal zelenjavo? Potem je kuhinjski robot ali multipraktik prava izbira za vas. Pri izbiri se osredotočite na funkcije, moč in nastavke, ki jih lahko uporabljate skupaj z robotom.

Prikaži več

Kuhinjski robot ali multipraktik?

Razlika med kuhinjskim robotom in multipraktikom je predvsem v drugačni primarni uporabi. To pa ne pomeni, da multipraktik ne more imeti enakih funkcij kot kuhinjski robot in obratno..

Ostale funkcije kuhinjskega robota in multipraktika z dodatki

S pomočjo ustreznih nastavkov lahko funkcije kuhinjskega robota ali multipraktika znatno razširite. Pri izbiri bodite pozorni na možnost dokupa dodatkov za kuhinjske robote. Poleg nastavkov lahko dokupite tudi samostojne metlice v obliki črke K ali fleksibilne metlice..

 • Mlinček za meso – dodaten mlinček primeren za pripravo domačega mletega mesa in klobas
 • Ožemalnik in sokovnik – za pripravo sokov iz sadja ali zelenjave, namesto nakupa samostojnega aparata
 • Nastavek za testenine – za domačo pripravo testenin
 • Mlinček za kavo – dodaten mlinček posebej namenjen za mletje sveže kave

Metlice za kuhinjske robote

Skupaj z robotom boste dobili tudi pripomočke v obliki metlic, nekatere posebne boste morali dokupiti. Katere metlice za kuhinjske robote boste našli v ponudbi?

 • Metlica za mešanje – osnovna metlica, običajno je del paketa, primerna za osnovno mešanje
 • Metlica za gnetenje/kljukasta – metlica oziroma kljukasti nastavek za testo je del vseh kuhinjskih robotov
 • Metlica v obliki črke K – posebna metlica v obliki črke K, zaobjame celotno posodo za mešanje, uporabna je za pripravo kolačev, mletega mesa, krompirjevega pireja ali različnih vrst kreme, ni del osnovnega paketa
 • Fleksi metlica – s fleksibilnimi robovi, ki se prilegajo posodi, primerna za pripravo gladkih zmesi, krem in lahkega testa, običajno ni del osnovnega paketa
 • Metlica za stepanje – za stepanje snega ali smetane za torto, običajno je del paketa
Kuhinji robot ni to kar potrebujete?

Poglejte našo ponudbo samostojnih sokovnikovin mešalnikov.

Načini mešanja

 1. Planetarni sistem mešanja – napreden sistem dovršenega mešanja, metlica se vrti ob stenah posode
 2. Sredinski sistem mešanja – osnovno mešanje s pomočjo ene ali dveh metlic, ki se vrtijo, manj učinkovito od planetarnega sistema

Prostornina posode kuhinjskega robota

Prostornina posode je osnovna značilnost, ki jo je treba upoštevati pri izbiri. Giblje se od približno 0,5 l do skoraj 7 l. Vse je odvisno od števila članov družine, za katero pripravljate vaše jedi.

 • Posoda s prostornino do 3 l – za 2 do 3 osebe
 • Posoda s prostornino od 3 do 5 l – za 4 do 5 osebe
 • Posoda s prostornino več od 5 l – za 5 oseb in več
NAMIG

Če želite, da bo vaš robot dolgo zdržal, izbirajte med roboti, ki so v celoti iz kovine in zdržijo dlje od plastičnih.

Ostale uporabne funkcije kuhinjskih robotov in multipraktikov

 • Popolnoma kovinski roboti – zdržijo dlje od plastičnih
 • LCD zaslon – za informacije o nastavitvah
 • Zaščitna varovalka prižiga – če pokrov ni ustrezno nameščen, robot ne morete prižgati
 • Zaščita pred pregretjem – v slučaju visoke temperature se robot samodejno izključi
 • Pranje v pomivalnem stroju – posamezni deli in metlice so primerni za pranje v pomivalnem stroju (posebej označeno na posameznih kosih)
 • Avtomatski program – zagotovi optimalno konsistenco testa ali smetane
NAMIG

Še vedno ne veste, kateri kuhinjski robot izbrati? Preglejte naš podroben članek Kako izbrati kuhinjski robot.

Philips HR7510/00 univerzalni kuhinjski aparat
14x

Philips HR7510/00 univerzalni kuhinjski aparat

109,99 €
103,37 €

Philips univerzalni kuhinjski aparat HR7510/00 je visokokakovosten, učinkovit ter priročen kuhinjski pomočnik, ki se med drugim ponaša s tehnologijo PowerChop, dvema stopnjema hitrosti in pulzno funkcijo, XXL kanalom za polnjenje in 800-W motorjem.

Dostava Mimovrste
Bosch MC812W872, kuhinjski aparat
7x

Bosch MC812W872, kuhinjski aparat

296,01 €
273,32 €

Bosch kuhinjski aparat MC812W872 se ponaša z močjo 1250 W. Prinaša številne nastavke za vsestransko in praktično uporabo.

Dostava Mimovrste
Gorenje robot kuhinjski SBR1000BE
28x

Gorenje robot kuhinjski SBR1000BE

109 €

Kuhinjski robot Gorenje SBR1000BE ima širok nabor rezil ter dodatkov. Moč motorja je 1100 W, prostornina mešalne posode znaša 1,5 l, posode za sekljalnika pa kar 2,4 l.

Dostava Mimovrste
Black+Decker BXFPA1200E sekljalnik
9x

Black+Decker BXFPA1200E sekljalnik

59,90 €
Odlična cena

Izjemno zmogljiv multipraktik BXFPA1200E z močjo 1200 W z lahkoto obdela različna živila. Ima dve hitrosti ter turbo funkcijo. Set vključuje tudi osem različnih dodatkov za rezanje, gnetenje, mešanje ter pripravo sokov.

Dostava Mimovrste
-16%
ETA Gratus Vital II kuhinjski robot 0028 90092
8x

ETA Gratus Vital II kuhinjski robot 0028 90092

599,99 €
499 €

Kuhinjski robot z vhodno močjo 1200 W v težki celoto kovinski izvedbi. Eta Gratus Vital II 0028 90092 s planetarnim mešalnim sistemom odlično obdeluje vse surovine. Zahvaljujoč brezstopenjskemu nadzoru hitrosti lahko izberete hitrost in intenzivnost obdelave surovin, funkcija PULSE pa razvije največjo hitrost. Z robotom boste prejeli široko paleto dodatkov, vključno z mešalnikom, mlinom za meso in stiskalnico za jagodičje.

Dostava Mimovrste
Kenwood KC29.W0SI kuhinjski robot
1x

Kenwood KC29.W0SI kuhinjski robot

290 €

Kuhinjski robot Kenwood KC29.W0SI se ponaša s 1000 W moči in mešalno posodo iz nerjavečega jekla s prostornino 4,3 litre.

Dostava Mimovrste
Bosch MUM58364 kuhinjski robot
2x

Bosch MUM58364 kuhinjski robot

393,90 €
355,10 €

Kompakten kuhinjski aparat MUM Serie 5 v antracitni barvi se ponaša s številnimi uporabnimi funkcijami, med katerimi najdete 3D sistem za mešanje, elektronsko regulacijo hitrosti vrtenja in veliko posodo za mešanje. Priloženi so tudi praktični dodatki, s katerimi bo MUM58364 postal vaš najbolj vsestranski kuhinjski pomočnik.

Več informacij
Dostava Mimovrste
Bosch MUM9BX5S61 kuhinjski robot

Bosch MUM9BX5S61 kuhinjski robot

821,08 €

Vsestranski BOSCH MUM9BX5S61 OptiMUM kuhinjski robot je ponuja neskončno možnosti za vsakdanjo uporabo in je odličen pripomoček vašemu gospodinjstvu. Moč: 1500 W.

Več informacij
Dostava Mimovrste
-30%
Tefal QB515G38 Masterchef Gourmet, kuhinjski robot

Tefal QB515G38 Masterchef Gourmet, kuhinjski robot

359,90 €
251,92 €

Tefal kuhinjski robot QB515G38 Masterchef Gourmet ima posodo s prostornino 4,6 litra in številne nastavke za vsestransko uporabo. Deluje z močjo 1100 W in ima 6 hitrosti delovanja.

Več informacij
Dostava Mimovrste
-16%
Bosch univerzalni kuhinjski robot MUM9BX5S22
15x

Bosch univerzalni kuhinjski robot MUM9BX5S22

722,90 €
603,84 €

Univerzalni kuhinjski robot MUM9BX5S22 je odličen pripomoček za mešanje, stepanje, gnetenje in druga kuhinjska opravila. Z najnaprednejšo tehnologijo in številnimi dodatki boste najzamudnejše dele priprave hrane opravili hitro in učinkovito.

Več informacij
Dostava Mimovrste
ETA Gratus Kuliner II kuhinjski robot

ETA Gratus Kuliner II kuhinjski robot

799,99 €
717,06 €

Kuhinjski robot ETA Gratus Kuliner II (ETA003890020) s polno opremo za prave kuharske mojstre. Vključuje do 32 različnih kombinacij pripomočkov, s pomočjo katerih boste lahko naredili prav vse, kar si boste zamislili.

Več informacij
Dostava Mimovrste

Kuhinjski roboti in multipraktiki

Pri izbiri kuhinjskega robota upoštevajte poleg funkcij, moči in dodatkov tudi proizvajalca. Vsak proizvajalec prisega na drugačno tehnologijo, ki vam olajša delo. Pomemben je tudi material, saj popolnoma kovinski roboti zdržijo dlje.

Kuhinjski robot Bosch

Proizvajalec Bosch se osredotoča zlasti na kakovostne in zmogljive kuhinjske robote MUM z močjo do 1600 W. Roboti z avtomatiziranimi programi SensorControl Plus zagotavljajo idealno konsistenco testa ali smetane, robot je opremljen s planetarnim sistemom mešanja.

Kuhinjski roboti in multipraktiki Sencor

Kuhinjski roboti Sencor se ponašajo z bakrenim navitjem motorja, zaradi katerega motor doseže visokih obratov, ne da bi se pregrel. Poleg robotov in multipraktikov ponuja tudi ogromno pripomočkov, ne pozabi pa niti na všečen dizajn.

Prikaži več

Kuhinjski roboti in multipraktiki ETA

Poleg gladke regulacije obratov ponujajo kuhinjski roboti ETA tudi program PULSE, s pomočjo katere so zmožni za kratek čas doseči ekstremno zmogljivost. Multipraktiki so pogosto izdelani iz nerjavečega jekla.

Kuhinjski roboti in multipraktiki KitchenAid

Profesionalni kuhinjski roboti KitchenAid se ponašajo z majhno porabo in veliko zmogljivostjo. Najboljši izmed njih se uporabljajo celo v gastronomskih obratih. Izbirate lahko med bogato ponudbo pripomočkov, materialov in dizajnov robota.

Kuhinjski robot ali samostojni aparati?

Kuhinjski robot se splača za tiste, ki pogosto kuhajo ali pečejo. V tem primeru so nepogrešljivi pomočniki, ki vam bodo prihranili čas in delo. Če pa preprosto želite le mešati ali pripravljati sokove in gnetenje uporabljate le redko, kupite raje samostojen mešalnik in sokovnik.

^ Na vrh

Ponudbo najcenejših izdelkov razvrščenih glede na ceno najdete v kategoriji ugodni kuhinjski roboti in multipraktiki.