Edo Rodošek: Spokojni svet
12,23 €

Avtor knjige Spokojni svet Edo Radošek, rojen 1932, je doktor tehniških znanosti in redni profesor na Fakulteti za gradbeništvo in geodezijo v Ljubljani, doslej pa je izdal že tri zbirke novel z znanstveno fantastično tematiko.


Erin Hunter: Bojevniki: Ogenj in led, trda
14,99 €

13,94 €

Saga Bojevniki je čudovita pripoved iz življenja divjih mačk. Serija, ki je žanru fantasy dala povsem nov pomen in odprla nove, neslutene razsežnosti. Ogenj in led je druga izmed šestih knjig sage Bojevniki.


Lois Lowry: Varuh spominov
29,95 €

9,99 €

Znanstveno fantastičen mladinski roman Varuh spominov je postavljen v družbo, ki je sprva predstavljena kot utopična, idealna družba, ki se skozi dojemanje glavnega protagonista vedno bolj spreminja v pravo nasprotje srečne družbe – postaja nezaželena in zastrašujoča.


Marjan Tomšič: Uroki polne lune III
29 €

26,97 €

Tomšičeva trilogija Uroki polne lune so kraljevska pot v sodobno slovensko fantastično prozo. V tretjem delu sledimo prigodam in nezgodam »karmičnega« junaka Kosterce, ki se »vica« v fantazmagoričnih pokrajinah …


Muanis Sinanović: Anastrofa
26 €

Branje tega romana pravzaprav spominja na izkušnjo sprehoda skozi neko malo starejšo videoigro žanra avanture ali RPG-ja (sodobnejše so vendar le bolj radodarne): stopamo v intriganten, nenavaden in iztirjen svet, vendar z jasnimi omejitvami glede tega, kaj lahko o njemu izvemo in kam se znotraj njegovih meja lahko napotimo.


Petre M. Andreevski: Vsi obrazi smrti
21,90 €

19,80 €

Originalni naziv: Site lica na smrtta

Zbirka Vsi obrazi smrti makedonskega literarnega ustvarjalca je svojevrsten spoj hororja, fantastike in črnega humorja.


Richelle Mead: Krvne vezi
16,90 €

Prva knjiga nove serije priljubljene avtorice knjig Vampirska akademija – serije „Krvne vezi“.