Boditein nakupujte z BREZPLAČNO dostavo
0
na mesec

Delovna oblačila

Delovna oblačila so nepogrešljiv del opreme pri delu tako doma kot na službenem mestu, saj je vaše telo tako vedno ustrezno zaščiteno. Oblikovana so na način, da vas ne ovirajo pri delu in so narejena iz trpežnih materialov.

Prikaži več

Namen

Različni poklici zahtevajo različna delovna oblačila. Posebna zaščitna delovna oblačila so denimo primerna za električarje, varilce, gozdarje in vse, ki imajo pri svojem delu stik z nevarnimi kemikalijami. Delovna oblačila lahko uporabljate v službi ali pa doma pri opravljanju raznih opravil, saj vam nudijo ustrezno zaščito. Prav tako so primerna za različne vremenske okoliščine.

Materiali

Delovna oblačila so lahko izdelana iz različnih materialov, odvisno od vrste dela ali dejavnosti, za katero jih uporabljate.

Bombaž je priljubljen material za delovna oblačila, saj je udoben, zračen in vpija vlago. Običajno se uporablja za izdelavo srajc, hlač in kombinezonov.

Poliester je sintetična tkanina, ki je znana po svoji vzdržljivosti, odpornosti proti gubanju in sposobnosti, da obdrži obliko. Običajno se uporablja za izdelavo jaken, hlač ali srajc.

Najlon je lahka in trpežna sintetična tkanina, ki se uporablja za izdelavo delovnih oblačil, kot so vetrovke, dežni jopiči in brezrokavniki. Gre za material, ki je odporen na obrabo in trganje.

Usnje je trpežen material, ki se običajno uporablja za izdelavo delovnih rokavic, škornjev in jaken. Zagotavlja zaščito pred ostrimi predmeti, ekstremnimi temperaturami in kemikalijami.

Tkanine, odporne proti ognju, so iz specializiranega materiala, obdelanega s kemikalijami, ki nudijo zaščito pred ognjem in preprečujejo vžig. Običajno se uporabljajo pri izdelavi industrijskih delovnih oblačil (varjenje, kemična proizvodnja ipd.).

Dobro vidni materiali so običajno izdelani iz svetlo obarvanega blaga in odsevnih trakov, ki nudijo večjo vidljivost v slabih vremenskih pogojih. Običajno se uporabljajo pri izdelavi brezrokavnikov, jaken, hlač za delavce v gradbeništvu, delovnih oblačil za delo na cesti in drugih poklicih, kjer je vidnost izjemnega pomena.

Tipi delovnih oblačil

Na trgu so potrošnikom na voljo različni tipi delovnih oblačil, med drugim delovne jakne, delovne hlače, delovni brezrokavniki, delovne halje in kombinezoni. Za delo v dežju so na voljo dežna oblačila, za delo pri nizkih temperaturah pa zimska delovna oblačila. Najdete lahko tudi bolj specifična delovna oblačila. To so denimo higienska, varilska in odsevna oblačila.

Bistveno je, da pred nakupom dobro premislite in izberete delovna oblačila, ki bodo zagotavljala maksimalno zaščito in varnost pri delu.

Pogosta vprašanja pri izbiri delovnih oblačil

1️⃣ Na kaj moramo biti pozorni pri izbiri delovnih oblačil?

Pri izbiri delovnih oblačil je treba upoštevati več dejavnikov, saj bomo le na ta način poskrbeli, da nam bodo oblačila pri opravljanju dela zagotavljala zaščito in udobje. Kot prvo morate biti pri izbiri pozorni na varnostne zahteve. Denimo pri delu s kemikalijami morate izbrati posebna oblačila, ki nudijo ustrezno varnost. Prav tako morajo biti delovna oblačila udobna za nošenje in vam morajo omogočati enostavno gibanje. Izdelana morajo biti iz trpežnih materialov.

2️⃣ Katero velikost naj izberem?

Pri izbiri velikosti delovnih oblačil bodite pozorni, da ne kupite preozkih, preohlapnih ali neudobnih oblačil. Napačna izbira lahko namreč poveča tveganje za nesreče in poškodbe pri delu.

3️⃣ Ali je uporaba delovnih oblačil zakonsko obvezna?

Uporabo osebne varovalne opreme, ki jo delavci uporabljajo pri delu, ureja pravilnik. Ta med drugim določa obveznosti delodajalca v zvezi z opremo. Gre sicer za poklice, pri katerih so predvidena specifična delovna oblačila, sem pa ne spadajo denimo navadna delovna obleka ali uniforma. Pravilnik med drugim navaja, da morajo imeti vsi delavci, ki opravljajo dela na prostem v dežju in mrzlem vremenu, nepremočljivo obleko. Za delo s kislinami ali raztopinami je potrebna posebna varovalna obleka, za varjenje v zaprtih prostorih pa ogrevana oblačila.

Določi parametre
Delovne farmer hlače NORTH TECH sivo-zelene Delovne farmer hlače NORTH TECH sivo-zelene
Delovne farmer hlače NORTH TECH sivo-zelene

Delovne farmer hlače športnega videza. Zapirajo se z gumbi ob strani, naramnice pa so nastavljive. Imajo več funkcionalnih žepov in velik žep z več razdelki na sprednji strani. Dodatna ojačitev na kolenih z žepom za ščitnike za kolena. Kroj je klasičen in primeren za vse.

na voljo predvidoma: 11.3. - 13.3.

Partner: Pharsol
Delovne hlače NORTH TECH modre Delovne farmer hlače NORTH TECH sivo-zelene
Delovne hlače NORTH TECH modre

Delovne hlače športnega videza. Zapenjajo se s skrito zadrgo, imajo več funkcionalnih žepov ter dodatno ojačitev na kolenih z žepom za ščitnike za kolena. Kroj je klasičen in primeren za vse.

na voljo predvidoma: 18.3. - 21.3.

Partner: Pharsol
Caterpillar moške boksarice, 2/1, XL, črne Delovne farmer hlače NORTH TECH sivo-zelene
Caterpillar moške boksarice, 2/1, XL, črne

Caterpillar moške boksarice, 2/1, XL, v črni barvi.

na voljo predvidoma: DANES

Partner: Mimovrste
Caterpillar moške boksarice, 2/1, XXL, črne Caterpillar moške boksarice, 2/1, XXL, črne
Caterpillar moške boksarice, 2/1, XXL, črne

Caterpillar moške boksarice, 2/1, XXL, v črni barvi.

na voljo predvidoma: DANES

Partner: Mimovrste
Cerva DEEL kapa z LED svetilko, zelena Caterpillar moške boksarice, 2/1, XXL, črne
Cerva DEEL kapa z LED svetilko, zelena

Pletena zimska kapa z LED svetilko.

na voljo predvidoma: 11.3. - 13.3.

Cerva Group GREENDALE, Kratke hlače Caterpillar moške boksarice, 2/1, XXL, črne
Cerva Group GREENDALE, Kratke hlače

Multifunkcijske delovne kratke hlače

na voljo predvidoma: 6.3.

Partner: MIX d.o.o.
Odprodaja
Cerva Group KNOXFIELD 320 delovne hlače do pasu Cerva Group KNOXFIELD 320 delovne hlače do pasu
Cerva Group KNOXFIELD 320 delovne hlače do pasu

Trpežne delovne hlače do pasu, z žepi za orodje v antracit oranžni barvi.

na voljo predvidoma: 7.3.

Partner: MIX d.o.o.
Cerva KNOXFIELD kratke hlače Cerva Group KNOXFIELD 320 delovne hlače do pasu
Cerva KNOXFIELD kratke hlače

Atraktivne moške delovne kratke hlače z elastičnim pasom.

na voljo predvidoma: 11.3. - 13.3.

Cerva PEPITO moške kuharske hlače Cerva Group KNOXFIELD 320 delovne hlače do pasu
Cerva PEPITO moške kuharske hlače

Udobne bombažne kuharske hlače.

na voljo predvidoma: 11.3. - 13.3.

Cerva YOWIE ženski pas mordu/violičen CXS Delovne hlače ORION TEODOR, 194cm podaljšan model, sivo-zelene
Cerva YOWIE ženski pas mordu/violičen

Atraktiven ženski pas.

na voljo predvidoma: 11.3. - 13.3.

CXS Delovne hlače ORION TEODOR, 194cm podaljšan model, sivo-zelene CXS Delovne hlače ORION TEODOR, 194cm podaljšan model, sivo-zelene
CXS Delovne hlače ORION TEODOR, 194cm podaljšan model, sivo-zelene

Moške delovne hlače – podaljšan kroj za višino do 194 cm. Pas z zankami in elastičnim všitkom na hrbtu. Sprednja žepa z zankami za orodje, večnamenski žepi na obeh hlačnicah. Kolenski del ojačan s 600D poliestrom z odprtino za kolenske ščitnike.

Surovinska…

na voljo predvidoma: 14.3. - 19.3.

CXS Delovne hlače z oprsnikom SIRIUS TRISTAN, moške, sivo-zelene CXS Delovne hlače ORION TEODOR, 194cm podaljšan model, sivo-zelene
CXS Delovne hlače z oprsnikom SIRIUS TRISTAN, moške, sivo-zelene

Moške delovne hlače z oprsnikom. Pas z zankami za pas. Žep s poklopcem na naprsniku. Prednja žep, praktična večnamenska žepa na straneh, žepa zadaj s poklopcem. Kolenski del ojačan s 600D poliestrom z odprtino za ščitnike za kolena. Ojačan…

na voljo predvidoma: 14.3. - 19.3.