illy kava v zrnu Monoarabica Etiopia, 250 g

Ocena: 4,7 96 ocen Znamka: illy Naša številka: 643574

illy kava v zrnu Monoarabica Etiopia, 250 g

Okusna kava v zrnu Illy Monoarabica Etiopia, iz 100% kave Arabica, se imenuje po območju iz katerega prihaja – iz Etiopije. Intenziven in popolnoma uravnotežen okus kislosti in grenkobe, dopolnjuje nežna aroma jasminovih cvetov. Pakirana je v priročni pločevinasti posodi, z vsebino 250 gramov. Celoten opis

8.47
4.7 96

8,47 € Vključno z DDV

Naša številka: 643574

Predstavitev

Opis artikla

Kava v zrnu Illy Monoarabica Etiopia sestoji iz 100% kave Arabica in je poimenovana po območju, na katerem je kava pridelana – v Etiopiji. Pripravljena skodelica božanske kave ponuja popolnoma uravnotežen in intenziven okus, s pridihom jasminovih cvetov.

Primerna je za pripravo v vseh espresso kavnih aparatih, ki omogočajo mletje kavnih zrn, ali za klasičen način domače priprave kave, v udobju vašega doma. Praktična posoda v obliki pločevinke, pa zagotavlja ohranjanje pristne arome in okusa.

Vsebina: 250 g

Kaj je espresso?

Espresso lahko opredelimo kot skodelico kave, ki je pripravljena po posebnem postopku in ne presega več kakor 40 ml. Edini sestavini, ki jih vsebuje sta voda in kava iz sveže mletih kavnih zrn.

Pri ocenjevanju kakovosti espressa, so vključeni skoraj vsi čuti:

  • Prvi izmed njih je nedvomno vizualni prizor. Privlačen izgled boste dosegli s postrežbo kave v elegantnih, porcelanastih skodelicah. Videz popolnega espressa vsebuje tudi 2 – 4 mm lešnikovo rjave kavne pene, ki ostane obstojna do 2 minuti po pripravi.
  • Naslednji vas pozdravi vonj Illy kave, ki je močen in intenziven ter prinaša občutek notranje izpolnitve in zadovoljstva.
  • Naposled vas omami še njen uravnotežen okus, ki daje občutek udobja in ostane prisoten še vsaj 10 minut po pitju kave.

Illy kava

Arabica ali Robusta

Najpomembnejša razlika med tema vrstama kave je vsebnost kofeina, ki je v Arabici za razliko od Robuste nižja za skoraj 1/3. Pomembna razlika je tudi v okusu, saj je Arabica nekoliko bolj kisla kakor Robusta, vendar je Robusta tudi nekoliko bolj grenka kakor Arabica. Razlika se odraža tudi v intenzivnosti pridelave, saj se kava Arabica goji le na višjih nadmorskih višinah. Vsaka od njiju se deli na več vrst, ki so običajno poimenovane po regiji iz katere izhajajo oz. v kateri se gojijo.


Tehnične podrobnosti

Parametri artikla %1% %2%

Teža 250 g
Število kosov v pakiranju 1 Kos
Vrsta kave arabika