Danilo Kiš: Peščena ura
24,90 € 22,21 €

Roman Peščena ura govori o usodi Judov na Balkanu in pisateljevemu očetu, ki so bili zaprti v koncentracijskem taborišču v Auschwitzu.

Andraž Rožman: Trije spomini
24,90 €

Trije spomini pripovedujejo zgodbo sirskega pesnika Mohamada Al Munema in njegove palestinske družine, njene sreče, nesreče in skoraj neverjetnih dramatičnih obratov usode.

Jesús Carrasco: Zemlja, po kateri stopamo
24,90 €

Roman o soočenju dveh oblik človekovega odnosa do zemlje, merkantilne in čustvene, ki se neogibno zrcalita v odnosu človeka do svojega bližnjega, je leta 2016 prejel nagrado Evropske unije za književnost.

Joanna Bator: Peščena gora
24,90 €

Peščena gora je poetično ime za betonski blok v šlezijskem mestu Walbrzych, kamor je umeščeno dogajanje istoimenskega feminističnega, ikonoklastičnega, jezikovno svežega in z epskim zamahom izpisanega romana Joanne Bator.

Maja Gal Štromar: Potaknjenci
24,90 € 22,21 €

Napeta zgodba, ki diši po mentolu in limonovcu, se lušči kot neskončne plasti čebule in prepleta kot bršljan.

Marcel Ayme: Mož, ki je hodil skozi stene
27,90 € 24,88 €

Knjiga Mož, ki je hodil skozi stene, govori o možu, ki nekega dne spozna, da lahko hodi skozi stene. Ta postane neprekosljivi vlomilec, nakar ga kasneje to drago stane.

Marko Sosič: Kruh, prah
24,90 €

Vojne na Balkanu so minile, a ostale so zgodbe, ki jih ni še nihče zapisal, ostali so obrazi, ki smo jih pozabili, prah, v katerega so se povrnili ljudje, katerih imena so pozabljena.

Maruša Krese: Vsi moji božiči
19,90 €

Trideset božičev in niti enega, ki bi ustrezal idealu iz medijev. Starši morajo na božični partijski sestanek, spečena potica je že ideološka drža, obisk cerkve strogo varovana skrivnost.

Mirt Komel: Medsočje
17,90 €

Medsočje je detektivski roman, ki se drži žanrskih pravil tako, da jih krši, pri tem pa preskakuje v registre psihološkega, filozofskega, nadnaravnega, grozljivega. Nič ni tako, kot se zdi…

Mirt Komel: Pianistov dotik
24,90 €

Gabrijel Goldman je po imenu in usodi sumljivo podoben znamenitemu kanadskemu pianistu Glennu Gouldu. Najdemo ga v Newyorški bolnišnici po misterioznem dogodku, ki sproži fobijo pred dotikom.

Pavao Pavličić: Donava
22,90 €

Donava je eno najmočnejših del sodobne hrvaške proze. Dobesedno vse v tej knjigi je posvečeno in darovano Donavi ter povezano z njo.

Peter Svetina: Poročilo o Jasperju Krullu
15,90 €

Cikel 33 pesmi Poročilo o Jasperju Krullu je poezija, ki je vsa obrnjena v sluh, tiha in pozorna, da ne zamudi čudežnega tam, kjer ga večina spregleda.

Ria Bačer: Iztrgano pozabi
14,90 €

Znana novomeška novinarka Ria Bačer, opremljena z iskrivim humorjem in odličnim spominom, je morda najzanimivejša priča dogodkov razburkanega dvajsetega stoletja v Novem mestu.

Sebastjan Pregelj: Vdih. Izdih.
22,90 €

Vdih. Izdih. je izjemno izpisana prilika in hkrati angažirano pisanje, ki se svojsko odziva na aktualno begunsko krizo.

Svetislav Basara: Fama o kolesarjih
24,90 €

Fama o kolesarjih (Fama o biciklistima, 1988) velja za najpomembnejše delo srbskega pisatelja in dramatika Svetislava Basare, dobitnika številnih domacˇih in tujih nagrad, s prevodi v številne tuje jezike. Avtorja v slovenščini že poznamo po romanu Vzpon in padec parkinsonove bolezni.

Velibor Čolić: Sarajevski omnibus
22,90 €

Na ulicah ob Latinskem mostu se tragično preplete usoda cesarskega para z usodo Gavrila Principa in drugih članov organizacije Črna roka.

Vinko Möderndorfer: Brskanja
24,90 €

Roman Vinka Moderndorferja Brskanja prikazuje kako zgodovina prednikov lahko vpliva na sodobno življenje in prihodnost.