Safari Ltd. Hipokampus
15 € 13,60 €

Zadnji kos!

Hipokampus je mitična žival, ki ima spodnji del telesa ribji, zgornji pa je konjev. Druga poimenovanja zanj so Merhorse ali Morski konj, toda ne gre za živečo žival. Hipokampus izhaja iz fenicijskih mitov. V ozki povezavi je tudi z drugim mitološkim bitjem, morsko kozo oz. Kozorogom (pol koza, pol riba), ki je tako kot kozorog eno izmed znamenj horoskopa. Tako figuro imate lahko kar doma.

Safari Ltd. ježek
10 € 9 €

Zadnji kos!

Zvij se v klobčič z našim prikupnim ježkom! Replika žužkojedega sesalca, ki spada med ogrožene živalske vrste. Ježek je za naravo zelo koristen. Prehranjuje se namreč z živalmi, ki so v veliki meri škodljivi naravi in človeku. Njihov jedilnik sestavljajo predvsem žuželke, deževniki, lazarjev in polžev. Prav tako išče tudi razno jagodičevje in vrste sadja. Je velik jedec. Ko in če lahko, vsako noč poje do 70 g hrane. Tako figuro pa imate lahko kar doma.

Safari Ltd. mladič vzhodnoameriškega zajca
10 € 9,10 €

Zadnji kos!

Figura mladiča divjega zajca z zvedavimi ušesi v sedečem položaju. Enako kot ostale figure podjetja Safari Ltd. je tudi ta profesionalno oblikovana in ročno poslikana. Vse je izdelano do podrobnosti. Ta vrsta je nočna in izrazito teritorialna žival. Ne izkoplje si brloga, skriva se v grmičevju in v plitkih luknjah. Pozimi dokazano preživi tudi pod snegom. Prehranjuje se samo z rastlinjem, predvsem s travo. Išče odprte pokrajine, globoko v gozdovih se ne pojavlja. Tako figuro pa imate lahko kar doma.

Safari Ltd. Morska želva
15 € 13,50 €

Zadnji kos!

Figura morske želve, ki je, vključno z vzorcem in hrapavostjo oklepa, zelo realistično izdelana. Enako kot ostale figure podjetja Safari Ltd. je tudi ta profesionalno oblikovana in ročno poslikana. Vse je izdelano do podrobnosti. Morske želve se od kopenskih in sladkovodnih želv razlikujejo predvsem po tem, da imajo v lobanji skrite solne žleze, okončine spremenjene v plavuti in manjše ter plavanju v morju prilagojen oklep. Morske želve (Chelonioidae) imajo v oceanih edinstveno in ključno ekološko vlogo. To lahko prikažemo na primer z njihovo ključno vlogo pri delovanju koralnih ekosistemov. Prave karete, čigar glavna vloga je hranjenje z ožigalkarji (Cnidaria), s tem uravnavajo porast ožigalkarjev na koralnih grebenih. S tem neposredno vplivajo na sestavo, strukturo in vrstno raznolikost tega ekosistema. In tako figuro morske želve imate lahko kar doma.

Safari Ltd. Prževalski konj
10 € 9,10 €

Zadnji kos!

Figura Prževalskega konja je profesionalno izdelana, ročno pobarvana s podrobnimi detajli. Gre za zadnjo še živečo divjo vrsto konja. Za njegovo ohranitev so v veliki meri zaslužni živalski vrtovi. Iz rodovnikov je možno razbrati, da ima 70 % vseh živečih konj te vrste „praškega“ prednika. Prževalskega konja lahko najdete v naravi na Kitajskem in Mongoliji. Tako figuro pa imate lahko kar doma.

Safari Ltd. rak samotar
9 € 8,20 €

Zadnji kos!

Figura raka samotarja. Oglej si njegovo posebno lupino! Izgleda kot prava! Enako kot ostale figure podjetja Safari Ltd. je tudi ta profesionalno oblikovana in ročno poslikana. Vse je izdelano do podrobnosti. Tako figuro imate lahko kar doma.

Safari Ltd. Tuba - Človeški organi
10,70 €

Zadnji kos!

Tuba človeški organi bo odličen pripomoček pri poučevanju. Otrokom bo pomagal bolje razumeti videz in obliko posameznih človeških organov. Komplet vključuje: možgane, srce, želodec, ledvice, jetra, pljuča, tanko in debelo črevo. Ali lahko vaš otrok postavi organe na pravilna mesta?

Safari Ltd. Tuba igrač - Safari
10,80 €

Zadnji kos!

Pojdite na pustolovsko potovanje po Safariju! Vendar bodite previdni, ne čakajte ljubkih hišnih ljubljenčkov. V Safariju kraljujejo divje živali. Dvanajst številk bo popolnoma dopolnilo ali poživelo otrokovo igro.

Safari Ltd. Tuba - Stavbe sveta
12 € 11,10 €

Zadnji kos!

Spoznajte najbolj znane zgradbe sveta! Skupno deset lepo naslikanih figur, ki lahko odlično dopolnijo otroško igro.
Podrobno izdelane figure lahko uporabite tudi kot učni pripomoček. Podajte se na potovanje okrog sveta!

Safari Ltd. Tuba – Tihi ocean
12 € 10,90 €

Zadnji kos!

Tihi ocean je največji in najgloblji ocean na svetu. Obsega skoraj 64 milijonov kvadratnih kilometrov, kar je skoraj tretjino celotnega zemeljskega površja. Kot tak predstavlja dom tisočim živalskih vrstam, plazilcem, ribam, pticam, sesalcem in nevretenčarjem. Ta komplet ročno poslikanih figur obsega razne vrste živali, ki jih najdemo v Tihem oceanu.

Safari Ltd. vietnamski pujs
10 € 9,10 €

Zadnji kos!

Vietnamski pujsi so že dolgo priljubljeni men manjšimi rejci. So nezahtevni, odporni na bolezni, njihovo vzgajanje in reja nista draga. Ker so splošno zelo vzdržljivi in vsejedi, so idealni za vzrejanje. Pasejo se na vrto, lahko se zgodi tudi, da ga pazijo! Tako figuro pa imate lahko kar doma.

Safari Ltd. Življenjski cikel - Piščanec
8,90 €

Zadnji kos!

Vsi vemo, da kokoši polagajo jajca, toda kako nastanejo kokoši? Štiri faze življenjskega cikla kokoši vas bodo vodile skozi to preobrazbo, iz jajc, skozi piščančje valjenje od lupine do odraslega piščanca. Skupaj z otroki odkrijte skoraj čudežne transformacije narave s pomočjo realističnih sličic iz zbirke življenjskih ciklov Safariology.

Safari Ltd. Tuba živali - Eksotične ptice
10,90 €

Spoznajte najlepše eksotične ptice našega planeta! Skupno deset lepo naslikanih figur, ki se lahko odlično dopolnijo z otroško igro.
Podrobno izdelane ptice lahko uporabite, kot učni pripomoček.

Safari Ltd. človeški razvoj
10,80 €

Najlažji način, da otrokom razložite stvari okoli nas, je ilustracija. Razvoj človeka v petih fazah, otroci lahko podrobno raziskujejo figurice Safari Ltd. Vsi deli so ročno poslikani!

Safari Ltd. Acrocanthosaurus
10,10 €

Novo

Spoznajte Acrocanthosaura, mesojedega dinozavra, „kuščarja z velikimi bodicami", ki besno rjove, razkriva zobe in kaže kremplje. Lobanja tega velikana je dosegala največjo dolžino okrog 130 cm.

Safari Ltd. Amonit
9,10 €

Novo

Spoznajte amonita. Ne, to ni polž, ampak nenavadno zvit orjaški ligenj. Gre za davno izumrlega glavonožca, ki spada v razred mehkužcev, zanj je značilna zvita lupina.

Safari Ltd. Beluga
10,90 €

Novo

Seznanite se z belugo. Beluge s starostjo menjajo barvo. Odrasle beluge so povsem bele, medtem ko so ob rojstvu sive ali rjave in nato postopoma bledijo. V času odraščanja in vse do šestega leta starosti menja odtenke, po tem pa zbledi.

Safari Ltd. Bradata agama
11,80 €

Novo

Spoznajte bradato agamo! Obarva se rumeno, svetlo rjavo in rjavo-rdeče. Dosega velikost do 60 cm. Agama se, enako kot kače, levi, da bi slekla celotno kožo pa ji branijo trnati izrastki. Živi 10– 15 let.

Safari Ltd. Ceratozaver
10 €

Novo

Spoznajte ceratozavra in raziščite jursko pokrajino skozi rumene oči tega mesojedega dinozavra z grebenom iz kostnih izboklin. Na glavi ima izbokline, po katerih je dobil ime „rogati kuščar“.

Safari Ltd. daljnogled s kompasom, vojaški
18 €

Odličen pripomoček za male pustolovce! Binokularni daljnogled od znamke Safari Ltd. v vojaški barvi je obogaten tudi s svetlobo, zato ga lahko uporabljate tudi v temi. Kompas je nameščen na vrhu teleskopa in vam pomaga pri navigaciji po terenu.
Vgrajeni kolešček lahko uporabite za približevanje vidnega polja.

Safari Ltd. Elasmosaurus
10,90 €

Novo

Spoznajte dinozavra Elasmosaura. Ta dvotonski, do 14 metrov dolgi vodni plazilec je živel v obdobju zgornje krede. Prehranjeval se je z ribami in nevretenčarji. Znanstveni domnevajo, da je mladiče skotil v vodi in je zato ni zapuščal.

Safari Ltd. Jemenski kameleon
10,90 €

Novo

To bitje je priljubljen domači ljubljenček, od vseh živali ima najboljšo kamuflažno barvo, zvit rep in neodvisno gibajoče se oči – kaj je to? Spoznajte jemenskega kameleona!

Safari Ltd. Kaprosuchus
9,10 €

Novo

Spoznajte dinozavra Kaprosuchusa. S svojo grobo kožo in masivno čeljustjo izgleda kot pravi, kajne? Ta tri- do šestmetrski plenilec si je zaradi svojega izgleda prislužil vzdevek „kroko-merjasec“

Safari Ltd. Kit grbavec
9,10 €

Novo

Eleganten kit grbavec plava po oceanu. Ste pripravljeni na skok? Enako kot ostale figure podjetja Safari Ltd. je tudi ta profesionalno oblikovana in ročno poslikana. Vse je izdelano do podrobnosti.

Safari Ltd. Leteča veverica
9,50 €

Novo

Spoznajte letečo veverico! Med sprednjimi in zadnjimi okončinami ima ta veveričji sesalec letalno kožico, ki jo lahko razpne in z njeno pomočjo jadra od drevesa do drevesa, ali s skalnate stene in tako leti do 300 m daleč.

Safari Ltd. Morski pes orjak
13,60 €

Novo

Spoznajte morskega psa orjaka. Ta vrsta morskega psa je s svojimi 12 metri največja riba, živeča v oceanih, a za človeka ni nevaren. Hrani se s filtriranjem vode, iz katere zbira plankton.

Safari Ltd. Napihovalka
9,10 €

Novo

Spoznajte napihovalko! Napihovalka je riba z bodečim telesom, ki se, ko ji grozi nevarnost, napihne kot balon. Figura zgleda strašno, a ima mehko telo in škropi vodo !

Safari Ltd. Narval (enorog)
9,20 €

Novo

Spoznajte se z enorogom. Narval je bil del domnev o obstoju samoroga. Prav narvalov rog so pogosto uporabljali za dokazovanje njegovega obstoja. Danes že vemo, da je to dejansko zavit rog, ki ga uporablja pri boju za samico.

Safari Ltd. Okrasna želva
9,10 €

Novo

Spoznajte okrasno želvo. Okrasna želva je ena izmed najpogosteje udomačenih sladkovodnih želv na svetu, v ujetništvu jo vzgajajo že od 17. stoletja. Je precej odporna, prehranjuje se z drobnim žuželkami.

Safari Ltd. Orjaški ligenj
11,80 €

Novo

Spoznajte se s strašnim orjaškim lignjem. Filmi in knjige orjaškega lignja prikazujejo kot pošast iz globin ocean, v resnici pa tudi znanstveniki ne vedo veliko o njihovem načinu življenja. Kar vemo, je da dosegajo dolžino do 18 metrov.

Safari Ltd. Pachyrhinosaurus
9,10 €

Novo

Spoznajte dinozavra Pachyrhinosaurusa. Ta velik, rogat, rastlinojed dinozaver je po pokrajini potoval v izjemno velikih čredah (do več tisoč dinozavrov). Črede so se selile vzdolž zahodne obale Severne Amerike.

Safari Ltd. Rogat kuščar
9,30 €

Novo

Spoznajte rogatega kuščarja! Ob pogledu na tega neverjetnega kuščarja si boste mislili, da ste pristali v praveku! S svojo bodečo kožo in velikimi bodicami na glavi malce spominja na krastačo.

Safari Ltd. Sauropelta
10,90 €

Novo

Spoznajte dinozavra sauropelto. Sauropelta v prevodu pomeni kuščar z oklepom. Čeprav ima tako strašno ime, je bil rastlinojedec. Oklepne plošče na hrbtu in bodice spredaj so jo branile pred plenilci.

Safari Ltd. Sončni sistem
9 €

Igrača, s katero lahko otroci od četrtega leta dalje že lahko spoznajo vesolje. Živimo na planetu Zemlja in okoli nas obstajajo drugi planeti, ki prav tako krožijo okoli sonca. Preprosti pripomoček za otroke, da razširijo svoja obzorja.

Safari Ltd. Suchomimus
9,10 €

Novo

Spoznajte dinozavra Suchomima. Suchomimus je dinozaver plenilec s podaljšano čeljustjo, zaradi katerih izgleda kot krokodil. Podaljšano čeljust in ostre kremplje je imel, ker je bil ribojed.

Safari Ltd. Tuba - Divji zahod
10,80 €

Tuba Divji zahod vsebuje 10 figur v velikosti 4–7,5 cm. Figure iz tube so v veliko pomoč pri poučevanju, ki se osredotoča na zgodovino Amerike za tiste, ki niso zadovoljni le s suhim besedilom v učbenikih.
Zgodovina je lahko polna zgodb.

Safari Ltd. Tuba - galapaške živali
10,90 €

Novo

Podajte se na izlet do Galapaškega otočja! Veste kakšne živali vas čakajo tam? Enajst ročno izdelanih figur lahko krasno dopolni igro kmetije ali služi kot učni pripomoček.

Safari Ltd. Tuba - Indijanci
10,90 €

Tuba Indijanci vsebuje 12 figur, ki jih navdihuje severnoameriško pleme Powhatan, iz katerega je prišla znana Pocahontas. Ročno poslikane figure v živih barvah in prefinjenih podrobnostih so odlične za prosto igranje Indijcev. Popolnoma dopolnjuje zgodbo ameriške zgodovine, plemenska plemena ali osvajanja Krištofa Kolumba.

Safari Ltd. Tuba – Koralni greben
10,90 €

Novo

Potopite se v slano morsko vodo! Spoznajte prebivalcev globin in koral. Enajst ročno izdelanih figur lahko krasno dopolni igro kmetije ali služi kot učni pripomoček.

Safari Ltd. Tuba - Prazgodovinsko življenje
10,80 €

Tuba Prazgodovinsko življenje vsebuje 12 figur iz ledene dobe v velikosti 4–7,5 cm. Figure iz tube so v veliko pomoč pri učnih aktivnostih, ki se osredotočajo na prazgodovinsko življenje in evolucijo za tiste, ki niso zadovoljni z dolgočasnim besedilom in slikami v učbenikih.

Safari Ltd. Tuba - Ptiči
10,90 €

Novo

Podajte se na opazovanje ptic! Vidite, kakšne ptice lahko opazite na svojem vrtu, če ste tihi? Enajst ročno izdelanih figur lahko krasno dopolni igro kmetije ali služi kot učni pripomoček.

Safari Ltd. Tuba – Rečno življenje
10,90 €

Novo

Podajte se na izlet do reke! Veste kakšne živali vas čakajo tam? Enajst ročno izdelanih figur lahko krasno dopolni igro kmetije ali služi kot učni pripomoček.

Safari Ltd. Tuba - strupene živali
10,90 €

Seznanite se s temi najbolj strupenimi bitji na našem planetu! Paket vsebuje 9 različnih živali. Velika poučna igra za otroke, starejše od treh let. Spoznajte naravo okoli sebe.

Safari Ltd. Tuba živali - Avstralska bitja
10,90 €

Pojdite na pustolovsko potovanje po Avstraliji! Vzemite vodnik in spoznajte te eksotične živali, ki jih ne srečate v naši državi.
Ali že veste, kakšna je razlika med wombatom in koalo?

Safari Ltd. Tuba živali - Gorile in Opice
10,90 €

Skupno dvanajst goril in opic, ki se skrivajo po Safariju. Pojdite na področje goril in opic in spoznajte vsako vrsto. Ali poznate razliko med orangutanom in mandrilom?

Safari Ltd. Tuba živali - kiti in delfini
10,90 €

Raziščite podvodni svet! V globinah so najbolj nezanimiva bitja. Paket vsebuje enajst figuric z živalmi različnih podob od kitov do delfinov.

Safari Ltd. Tuba živali - Metulji
10,90 €

Spoznajte najlepše metulje našega planeta! Metulji sestavljajo drugi največji vrstni red insektov, takoj za hrošči. Značilnost metuljev sta dva para zračnih valov, prepletenih s krili. Uporabite lepo obarvane metulje za igranje ali poučevanje.

Safari Ltd. Tuba živali - mladiči v ZOO
10,90 €

Pojdite v živalski vrt in spoznajte najmlajše prebivalce. Skupaj enajst čudovito naslikanih figur, ki so lahko dopolnijo s figurami od ZOO.
Podrobno izdelane ptice lahko uporabite, kot učni pripomoček.