Leki

Leki – svetovno znani sinonim za smučarske in pohodne palice.

V 60. letih prejšnjega stoletja, ko je podjetje Leki vstopilo na trg, so bili pionirji na področju proizvodnje ročajev in diskov. Takrat so trgu predstavili enostaven sistem montaže „LEKIFIX“. V 70. letih so prvič izdelali smučarske palicepod imenom Leki. Leta 1974 je podjetje pričelo z izdelavo prvih teleskopskih palic in na trgu sprožila veliko zanimanje. S pomočjo svetovno znanih imen, ki so uporabljali njihove izdelke, so teleskopske palice kmalu postale nepogrešljiva oprema v pohodništvu in alpinizmu. V tem obdobju so zasnovali revolucionaren po dolžini nastavljiv sistem.

Naslednja velika inovacija podjetja Leki, je uporaba posebnega sistema pečanja. Ponašajo se z naslednjimi izumi: pozitiven kot (območje popravka), ergonomski ročaj, Trigger-System (prožilni sistem), Antishock in Super Lock sistem.

Podjetje je usmerjeno v nenehno vlaganje v razvoj in izdelavo visoko kakovostne opreme. Dolgoletne izkušnje, komunikacija z uporabniki, izmenjava mnenj ter sodelovanje s trgovci in dobavitelji, omogoča, da blagovna znamka ostaja med vodilnimi na področju proizvodnje smučarskih, treking in teleskopskih palic.

izdelki znamke Leki so zastopani v naslednjih kategorijah: