Kavni aparati s filtri

Kavni aparati s filtri sodijo med priljubljene kuhinjske aparate. V trenutku lahko pripravijo tudi večjo količino kave, zato predstavljajo idealno rešitev za večje družine ali pogoste obiske. Kavni aparati s filtri so kos tudi mletju kavnih zrn.

Prikaži več

Kako delujejo kavni aparati s filtri?

Kavni aparati s filtri delujejo po preprostem principu – vroča voda teče skozi mleto kavo v filtru. V kavni aparat preprosto vlijete hladno vodo, ki se segreva s pomočjo grelnega telesa znotraj aparata in teče skozi mleto kavo v pripravljen kavni vrč.

Rezultat je kava, mehkejša od klasičnega espressa, ki ohranja vse arome in nežne odtenke okusa. Kavni aparati s filtri so torej idealna rešitev za tiste, ki obožujejo kakovostno kavo z nižjo vsebnostjo kofeina.

NAMIG!

Če integrirani mlinček ne zadostuje, ga lahko kupite tudi posebej. V ponudbi imamo električne in ročne mlinčke za kavo, s katerimi mletje kave postane pravi ritual.


Kako izbrati kavni aparat s filtrom?

Električni kavni aparati s filtri so bolj razširjeni kot ročni aparati in priprava kave je z njimi bistveno lažja.

Vhodna moč

Vhodna moč vpliva na porabo električne energije in je odvisna od prostornine kavnega aparata. Na tržišču boste našli kavne aparate s filtri z vhodno močjo 350 – 1.650 vatov. Za običajno uporabo v gospodinjstvu priporočamo aparate z vhodno močjo najmanj 1.000 vatov.

Prostornina kavnih aparatov s filtri

Prostornina kavnega aparata je odvisna od števila oseb, ki jim boste pripravljali kavo. Obstajajo majhni kavni aparati s filtri s prostornino 300 ml in večji družinski aparati s prostornino do 2 litra.

Predvideno število skodelic Optimalna prostornina kavnega aparata*
2 – 3 450 ml
3 – 5 750 ml
5 – 8 1.200 ml

**Podatki so zgolj informativne narave.

Ali je boljši kavni filter iz plastike ali papirja?

  • Papirnati filter – zgolj za enkratno uporabo, pred uporabo ga je treba navlažiti.
  • Plastični filter – se lahko uporablja večkrat, preprosto ga operemo pod tekočo vodo, varna in ekološka rešitev

Kavni aparati s filtri s časovnikom

Če kupite kavni aparat s časovnikom, bo vaša kava skuhana ob vnaprej nastavljenem času, ne da bi morali aparat vsakič znova nastaviti.

Kavni aparati s filtri z mlinčkom

Kavni aparat lahko vključuje vgrajen mlinček za kavo. Na ta način odpade potreba po nakupu dodatnega aparata. Kavni aparat z mlinčkom pride prav, če imate radi kavo, narejeno iz sveže mletih kavnih zrn.

Praktične funkcije in dodatki

  • Časovnik – omogoča pripravo kave ob prednastavljenem času.
  • Vzdrževanje temperature kave – kava ostane topla več ur.
  • Funkcija samodejnega izklopa – varnostna funkcija, po določenem času se aparat samodejno izklopi.
  • Funkcija samodejnega odstranjevanja vodnega kamna – sproti odstranjuje vodni kamen s kavnega aparata in čisti šobe.
  • Samodejno splakovanje – po končanem programu kuhanja kave očisti celoten aparat.
  • Sistem Anti Drip – preprečuje kapljanje kave po odstranitvi kavnega vrča.
  • Zaslon – olajša upravljanje in nastavitev kavnega aparata.
NAMIG!

Za pripravo močne kave pridejo prav espresso kavni avtomati ali ročni espresso kavni aparati.


WMF kavni aparat KITCHENminis Thermo To Go
7x

WMF kavni aparat KITCHENminis Thermo To Go

104,99 €
Odlična cena

Kavni aparat KITCHENminis Thermo To nemškega proizvajalca WMF je visokokakovosten, učinkovit in priročen pripomoček za pripravo kave, ki vam s svojima prenosljivima termo izoliranima vrčkom in termovko omogoča, da svoj najljubši napitek odnesete s seboj.

Dostava Mimovrste
WMF Kitchenminis Aroma aparat za filter kavo, stekleni
4x

WMF Kitchenminis Aroma aparat za filter kavo, stekleni

74,90 €
Odlična cena

Kavni aparat za filter kavo Kitchenminis Aroma je izdelan iz Cromargan® nerjavečega jekla. Opremljen je s steklenim vrčem, ki zadostuje za pripravo 5 skodelic kave. Zaradi svoje priročne velikosti je nepogrešljiv pomočnik pri pripravi kave v vseh manjših gospodinjstvih.

Dostava Mimovrste
WMF Stelio Aroma kavni aparat, stekleni
4x

WMF Stelio Aroma kavni aparat, stekleni

65,90 €
Odlična cena

Kavni aparat Stelio Aroma je izdelan iz Cromargan® nerjavečega jekla. Opremljen je s steklenim vrčem, ki zadostuje za pripravo 10 skodelic kave.

Dostava Mimovrste
WMF Lumero kavni aparat, toplotno izoliran
2x

WMF Lumero kavni aparat, toplotno izoliran

164,99 €
Zadnji kos!

Kavni aparat za filter kavo Lumero je izdelan iz matiranega Cromargan® nerjavečega jekla. Toplotno izoliran vrč omogoča pripravo do osem skodelic kave naenkrat, ta pa v njem ostane topla in sveža še dolgo po končanem kuhanju.

Dostava Mimovrste
Electrolux aparat za kavo EKF3300
111x

Electrolux aparat za kavo EKF3300

34,90 €

Electrolux aparat za kavo v črni barvi. Aparat je preprosto čistiti in z njim je mogoče skuhati do 12 skodelic kave naenkrat.

Dostava Mimovrste
Tefal CM693110 Sense kavni aparat
6x

Tefal CM693110 Sense kavni aparat

56 €

Kavni aparat z močjo 1000 W in prostornino 1,25 litra. Tefal CM693110 Sense je opremljen s digitalnim zaslonom s časovnikom in intuitivnim upravljanjem na dotik. Velika vodna glava zagotavlja hitro ekstrakcijo celo velikih količin kave, funkcija AROMA pa omogoča dvofazno pripravo kave s predhodno ekstrakcijo za največji okus in aromo.

Dostava Mimovrste
Tefal CM600810 Digital Smart & Light kavni aparat
4x

Tefal CM600810 Digital Smart & Light kavni aparat

56 €

Grelnik vode z močjo 1000 W in prostornino 1,25 litra. Tefal CM600810 Digital Smart & Light je opremljen s digitalnim zaslonom s časovnikom in intuitivnim upravljanjem na dotik. Velika vodna glava zagotavlja hitro ekstrakcijo celo velikih količin kave, funkcija AROMA pa omogoča dvofazno pripravo kave s predhodno ekstrakcijo za največji okus in aromo.

Dostava Mimovrste
SENCOR SCE 7000BK kavni aparat
32x

SENCOR SCE 7000BK kavni aparat

123,59 €
Brezplačna dostava
Zadnji kos!

SENCOR SCE 7000BK je idealen za pripravo 12 skodelic kave naenkrat, omogoča pa tudi pripravo čaja. Steklena posoda je opremljena s praktičnim zapiralnim pokrovom. Zaščitni ventil proti kapljanju takoj zaustavi kapljanje pijače, ko kotliček odstranite iz aparata.

Dostava Mimovrste
SENCOR SCE 5070BK kapljični aparat za kavo
77x

SENCOR SCE 5070BK kapljični aparat za kavo

44,99 €

Kapljični aparat za kavo s posodo s prostornino 1,8 l. Sencor SCE 5070BK je idealen za pripravo 15 skodelic kapljične kave naenkrat, omogoča pa tudi pripravo čaja. Steklena posoda je opremljena s praktičnim zapiralnim pokrovom. Zaščitni ventil proti kapljanju takoj zaustavi kapljanje pijače, ko kotliček odstranite iz aparata.

Dostava Mimovrste
ECG KP 2115 Black kavni filter aparat
27x

ECG KP 2115 Black kavni filter aparat

37 €
Zadnji kos!

Kavni aparat z močjo 1000 W in s posodo za vodo s prostornino 1,5 litra. ECG KP 2115 Black je opremljen s sistemom proti kapljanju Drip-Stop s funkcijo samodejnega izklopa, ki lahko prav tako vzdržuje konstantno temperaturo končnega napitka. Kavni filter je odstranljiv in pralen.

Dostava Mimovrste
WMF Kitchenminis Aroma kavni aparat, grafitno siv
6x

WMF Kitchenminis Aroma kavni aparat, grafitno siv

80,79 €

Kavni aparat za filter kavo Kitchenminis Aroma je izdelan iz Cromargan® nerjavečega jekla. LCD zaslon s 24– urnim časovnikom omogoča, da kavo pripravite, nastavite čas in se zbudite ob sveže skuhani, aromatični kavi. Vključena je tudi termo skodelica (350 ml), ki jo lahko vzamete s seboj na pot.

Dostava Mimovrste