Safari Ltd. Hipokampus
15,10 € 14,47 €

Hipokampus je mitična žival, ki ima spodnji del telesa ribji, zgornji pa je konjev. Druga poimenovanja zanj so Merhorse ali Morski konj, toda ne gre za živečo žival. Hipokampus izhaja iz fenicijskih mitov. V ozki povezavi je tudi z drugim mitološkim bitjem, morsko kozo oz. Kozorogom (pol koza, pol riba), ki je tako kot kozorog eno izmed znamenj horoskopa. Tako figuro imate lahko kar doma.

Safari Ltd. Tuba – Psi
14,10 € 13,04 €

Zadnji kos!

Kdo si ne želi imeti psa? Spoznajte različne pasme od blizu. Enajst ročno izdelanih figur lahko krasno dopolni igro kmetije ali služi kot učni pripomoček.

Safari Ltd. Tuba živali - kiti in delfini
15,08 €

Zadnji kos!

Raziščite podvodni svet! V globinah so najbolj nezanimiva bitja. Paket vsebuje enajst figuric z živalmi različnih podob od kitov do delfinov.

Safari Ltd. Amonit

Safari Ltd. Amonit

Ocena: 4,7
10,50 € 9,83 €

Spoznajte amonita. Ne, to ni polž, ampak nenavadno zvit orjaški ligenj. Gre za davno izumrlega glavonožca, ki spada v razred mehkužcev, zanj je značilna zvita lupina.

Safari Ltd. Tuba - Glasbeni instrumenti
14,10 € 13,53 €

Zadnji kos!

Tuba Glasbenih inštrumentov vsebuje 8 modelov različnih glasbenih inštrumentov. Pri igranju z inštrumenti si bo otrok zlahka zapomnil kateri je kateri. Skupaj lahko poimenujete ne le posamezne inštrumente, temveč tudi njihove dele, kot so violina – telo, fretboard, zatiči, polži, izrezki epa itd.

Safari Ltd. Utirannus
11,60 € 11 €

Spoznajte pernatega dinozavra utiranna. Njegova posebnost je velikost, ki je za pernatega dinozavra zares občudovanja vredna. 8 m visok in 1,5 tone težek ptič vendar ni letel, bil je kopenski plenilec.

Safari Ltd. mladič vzhodnoameriškega zajca
10 € 9,86 €

Zadnji kos!

Figura mladiča divjega zajca z zvedavimi ušesi v sedečem položaju. Enako kot ostale figure podjetja Safari Ltd. je tudi ta profesionalno oblikovana in ročno poslikana. Vse je izdelano do podrobnosti. Ta vrsta je nočna in izrazito teritorialna žival. Ne izkoplje si brloga, skriva se v grmičevju in v plitkih luknjah. Pozimi dokazano preživi tudi pod snegom. Prehranjuje se samo z rastlinjem, predvsem s travo. Išče odprte pokrajine, globoko v gozdovih se ne pojavlja. Tako figuro pa imate lahko kar doma.

Safari Ltd. Rogat kuščar
10,50 € 10 €

Spoznajte rogatega kuščarja! Ob pogledu na tega neverjetnega kuščarja si boste mislili, da ste pristali v praveku! S svojo bodečo kožo in velikimi bodicami na glavi malce spominja na krastačo.

Safari Ltd. Življenjski cikel - Piščanec
10,90 € 10,40 €

Vsi vemo, da kokoši polagajo jajca, toda kako nastanejo kokoši? Štiri faze življenjskega cikla kokoši vas bodo vodile skozi to preobrazbo, iz jajc, skozi piščančje valjenje od lupine do odraslega piščanca. Skupaj z otroki odkrijte skoraj čudežne transformacije narave s pomočjo realističnih sličic iz zbirke življenjskih ciklov Safariology.

Safari Ltd. Življenjski cikel - Zeleni fižol
10,90 € 10,63 €

Zadnji kos!

Komplet štirih realističnih in sofisticiranih modelov predstavlja štiri glavne faze življenjskega cikla rastline fižola: seme, kalitev, sadike in rastline za odrasle. Priporočljivo je, da delate z napravo na podlagi izkušenj iz praktičnega življenja in da rastlinsko seme iz semena postavite v prozorno skodelico z vlažno vato.

Safari Ltd. Tuba živali - žuželke
14,52 €

Tuba žuželk vsebuje 14 številk različnih žuželk. V paketu boste našli: gosenica, šilo, metulj, stonoga, kobilica, muharica, pajka, škorpijon, ščurki, čebela, bogomolka, mravlja.

Safari Ltd. Tuba živali - Na farmi
14,52 €

Ste že kdaj bili na kmetiji? Spoznajte mlade živali, ki jih lahko tam srečate. Skupno enajst ročno poslikanih figuric in dodatki, lahko dopolni kmetovo igro ali služi, kot učni pripomoček.

Safari Ltd. Pachyrhinosaurus
10,37 €

Spoznajte dinozavra Pachyrhinosaurusa. Ta velik, rogat, rastlinojed dinozaver je po pokrajini potoval v izjemno velikih čredah (do več tisoč dinozavrov). Črede so se selile vzdolž zahodne obale Severne Amerike.

Safari Ltd. Življenjski cikel – Losos
11,56 €

Čeprav lososi živijo večino svojega življenja v slanih vodah, se rodijo v sladki. Njihova pot domov do parjenja in drstenja je eden najbolj fascinantnih ritualov v živalskem kraljestvu. Ta komplet vsebuje 5 figuric, ki opisujejo življenjski cikel lososa, vse od jajčeca do odrasle ribe.

Safari Ltd. Tuba - bitja globokega morja
14,52 €

Globokomorski jarki so polni čudnih rib in očarljivih bitij. Ta cev je opremljena s sedmimi liki. Ročno poslikane figure imajo prave barve in so razdelane v najfinejše detajle. Zahvaljujoč temu lahko otroci bolje prepoznajo značilne lastnosti posameznih živali.

Safari Ltd. Okrasna želva
10,89 €

Spoznajte okrasno želvo. Okrasna želva je ena izmed najpogosteje udomačenih sladkovodnih želv na svetu, v ujetništvu jo vzgajajo že od 17. stoletja. Je precej odporna, prehranjuje se z drobnim žuželkami.

Safari Ltd. Kmetija (5 kosov)
21,12 €

Komplet figuric Kmetija znamke Safari Ltd., v katerem najdete Hereford kravo, kokoš, domačo kozo, ovna in pujsa, bo razveselila vsakega ljubitelja živali. Figure so ročno poslikane in izdelane do podrobnosti. Primerne za otroke od 3. leta dalje.

Safari Ltd. Leteča veverica
11,43 €

Spoznajte letečo veverico! Med sprednjimi in zadnjimi okončinami ima ta veveričji sesalec letalno kožico, ki jo lahko razpne in z njeno pomočjo jadra od drevesa do drevesa, ali s skalnate stene in tako leti do 300 m daleč.

Safari Ltd. Kače in kuščarji (5 kosov)
55,60 €

Komplet Kače in kuščarji znamke Safari Ltd., v katerem najdete kraljevsko smokuljo, teksaškega kuščarja, bradato agamo, grobo zeleno kačo in zelenega legvana, bo razveselila vsakega ljubitelja živali. Figure so ročno poslikane in izdelane do podrobnosti. Primerne za otroke od 3. leta dalje.

Safari Ltd. Acrocanthosaurus
11,97 €

Spoznajte Acrocanthosaura, mesojedega dinozavra, „kuščarja z velikimi bodicami", ki besno rjove, razkriva zobe in kaže kremplje. Lobanja tega velikana je dosegala največjo dolžino okrog 130 cm.

Safari Ltd. vietnamski pujs
10,37 €

Vietnamski pujsi so že dolgo priljubljeni men manjšimi rejci. So nezahtevni, odporni na bolezni, njihovo vzgajanje in reja nista draga. Ker so splošno zelo vzdržljivi in vsejedi, so idealni za vzrejanje. Pasejo se na vrto, lahko se zgodi tudi, da ga pazijo! Tako figuro pa imate lahko kar doma.

Safari Ltd. Morska želva
16,33 €

Figura morske želve, ki je, vključno z vzorcem in hrapavostjo oklepa, zelo realistično izdelana. Enako kot ostale figure podjetja Safari Ltd. je tudi ta profesionalno oblikovana in ročno poslikana. Vse je izdelano do podrobnosti. Morske želve se od kopenskih in sladkovodnih želv razlikujejo predvsem po tem, da imajo v lobanji skrite solne žleze, okončine spremenjene v plavuti in manjše ter plavanju v morju prilagojen oklep. Morske želve (Chelonioidae) imajo v oceanih edinstveno in ključno ekološko vlogo. To lahko prikažemo na primer z njihovo ključno vlogo pri delovanju koralnih ekosistemov. Prave karete, čigar glavna vloga je hranjenje z ožigalkarji (Cnidaria), s tem uravnavajo porast ožigalkarjev na koralnih grebenih. S tem neposredno vplivajo na sestavo, strukturo in vrstno raznolikost tega ekosistema. In tako figuro morske želve imate lahko kar doma.

Safari Ltd. Bradata agama
14,15 €

Spoznajte bradato agamo! Obarva se rumeno, svetlo rjavo in rjavo-rdeče. Dosega velikost do 60 cm. Agama se, enako kot kače, levi, da bi slekla celotno kožo pa ji branijo trnati izrastki. Živi 10– 15 let.

Safari Ltd. Ceratozaver
11,92 €

Spoznajte ceratozavra in raziščite jursko pokrajino skozi rumene oči tega mesojedega dinozavra z grebenom iz kostnih izboklin. Na glavi ima izbokline, po katerih je dobil ime „rogati kuščar“.

Safari Ltd. Elasmosaurus
12,44 €

Spoznajte dinozavra Elasmosaura. Ta dvotonski, do 14 metrov dolgi vodni plazilec je živel v obdobju zgornje krede. Prehranjeval se je z ribami in nevretenčarji. Znanstveni domnevajo, da je mladiče skotil v vodi in je zato ni zapuščal.

Safari Ltd. Sauropelta
12,72 €

Spoznajte dinozavra sauropelto. Sauropelta v prevodu pomeni kuščar z oklepom. Čeprav ima tako strašno ime, je bil rastlinojedec. Oklepne plošče na hrbtu in bodice spredaj so jo branile pred plenilci.

Safari Ltd. Tuba - Človeški organi
14,73 €

Tuba človeški organi bo odličen pripomoček pri poučevanju. Otrokom bo pomagal bolje razumeti videz in obliko posameznih človeških organov. Komplet vključuje: možgane, srce, želodec, ledvice, jetra, pljuča, tanko in debelo črevo. Ali lahko vaš otrok postavi organe na pravilna mesta?

Safari Ltd. Živali iz ZOO (5 kosov)
43,90 € 42,70 €

Komplet Živali iz ZOO znamke Safari Ltd., v katerem najdete nilskega konja, mrežasto žirafo, afriškega slona, zebro in nižinsko gorilo, bo razveselila vsakega ljubitelja živali. Figure so ročno poslikane in izdelane do podrobnosti. Primerne za otroke od 3. leta dalje.

Safari Ltd. Življenjski cikel - Mravlja
11,56 €

Življenjski cikel mravlje prikazuje štiri razvojne faze, skozi katere prehaja v svojem življenju. Otroci lahko podrobno preučijo faze in dobijo jasno predstavo o mravljinem življenju.
Vsi deli so ročno poslikani!

Safari Ltd. Življenjski cikel - Pikapolonica
11,56 €

Set štirih modelov prikazuje glavne faze razvoja hrošča – popularno imenovane pikapolonica. Njen življenjski cikel predstavljajo jajca, ličinke, buba in odrasla pikapolonica. Gledanje očarljive metamorfoze replik, ki spoštujejo oblike, barve in razmerja velikosti, spodbuja zanimanje za spoznavanje in učenje, vse na zabaven in nenasilen način.

Safari Ltd. daljnogled s kompasom, vojaški
22,08 €

Odličen pripomoček za male pustolovce! Binokularni daljnogled od znamke Safari Ltd. v vojaški barvi je obogaten tudi s svetlobo, zato ga lahko uporabljate tudi v temi. Kompas je nameščen na vrhu teleskopa in vam pomaga pri navigaciji po terenu.
Vgrajeni kolešček lahko uporabite za približevanje vidnega polja.

Safari Ltd. Kaprosuchus
10,89 €

Spoznajte dinozavra Kaprosuchusa. S svojo grobo kožo in masivno čeljustjo izgleda kot pravi, kajne? Ta tri- do šestmetrski plenilec si je zaradi svojega izgleda prislužil vzdevek „kroko-merjasec“

Safari Ltd. Tuba - Ptiči
14,52 €

Podajte se na opazovanje ptic! Vidite, kakšne ptice lahko opazite na svojem vrtu, če ste tihi? Enajst ročno izdelanih figur lahko krasno dopolni igro kmetije ali služi kot učni pripomoček.

Safari Ltd. Tuba – Rečno življenje
14,52 €

Podajte se na izlet do reke! Veste kakšne živali vas čakajo tam? Enajst ročno izdelanih figur lahko krasno dopolni igro kmetije ali služi kot učni pripomoček.

Safari Ltd. Tuba - Velika jezera
14,50 €

V tej cevi boste našli skupno 10 natančnih miniatur, ki predstavljajo raznoliko favno na območju Velikih jezer. Velika jezera (Huron, Michigan, Erie in Ontario), eno najbolj znanih vodnih teles Severne Amerike, kjer živijo 3.500 vrst rastlin in živali.

Safari Ltd. Tuba živali - Avstralska bitja
14,52 €

Pojdite na pustolovsko potovanje po Avstraliji! Vzemite vodnik in spoznajte te eksotične živali, ki jih ne srečate v naši državi.
Ali že veste, kakšna je razlika med wombatom in koalo?

Safari Ltd. Tuba živali - življenje v gozdu
14,52 €

Tuba življenje v gozdu vsebuje podrobno ročno poslikane živali. V tubi lahko nadete: papagaj Ara, rdečeoko žabo, žabja družina, žabe s strupeno puščico, zeleno drevo boa, mravljo in še mnoge druge.

Safari Ltd. Življenjski cikel - Morska želva
11,56 €

Vsi poznamo zgodbo o tem kako majhne želve, takoj po izvalitvi, hitijo v morje, ampak ali ste jih kdaj uspeli videti pri tej hitrosti? To vam omogoča razviti morsko želvo, ki jo je mogoče raziskati s pomočjo ročno poslikanih podrobnih modelov. Čudežne metamorfoze iz jajc, valjenja in piščancev, odraslih posameznikov vas bodo popolnoma očarale.

Safari Ltd. Koralna kača
10,89 €

Spoznajte koralno kačo! Vendar raje ohranite razdaljo. Gre za večbarvno strupeno kačo iz družine kober, za kateri so značilne izstopajoče proge rdeče, rumene, bele in črne barve.

Safari Ltd. Narval (enorog)
10,37 €

Spoznajte se z enorogom. Narval je bil del domnev o obstoju samoroga. Prav narvalov rog so pogosto uporabljali za dokazovanje njegovega obstoja. Danes že vemo, da je to dejansko zavit rog, ki ga uporablja pri boju za samico.

Safari Ltd. Orjaški ligenj
13,47 €

Spoznajte se s strašnim orjaškim lignjem. Filmi in knjige orjaškega lignja prikazujejo kot pošast iz globin ocean, v resnici pa tudi znanstveniki ne vedo veliko o njihovem načinu življenja. Kar vemo, je da dosegajo dolžino do 18 metrov.

Safari Ltd. Prževalski konj
10,32 €

Figura Prževalskega konja je profesionalno izdelana, ročno pobarvana s podrobnimi detajli. Gre za zadnjo še živečo divjo vrsto konja. Za njegovo ohranitev so v veliki meri zaslužni živalski vrtovi. Iz rodovnikov je možno razbrati, da ima 70 % vseh živečih konj te vrste „praškega“ prednika. Prževalskega konja lahko najdete v naravi na Kitajskem in Mongoliji. Tako figuro pa imate lahko kar doma.

Safari Ltd. Severne živali (3 kosi)
16,70 € 16,49 €

Komplet Severne živali znamke Safari Ltd., v katerem najdete severnega medveda, polarnega volka in snežno sovo, bo razveselila vsakega ljubitelja živali. Figure so ročno poslikane in izdelane do podrobnosti. Primerne za otroke od 3. leta dalje.

Safari Ltd. Sinji kit
10,32 €

Spoznajte sinjega kita. Je največja in najtežja žival na svetu, ki plava o oceanu in se enako kot mnogi drugi kiti hrani z mikroorganizmi, ki jih filtrira skozi svoje vosi.

Safari Ltd. Tuba - Divji zahod
14,73 €

Tuba Divji zahod vsebuje 10 figur v velikosti 4–7,5 cm. Figure iz tube so v veliko pomoč pri poučevanju, ki se osredotoča na zgodovino Amerike za tiste, ki niso zadovoljni le s suhim besedilom v učbenikih.
Zgodovina je lahko polna zgodb.

Safari Ltd. Tuba - galapaške živali
14,52 €

Podajte se na izlet do Galapaškega otočja! Veste kakšne živali vas čakajo tam? Enajst ročno izdelanih figur lahko krasno dopolni igro kmetije ali služi kot učni pripomoček.

Safari Ltd. Tuba - Indijanci
14,48 €

Tuba Indijanci vsebuje 12 figur, ki jih navdihuje severnoameriško pleme Powhatan, iz katerega je prišla znana Pocahontas. Ročno poslikane figure v živih barvah in prefinjenih podrobnostih so odlične za prosto igranje Indijcev. Popolnoma dopolnjuje zgodbo ameriške zgodovine, plemenska plemena ali osvajanja Krištofa Kolumba.

Safari Ltd. Tuba – Koralni greben
14,52 €

Potopite se v slano morsko vodo! Spoznajte prebivalcev globin in koral. Enajst ročno izdelanih figur lahko krasno dopolni igro kmetije ali služi kot učni pripomoček.