Igroljub družabna igra Cro-Magnon

Igroljub družabna igra Cro-Magnon

Številka: 1282277
Družabna igra Cro-Magnon je odštekana praigra za 3 do 12 praljudi, starejših od 8 let, ki so ljubitelji zabav, smeha in družabnega ugibanja. Sredstva za komuniciranje med igralci so pantomima, modeliranje, prajezik in risanje. Igra traja približno 45 minut. Celoten opis
Dostava Mimovrste
26,99 €
Vključno z DDV
12,75 €
-52%

Na zalogi v skladišču 5+ artikli

Na voljo takoj v trgovini
Trgovine
 
Jutri predvidena dostava na dom
 

Številka: 1282277

Predstavitev

Družabna igra Cro-Magnon

Prvi ponatis zabavne praigre z liki iz kamene dobe. Podajte se v nori svet svojih prednikov in se nasmejite, ko soigralci v sebi odkrivajo pračloveške korenine in glede na prapleme, ki mu pripadajo, tolčejo s pestmi po mizi ali izvajajo nastopaške poze. Igralci smuknejo v vloge praljudi in poskušajo kot prvi doseči višje stopnje evolucije. Seveda to sploh ni enostavno! Najprej mora vsak pračlovek druga plemena česa naučiti.

Tako skušajo plemenski poglavarji Zofanjoncev, Traponjoncev, Firbconjoncev, Bugivuginjoncev in drugih plemen ostalim praljudem na vse pretege razložiti pojme z besnim kriljenjem rok, divjim gnetenjem blata, uporabo primitivnega besedišča in jamskimi slikami. Ampak, ali bo slednjim ob »Lep stvar v glava« res padlo na pamet, da gre za sanje? Zaupajte pračloveku v sebi in pripeljite svoje pleme do napredka! Buunga!

Igra

Igra narediti, ti smejati veliko!

Družabna igra Cro-Magnon (prej Pračloveki iz CroMagnona) velja za eno najboljših party iger v slovenščini. Za razliko od drugih iger te vrste pri Cro-magnonu za razlaganje pojmov ne uporabljate samo npr. risanja, ampak napredujete po razvojni lestvici in si pridobite tudi pravico do uporabe omejenega govora, modeliranja in pantomime.

V okviru pravil igre je na kratko opisan razvoj človeške vrste od avstralopiteka do kromanjonca ali sodobnega človeka. Tekste, ki so bili pripravljeni za prvo izdajo, je strokovno pregledal in dopolnil slovenski arheolog Boštjan Odar. Tako se boste ob igranju in krohotanju naučili tudi marsikaj zelo zanimivega. 

Vsebina

Vsebina

  • 128 kart »Kvato?«
  • 13 plemenskih kart
  • 2 karti s »praslovarjem«
  • 1 vrtavka in 6 figuric – kamenčkov
  • 1 kos plastelina, 1 kos oglja
  • pravila igre

Tehnične podrobnosti

Število igralcev 3 do 12
Čas igranja prib. 45 min
Starost od 8 let dalje