Boditein nakupujte z BREZPLAČNO dostavo
0
na mesec

Delovna oblačila

Delovna oblačila so nepogrešljiv del opreme pri delu tako doma kot na službenem mestu, saj je vaše telo tako vedno ustrezno zaščiteno. Oblikovana so na način, da vas ne ovirajo pri delu in so narejena iz trpežnih materialov.

Prikaži več

Namen

Različni poklici zahtevajo različna delovna oblačila. Posebna zaščitna delovna oblačila so denimo primerna za električarje, varilce, gozdarje in vse, ki imajo pri svojem delu stik z nevarnimi kemikalijami. Delovna oblačila lahko uporabljate v službi ali pa doma pri opravljanju raznih opravil, saj vam nudijo ustrezno zaščito. Prav tako so primerna za različne vremenske okoliščine.

Materiali

Delovna oblačila so lahko izdelana iz različnih materialov, odvisno od vrste dela ali dejavnosti, za katero jih uporabljate.

Bombaž je priljubljen material za delovna oblačila, saj je udoben, zračen in vpija vlago. Običajno se uporablja za izdelavo srajc, hlač in kombinezonov.

Poliester je sintetična tkanina, ki je znana po svoji vzdržljivosti, odpornosti proti gubanju in sposobnosti, da obdrži obliko. Običajno se uporablja za izdelavo jaken, hlač ali srajc.

Najlon je lahka in trpežna sintetična tkanina, ki se uporablja za izdelavo delovnih oblačil, kot so vetrovke, dežni jopiči in brezrokavniki. Gre za material, ki je odporen na obrabo in trganje.

Usnje je trpežen material, ki se običajno uporablja za izdelavo delovnih rokavic, škornjev in jaken. Zagotavlja zaščito pred ostrimi predmeti, ekstremnimi temperaturami in kemikalijami.

Tkanine, odporne proti ognju, so iz specializiranega materiala, obdelanega s kemikalijami, ki nudijo zaščito pred ognjem in preprečujejo vžig. Običajno se uporabljajo pri izdelavi industrijskih delovnih oblačil (varjenje, kemična proizvodnja ipd.).

Dobro vidni materiali so običajno izdelani iz svetlo obarvanega blaga in odsevnih trakov, ki nudijo večjo vidljivost v slabih vremenskih pogojih. Običajno se uporabljajo pri izdelavi brezrokavnikov, jaken, hlač za delavce v gradbeništvu, delovnih oblačil za delo na cesti in drugih poklicih, kjer je vidnost izjemnega pomena.

Tipi delovnih oblačil

Na trgu so potrošnikom na voljo različni tipi delovnih oblačil, med drugim delovne jakne, delovne hlače, delovni brezrokavniki, delovne halje in kombinezoni. Za delo v dežju so na voljo dežna oblačila, za delo pri nizkih temperaturah pa zimska delovna oblačila. Najdete lahko tudi bolj specifična delovna oblačila. To so denimo higienska, varilska in odsevna oblačila.

Bistveno je, da pred nakupom dobro premislite in izberete delovna oblačila, ki bodo zagotavljala maksimalno zaščito in varnost pri delu.

Pogosta vprašanja pri izbiri delovnih oblačil

1️⃣ Na kaj moramo biti pozorni pri izbiri delovnih oblačil?

Pri izbiri delovnih oblačil je treba upoštevati več dejavnikov, saj bomo le na ta način poskrbeli, da nam bodo oblačila pri opravljanju dela zagotavljala zaščito in udobje. Kot prvo morate biti pri izbiri pozorni na varnostne zahteve. Denimo pri delu s kemikalijami morate izbrati posebna oblačila, ki nudijo ustrezno varnost. Prav tako morajo biti delovna oblačila udobna za nošenje in vam morajo omogočati enostavno gibanje. Izdelana morajo biti iz trpežnih materialov.

2️⃣ Katero velikost naj izberem?

Pri izbiri velikosti delovnih oblačil bodite pozorni, da ne kupite preozkih, preohlapnih ali neudobnih oblačil. Napačna izbira lahko namreč poveča tveganje za nesreče in poškodbe pri delu.

3️⃣ Ali je uporaba delovnih oblačil zakonsko obvezna?

Uporabo osebne varovalne opreme, ki jo delavci uporabljajo pri delu, ureja pravilnik. Ta med drugim določa obveznosti delodajalca v zvezi z opremo. Gre sicer za poklice, pri katerih so predvidena specifična delovna oblačila, sem pa ne spadajo denimo navadna delovna obleka ali uniforma. Pravilnik med drugim navaja, da morajo imeti vsi delavci, ki opravljajo dela na prostem v dežju in mrzlem vremenu, nepremočljivo obleko. Za delo s kislinami ali raztopinami je potrebna posebna varovalna obleka, za varjenje v zaprtih prostorih pa ogrevana oblačila.

Določi parametre
ANOXI Raztegljiva delovna jakna 4x Stretch R ANOXI Raztegljiva delovna jakna 4x Stretch R
ANOXI Raztegljiva delovna jakna 4x Stretch R

Moderno oblikovana delovna jakna Revolt 4Stretch, ki je primerna za uporabo v pomladnih in jesenskih mesecih.

na voljo predvidoma: 13.3. - 15.3.

ANOXI Softshell delovne hlače zimske S ANOXI Raztegljiva delovna jakna 4x Stretch R
ANOXI Softshell delovne hlače zimske S

ANOXI Podložene delovne hlače z oprsnikom iz Softshell tkanine – odporne na veter in vodo.

na voljo predvidoma: 13.3. - 15.3.

ANOXI Softshell zimska jakna P ANOXI Raztegljiva delovna jakna 4x Stretch R
ANOXI Softshell zimska jakna P

Nepremočljiva, podložena softshell jakna z odsevnimi elementi.

na voljo predvidoma: 13.3. - 15.3.

ANOXI Zimska softshell delovna jakna R ANOXI Zimska softshell delovna jakna R
ANOXI Zimska softshell delovna jakna R

Podložena jakna športnega dizajna iz tkanine Softshell, primerna za hladne mesece – odporna na veter in vodo.

na voljo predvidoma: 13.3. - 15.3.

Art.mas Delovna jakna Classic Line 1 ANOXI Zimska softshell delovna jakna R
Art.mas Delovna jakna Classic Line 1

Delovna jakna CLASSIC – privlačna oblika in odlična funkcionalnost. Zelo trpežen material iz specializiranih tkanin – platna (80% poliester in 20% bombaž), gramature 270 +/- 10 g/m2.

na voljo predvidoma: 7.3. - 8.3.

Partner: Dah
Art.mas Delovna jakna Classic Line 3 ANOXI Zimska softshell delovna jakna R
Art.mas Delovna jakna Classic Line 3

Delovna jakna CLASSIC – privlačna oblika in odlična funkcionalnost. Zelo trpežen material iz specializiranih tkanin – platna (65% poliester in 35% bombaž), gramature 270 +/- 10 g/m2.

na voljo predvidoma: 7.3. - 8.3.

Partner: Dah
Art.mas Delovna jakna Classic Maximus Line 1 Art.mas Delovna jakna Classic Maximus Line 1
Art.mas Delovna jakna Classic Maximus Line 1

Delovna jakna CLASSIC MAXIMUS – privlačna oblika in odlična funkcionalnost. Zelo trpežen material tipa CANVAS – iz specializiranih tkanin – platna (65% poliester in 35% bombaž), gramature 270 +/- 10 g/m2.

na voljo predvidoma: 7.3. - 8.3.

Partner: Dah
Art.mas Delovna jakna GrandMaster Line Art.mas Delovna jakna Classic Maximus Line 1
Art.mas Delovna jakna GrandMaster Line

Delovna jakna iz poliestrsko-bombažne tkanine (65% poliester in 35% bombaž) z gramaturo 290 g / m² +/- 3%.

na voljo predvidoma: 7.3. - 8.3.

Partner: Dah
Art.mas Delovne hlače Classic Line 1 Art.mas Delovna jakna Classic Maximus Line 1
Art.mas Delovne hlače Classic Line 1

Delovne hlače CLASSIC – privlačna oblika in odlična funkcionalnost.

na voljo predvidoma: 7.3. - 8.3.

Partner: Dah
Art.mas Delovne hlače Classic Line 3 Art.mas Delovne hlače Classic Maximus Line 1
Art.mas Delovne hlače Classic Line 3

Delovne hlače CLASSIC – privlačna oblika in odlična funkcionalnost. Zelo trpežen material iz specializiranih tkanin – platna (65% poliester in 35% bombaž), gramature 270 +/- 10 g/m2.

na voljo predvidoma: 7.3. - 8.3.

Partner: Dah
Art.mas Delovne hlače Classic Maximus Line 1 Art.mas Delovne hlače Classic Maximus Line 1
Art.mas Delovne hlače Classic Maximus Line 1

Delovne hlače CLASSIC MAXIMUS – privlačna oblika in odlična funkcionalnost. Zelo trpežen material tipa CANVAS – iz specializiranih tkanin – platna (65% poliester in 35% bombaž), gramature 270 +/- 10 g/m2.

na voljo predvidoma: 7.3. - 8.3.

Partner: Dah
Art.mas Delovne hlače GrandMaster Line Art.mas Delovne hlače Classic Maximus Line 1
Art.mas Delovne hlače GrandMaster Line

Delovne hlače iz poliestrsko-bombažne tkanine (65% poliester in 35% bombaž) z gramaturo 290 g/m² +/- 3%.

na voljo predvidoma: 7.3. - 8.3.

Partner: Dah