Boditein nakupujte z BREZPLAČNO dostavo SEDAJ TUDI NA DOM!
0
na mesec

Koši za ločevanje odpadkov

Ostanki hrane, pločevinke, steklenice in plastika so vsakodnevni pojav v kuhinji. S povečanjem zanimanja za čisto okolje pa narašča tudi zanimanje za boljšo organizacijo doma in s tem povezano ločevanje odpadkov. Zato je ključnega pomena, da so koši za ločevanje odpadkov ustrezno izbrani.

Današnji trg ponuja veliko zanimivih rešitev. Katero izbrati, pa boste izvedeli s pomočjo nekaj spodnjih nasvetov.

Prikaži več

Število ločevalnih posod in zmogljivost

Kot že ime pove, so koši za ločevanje odpadkov sestavljeni iz več različnih posod oziroma razdelkov, ki imajo različne prostornine. Na tem mestu morate torej najprej razmisliti, koliko odpadkov se znajde v vaši kuhinji in kako pogosto nameravate koš za ločevanje odpadkov prazniti. Odgovor je zelo preprost: več odpadkov kot proizvedete in redkeje kot koš praznite, večjega boste potrebovali.

Koši za ločevanje odpadkov vam ponujajo različno število posod, ki so namenjene odlaganju plastike, biološko razgradljivih odpadkov, papirja in preostanka smeti. Pri tem ni nujno, da so posamezne posode enako velike, saj dobro vemo, da je količina določene skupine odpadkov zelo različna.

Ko se odločate o številu posod in njihovih zmogljivostih, je torej smiselno razmisliti predvsem o svojih potrebah in količini odpadkov, ki jih ustvarite v svojem domu.

Vgradni ali samostoječi?

Čeprav se sliši še tako nenavadno, morate pred izbiro koša za ločevanje odpadkov dobro razmisliti, kam ga boste postavili. S tega vidika so vam na voljo:

Samostoječi modeli

Če razmišljate o tem, da bi ga postavili nekje v kot kuhinje, potem izberite enega od samostoječih modelov, vendar morate pri tem upoštevati, da vam bo v tem primeru koš vedno na očeh. Zato dodatni razmislek o njegovi obliki in dizajnu nikoli ni odveč.

Vgradni modeli

Ljudje se pogosto odločajo tudi za vgradne modele, ki se elegantno skrijejo v eno izmed kuhinjskih omar, na ta način pa nimate nobenih težav z njihovim izgledom. Tovrstni modeli so odličen način za optimiziranje prostora v kuhinji, zato so idealni za manjše kuhinje. Ker pa je prostor v kuhinjski omarici velik omejitveni dejavnik, morate natančno izmeriti višino, širino in globino razpoložljivega prostora.

Materiali

Pri izbiri koša za ločevanje odpadkov je ključnega pomena tudi izbira materialov. S tega vidika je pomembno, da so vzdržljivi in ne vpijajo neprijetnih vonjav.

Samostoječi koši za ločevanje odpadkov so običajno izdelani iz zunanjega ogrodja iz nerjavečega jekla, notranje posode pa so izdelane iz plastike, ki jih je mogoče enostavno čistiti.

Vgradni modeli so največkrat izdelani iz kakovostne in trde plastike, ki je dovolj trpežna in odporna na morebitne poškodbe.

Slog in oblika

Slog in oblika sta ključnega pomena, če iščete samostoječi koš za ločevanje odpadkov. V tem primeru bo koš viden, zato je prav, da se njegov videz ujema s slogom kuhinje. Danes lahko izbirate med pravokotnimi in okroglimi modeli košev za smeti, zelo priljubljeni pa so tudi pravokotni modeli z ovalnimi robovi in zaključki.

Če pa se odločate za vgradne modele košev za smeti, je njihov slog običajno pogojen z načinom njihove namestitve v kuhinjsko omarico. V tem primeru lahko izbirate med:

 • koši za smeti za kuhinjske omarice z izvlečnimi vrati: v tem primeru morajo biti koši natančno prilagojeni dimenzijam omarice, saj so vodila pritrjena na obeh straneh omare in izvlečna vrata;
 • koši za smeti za kuhinjske omarice s krilnimi vrati: v tem primeru je okvir koša za ločevanje odpadkov popolnoma samostojen in se lahko prilagodi kateri koli omari določene širine, hkrati pa vam daje možnost, da uporabite dodaten prostor za shranjevanje;
 • koši za smeti za kuhinjske predale: kuhinjski predali so odlične način, da izkoristite vsak centimeter prostora in podobno velja tudi, ko imamo v mislih koše za smeti, ki se namestijo v predale; v tem primeru se koši namestijo na sprednjo stran obstoječih predalov.

Pri vgradnih sistemih so koši za smeti pravokotne oblike, saj se na ta način najbolje prilagodijo pravokotni obliki kuhinjskih omaric. Na voljo so vam različne dimenzije, zato lahko brez težav poiščete koš za ločevanje odpadkov, ki ustreza različnim dimenzijam kuhinjskih omaric.

Način odpiranja in zapiranja

Odpiranje in zapiranje koša za ločevanje odpadkov je še kako pomemben dejavnik pri njihovi izbiri. V kuhinji, ko imamo pogosto umazane roke, je pomembno, da je tudi dostop do koša za smeti čim bolj preprost.

Pri samostoječih modelih je najbolj razširjen način odpiranja s pomočjo nožnega pedala. S pritiskom nanj se pokrov odpre, s čimer se nam ni potrebno dotikati pokrova koša za ločevanje odpadkov.

Vgradni modeli so običajno pokriti s pokrovom, ki je v enem delu in je pritrjen na steno omarice. Z izvlekom koša za ločevanje odpadkov iz omarice ven pa imamo prost dostop do vseh posod hkrati. Lahko pa izbirate tudi med modeli, ki imajo ločene pokrove. V tem primeru jih morate odpirati z rokami.

Določi parametre
Noah Voziček s podstavkom na kolesih za 120L okroglo posodo za kuhinjske odpadke Noah Zabojnik za BIO odpadke in odpadno hrano ATESTY Europlast Avstrija - rjav 240L
Noah Voziček s podstavkom na kolesih za 120L okroglo posodo za kuhinjske odpadke

Ime proizvajalca: Amer Box 691076.

Podstavek na kolesih za zabojnik za kuhinjske odpadke proizvajalca Amer Box. Voziček je prilagojen za zabojnik (120L) ID: 691038. .

Vključeno:.

– podstavek za voziček na kolesih za 120L okroglo posodo za kuhinjske odpadke (ø580×130 mm).

na voljo predvidoma: 1.8. - 5.8.

Noah Zabojnik za BIO odpadke in odpadno hrano ATESTY Europlast Avstrija - rjav 240L Noah Zabojnik za BIO odpadke in odpadno hrano ATESTY Europlast Avstrija - rjav 240L
Noah Zabojnik za BIO odpadke in odpadno hrano ATESTY Europlast Avstrija - rjav 240L

Proizvajalčeva koda: 0005–5

Atestiran zabojnik, vedro za komunalne odpadke proizvajalca evropskega vodilnega avstrijskega podjetja EUROPLAST. Koš za smetije izdelan iz visokokakovostnih ekoloških materialov. Svoje naloge bo opravil v najtežjih pogojih ob vsakodnevni intenzivni uporabi.

Najpomembne

na voljo predvidoma: 1.8. - 5.8.

Noah Zabojnik za komunalne odpadke DIN 50L za stebriček ali steno - moder Noah Zabojnik za BIO odpadke in odpadno hrano ATESTY Europlast Avstrija - rjav 240L
Noah Zabojnik za komunalne odpadke DIN 50L za stebriček ali steno - moder

Proizvajalčeva številka:7000–1

Lastnosti:

 • Koš je možno namestiti na steber ali steno po želji kupca.
 • Pokrov je opremljen s ključavnico, ki se odpira s ključem.
 • Dizajn zagotavlja hitro namestitev in zamenjavo vrečke.
 • Vedro ima ročaj za udobno prenašanje in praznjenje
 • Najbolj priljubljena v

na voljo predvidoma: 1.8. - 5.8.

Noah Zabojnik za ločevanje odpadkov - zelen 25L Noah Zabojnik za ločevanje odpadkov - rumena barva 25L
Noah Zabojnik za ločevanje odpadkov - zelen 25L

Koda proizvajalca: 5045–2.

Visokokakovostni izdelek češkega vodilnega proizvajalca opreme, ki se uporablja v industrijskih obratih in delavnicah podjetja MEVA, ki obstaja od leta 1898. Koš za odpadke, ki omogoča organizacijo segregacije odpadkov s pomočjo različnih barvnih nadstreškov. Koš za odpad

na voljo predvidoma: 1.8. - 5.8.

Noah Zabojnik za ločevanje odpadkov - rumena barva 25L Noah Zabojnik za ločevanje odpadkov - rumena barva 25L
Noah Zabojnik za ločevanje odpadkov - rumena barva 25L

Proizvajalčeva koda: 5045–4

Visokokakovosten izdelek češkega vodilnega proizvajalca opreme za industrijske obrate in delavnice MEVA, ki obstaja že od leta 1898 Zabojnik za smeti, ki omogoča organizacijo ločevanja odpadkov preko različnih barv streh. Koš za smeti ima premični pokrov, ki preprečuje u

na voljo predvidoma: 1.8. - 5.8.

Noah Zabojnik za odpadke EUROPLAST 80L črn Noah Zabojnik za ločevanje odpadkov - rumena barva 25L
Noah Zabojnik za odpadke EUROPLAST 80L črn

Kod producenta: 0003–3

Atestowany pojemnik, kubeł na odpady komunalne wyprodukowany przez europejskiego lidera, austriacką firmę EUROPLAST. Kosz na śmieci wykonany został z wysokiej jakości ekologicznych materiałów. Spełni swoje zadania w najtrudniejszych warunkach podczas codziennej intensywnej

na voljo predvidoma: 1.8. - 5.8.

Noah Zabojnik za zbiranje komunalnih odpadkov in smeti ATESTY Europlast Avstrija - zeleni 1100L Noah Zabojnik za zbiranje komunalnih odpadkov in smeti ATESTY Europlast Avstrija - zeleni 1100L
Noah Zabojnik za zbiranje komunalnih odpadkov in smeti ATESTY Europlast Avstrija - zeleni 1100L

Proizvajalčeva šifra: 0013–2

Atestiran zabojnik, zabojnik za komunalne odpadke proizvajalca evropskega vodilnega avstrijskega podjetja EUROPLAST. Zabojnik za smetije izdelan iz visokokakovostnih ekoloških materialov. Svoje naloge bo opravil v najtežjih pogojih ob vsakodnevni intenzivni uporabi.

Na

na voljo predvidoma: 1.8. - 5.8.

Noah Zbiralnik za ločevanje odpadkov okrogel srebrn 45 l - mešani odpadki Noah Zabojnik za zbiranje komunalnih odpadkov in smeti ATESTY Europlast Avstrija - zeleni 1100L
Noah Zbiralnik za ločevanje odpadkov okrogel srebrn 45 l - mešani odpadki

Koda proizvajalca: 10050292.

Koš za odpadke znamke Ulsonix s prostornino 45 litrov bo zadržal veliko količino odpadkov. Ima kompaktne mere 30 × 30 × 69 cm in majhno težo 3,6 kg, zato ga je mogoče enostavno prevažati, prazniti in postaviti kjer koli, gumijasta podlaga pa zagotavlja stabilnost. Košar

na voljo predvidoma: 1.8. - 5.8.

Noah Zbiralnik za ločevanje odpadkov okrogel srebrn 45 l - bio Noah Zabojnik za zbiranje komunalnih odpadkov in smeti ATESTY Europlast Avstrija - zeleni 1100L
Noah Zbiralnik za ločevanje odpadkov okrogel srebrn 45 l - bio

Proizvajalčeva koda: 10050295

Sortirni koš Ulsonix s prostornino 45 l sprejme večjo količino odpadkov. Ima kompaktne dimenzije 30 × 30 × 69 cmin nizko težo3,6 kg, zato ga je mogoče preprosto prenašati, izprazniti in postaviti kamor koli, gumijasta podlaga pa zagotavlja stabilnost. Koš iz nerjavečeg

na voljo predvidoma: 1.8. - 5.8.

N'OVEEN Komplet košev za ločevanje odpadkov NO 4x 25L - HITRA DOSTAVA PRO Jekleni koš za smeti z nožnim upravljanjem in vložkom 20L - Hendi 691335
N'OVEEN Komplet košev za ločevanje odpadkov NO 4x 25L - HITRA DOSTAVA

Komplet košev za ločevanje odpadkov NO 4× 25L, komplet 4 košev za odpadke s priloženimi nalepkami za označevanje. HITRA DOSTAVA

na voljo predvidoma: 26.7. - 29.7.

Partner: Volino
PRO Gumijasto kolo za zabojnike za odpadke Ø 200 mm PRO Jekleni koš za smeti z nožnim upravljanjem in vložkom 20L - Hendi 691335
PRO Gumijasto kolo za zabojnike za odpadke Ø 200 mm

Koda proizvajalca: 4012.001.

Kolo za vedro za odpadke proizvajalca PRO-LINE je izdelano iz 100 % recikliranih izdelkov iz rabljenih pnevmatik in plastike. Za kolesa je značilna tiha vožnja. Odporna so na poškodbe in korozijo. Poleg tega imajo na gladki podlagi manjši kotalni upor kot pnevmatike in

na voljo predvidoma: 1.8. - 5.8.

PRO Jekleni koš za smeti z nožnim upravljanjem in vložkom 20L - Hendi 691335 PRO Jekleni koš za smeti z nožnim upravljanjem in vložkom 20L - Hendi 691335
PRO Jekleni koš za smeti z nožnim upravljanjem in vložkom 20L - Hendi 691335

Številka proizvajalca: 691335.

Krožna košara za pedala s polnilom.

Varnosti izdelka: Varnosti izdelka.

 • Ohišje iz nerjavečega jekla
 • Polirana zunanja površina
 • Priročno in higienično odpiranje
 • Pedal s protizdrsno podlogo
 • Inovativni mehanizem „click lock“, ki ob odprtju zaklene pokrov koša

na voljo predvidoma: 1.8. - 5.8.